مطالعه جدید: کاهش مصرف شکر در ۱۰۰۰ روز اول تولد میتواند ریسک ابتلا به دیابت را کم کند
تحقیقات جدید دانشمندان نشان می دهد که کاهش مصرف قند کودکان در دوران بارداری و نوزادی می تواند احتمال ابتلا به دیابت و فشار خون بالا را در بزرگسالی کاهش دهد.
به گزارش گاردین، دانشمندان دریافته اند که محدود کردن مصرف قند در اوایل زندگی می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۳۵ درصد و فشار خون بالا را تا ۲۰ درصد در بزرگسالی کاهش دهد. دانشمندان هزار روز اول زندگی انسان را دوره مهمی برای تغذیه سالم می دانند.
علاوه بر این، رژیم غذایی کم قند شروع بیماری های مزمن را به تاخیر می اندازد. بر اساس نتایج این تحقیق، افرادی که در ابتدای زندگی خود قند کمی مصرف کرده اند، در مقایسه با افرادی که این ماده غذایی را بیشتر مصرف می کنند، ۴ و ۲ سال بعد به ترتیب به دیابت و فشار خون مبتلا می شوند.
تاثیر سهمیه بندی مصرف شکر بر سلامت انسان
در این تحقیق که با تجزیه و تحلیل دادههای بیوبانک انگلستان انجام شد، دانشمندان تأثیر سهمیهبندی شکر در طول جنگ جهانی دوم و پس از آن را با دادههای بهداشتی افراد متولد شده قبل و بعد از این رویداد تاریخی بررسی کردند.
نتیجه تحقیقات آنها که توسط مجله ساینس منتشر شده است نشان می دهد که میزان دیابت و فشار خون بالا در افرادی که جنین آنها با جیره قند تشکیل شده است یا در آن زمان دو ساله بوده اند به میزان قابل توجهی کمتر بوده است.
پل گرتلر، استاد اقتصاد در دانشگاه کالیفرنیا و یکی از محققان این مطالعه می گوید:
“مصرف شکر در اوایل زندگی مانند مصرف دخانیات است و ما باید شرکت های مواد غذایی را مجبور کنیم تا غذاهای کودک را با گزینه های سالم تر فرموله کنند و بازاریابی و مالیات بر غذاهای شیرین را که کودکان را هدف قرار می دهند، کاهش دهیم.”
در دوران جیره بندی شکر در بریتانیا، که از سال ۱۹۴۲ آغاز شد و در سال ۱۹۵۳ به پایان رسید، میانگین مصرف شکر حدود ۴۰ گرم در روز بود. پس از آن مصرف روزانه شکر و شیرینی به حدود ۸۰ گرم رسید.
منبع: دیجیاتو