اخبار اقتصاد ایران

واریزی قطعی مبلغ همسان سازی حقوق بازنشستگان

محسن زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ مهمترین مصوبات بودجه را تشریح کرد.

محسن زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ پس از بررسی قسمت اول ماده واحده بودجه سال آینده در شورای اسلامی با حضور در برنامه میز اقتصاد در خصوص افزایش حقوق ها گفت: بر اساس مصوبات مجلس، حقوق کارمندان و بازنشستگان ۲۰ درصد افزایش می یابد. مشخص شد و این افزایش برای حداقل حقوق بگیران ۳۰ درصد تعیین شد که میزان دریافتی آنها به ۱۳ میلیون تومان رسید. همچنین حقوق مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی امام خمینی(ره) ۴۰ درصد افزایش یافت، البته منابع دیگری برای تعدیل حقوق مستمری بگیران در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: حقوق سربازان مجرد در مناطق عادی ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، سربازان مجرد در مناطق عملیاتی ۹ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان و سربازان متاهل ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و حق عائله مندی و حق فرزند است. طبق قانون جوانان جمعیت افزایش یافت. ۲۸ تا ۳۸ درصد بوده است. حقوق جانبازان بیکار نیز با افزایش دو میلیون تومانی به حدود ۸ میلیون تومان رسید.

تخصیص منابع کافی برای یکسان سازی حقوق بازنشستگان

این نماینده مردم در شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت موظف به اجرای تناسب حقوق بازنشستگان از آذرماه سال جاری شده است، ادامه داد: دولت ۱۰۴ هزار میلیارد تومان به منظور تناسب حقوق برای بازنشستگان اختصاص داده بود. در سال آینده اما با توجه به اینکه تناسب باید بر اساس ۹۰ درصد ناخالص پرداخت باشد، اجرای آن به حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد و از سوی دیگر دولت نیز این کار را نکرده است. معادل ۲۵ هزار میلیارد تومان به تعهدات خود عمل کرد که مجموع آن ۱۸۵ هزار میلیارد تومان است و ۸۵ هزار میلیارد تومان کسری دارد. با توافق صورت گرفته در ردیف های هزینه ای قسمت دوم بودجه این میزان اعتبار خواهیم داشت و منابع کافی نیز وجود دارد.

زنگنه ادامه داد: برای رعایت عدالت در پرداخت ها، مانند اکثر کشورها، موضوع در مالیات پرداختی حقوق بگیران جبران شده است، به عنوان مثال فردی که تا سقف ۲۴ میلیون تومان در ماه درآمد دارد، مالیات نمی پردازد و شخصی که حقوق بگیران پرداخت می کنند. بین ۲۴ میلیون تا ۳۵ میلیون حقوق دارد ۱۰ درصد مالیات می دهد. کسانی که حقوقشان بین ۳۵ تا ۴۵ میلیون تومان است باید ۲۰ درصد مابه التفاوت مالیات را بپردازند و به همین ترتیب فردی که بیش از ۶۰ یا ۷۰ میلیون درآمد دارد تقریباً ۳۵ درصد مالیات می پردازد.

وی در خصوص ناهماهنگی صندوق و حل این موضوع گفت: بند بسیار خوبی در لایحه دولت وجود داشت که وجوه کشور را که ۹۰ درصد حقوق آنها در واقع توسط دولت پرداخت می شود به تامین اجتماعی و ادغام واگذار شود. آنها.” این موضوع برای درج در قانون دائمی حذف شد اما مبلغی برای پرداخت بخشی از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی در نظر گرفته شد. لذا بازنشستگان عزیز کشوری و لشکی بدانند که هیچ اتفاقی در بودجه برای ادغام صندوق ها یا اتفاقات دیگری نمی افتد و در قانون دائمی در مورد آنها تصمیم گیری خواهیم کرد.

تخصیص منابع حاصل از افزایش ارز ترجیحی برای جبران کاهش قدرت خرید مردم

نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه مجلس گفت: دولت تصمیم گرفته بود ارز ترجیحی را افزایش دهد، رقم هدف دولت حدود ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان است که تا سال آینده به ۴۰ هزار تومان می رسد، اما تصمیم بسیار خوبی که گرفته شد. توسط رئیس مجلس و دوستان کمیسیون تلفیق محاسبه درآمدی است که دولت از افزایش قیمت ممتاز به دست می آورد. ارز که تقریباً ۱۲۰ هزار میلیارد تومان می شود در بودجه مقرر شد که دولت موظف است از محل افزایش ارز ممتاز به این ردیف واریز کند و برای جبران آن استفاده شود. برای کاهش قدرت خرید مردم برای خانواده های کم درآمد و دهک های پایین که محصول .

وی ادامه داد: مصوبه ای در صحن داشتیم که دولت را موظف می کند تا دهک های بالای جامعه یارانه بگیر را حذف کند، در حال حاضر به ۸۲ میلیون نفر یارانه پرداخت می شود که امیدوارم دولت چهاردهم با حمایت های صورت گرفته این کار را انجام دهد. مجلس و مصوبه ای که داده است و با این اقدامات حمایت خوبی از خانواده های کم درآمد خواهیم داشت.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی درباره ساماندهی معافیت های مالیاتی گفت: دو قانون در حوزه مالیاتی در این زمینه وجود دارد، اما به مرور زمان در سایر قوانین معافیت مالیاتی ایجاد کرده ایم که در حال حاضر میزان معافیت ها برابر با میزان است. مالیات دریافتی سالانه و با اصلاح آن بسیاری از مشکلات کشور حل می شود. دو سال است که دولت در قانون بودجه برای این موضوع سقف تعیین کرده است، به عنوان مثال حداکثر معافیت مالیاتی برای شرکت های حقوقی ۷۰۰ میلیارد تومان و برای اشخاص حقیقی ۷۰ میلیارد تومان تعیین شد که بر اساس سود خالص است.

وی ادامه داد: متأسفانه معافیت های مالیاتی زیاد است و به هیچکس نمی رسد، برخی از این استثنائات توسط دولت و برخی بر اساس قوانین جهشی تولید دانش بنیان و تامین مالی زیرساخت ها و نمایندگان است. همچنین مقداری به آنها اضافه کنید.” . در برنامه هفتم دولت موظف شده ظرف شش ماه لایحه ساماندهی معافیت های مالیاتی ارائه کند اما با توجه به تغییر دولت دو تا سه ماه منتظر لایحه خواهیم بود.

زنگنه در خصوص ایجاد حساب خزانه واحد و پرداخت به ذینفعان نهایی گفت: برای این موضوع قانون دائمی داریم که پرداخت ذینفع نهایی نیز در لایحه بودجه امسال لحاظ شده است و گفته ایم که حمایت هایی که از افراد می کنیم باید به ذینفع نهایی نیز داده شود. ادارات باید این را اجرا کنند مگر اینکه توجیه دیگری وجود داشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ادامه داد: به زبان ساده اگر بخواهیم برای مردم توضیح دهیم باید بگویم دولت برای اجرای پروژه راه روستایی مبلغی را در اختیار وزارت مسکن و شهرسازی قرار می دهد. این مبلغ از وزارتخانه به سازمان راهداری و از آنجا به آژانس راهداری ارسال می شود. استان می رود و این پروسه زمان زیادی می برد و در بانک واریز می شود در حالی که پیمانکار هر روز هزینه می کند. با ارسال مستقیم وجه از خزانه به ذینفع نهایی، پولی واریز نمی شود و بی انضباطی مالی انجام نمی شود. خیلی وقت ها ماشین ها پول را می گیرند و با آن کار دیگری می کنند.

کمیته ای مسئول نظارت بر ارز ترجیحی شد

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم گفت: دو سال است که موضوع پرداخت ذینفع نهایی آغاز شده و با قوت ادامه می دهیم، پرداخت ها نیز تصویب شده است. به ماشین ها کارت اعتباری داده می شود که در آن پول وجود ندارد، کار را با اعتبار کارت انجام می دهند، اما وجه نقد مستقیماً از خزانه به حساب ذینفع نهایی می رود.

وی درباره شفافیت ابربدهکاران ارز ترجیحی و ارزی گفت: برای ارز ترجیحی حکم بسیار خوبی آورده ایم، کمیته ای موظف به نظارت بر ارز ترجیحی شد و نهادهایی که ارز ترجیحی کالاهای اساسی را دریافت می کنند باید گزارش تفصیلی را به مجلس ارائه کند. do یعنی ۱۱ میلیارد یورو نظارت مجلس بر آن را افزایش دادیم. در مورد ابربدهکاران هم همانطور که در گزارش آمده بود، آن حکم مجددا معتبر است و در حال حاضر همه بانک ها در حال اعلام گزارش هستند و مردم مطلع شده و می توانند آن را در سامانه مشاهده کنند.

تخصیص ۲۷۵ هزار میلیارد تومان منابع برای وام ازدواج و فرزندآوری

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در خصوص وام ازدواج گفت: در خصوص وام ازدواج به دلیل اینکه افراد زیادی در نوبت هستند و اگر قرار بود دوباره مبلغ وام ازدواج را افزایش دهیم باید مردم در نوبت می ماندند. سال آینده همان مبلغی را که سال گذشته طلب می کند. اما این قول خوب را می دهیم که ۲۷۵ هزار میلیارد تومان برای بچه دار شدن و ازدواج کنار گذاشته ایم تا بتوانیم صف ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ را در سال ۱۴۰۴ تمام کنیم./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا