فرهنگ و هنر

شمش بورسی گران شد

نسیم نوحه خوان: افزایش قیمت محصولات زنجیره ای فولادی نشان می دهد که قطعی گاز این بخش طبق روال سال های گذشته زودتر از موعد شروع و قیمت آهن اسفنجی وارد کانال ۱۴ هزار تومان شده است. این روند قیمتی به سایر محصولات این زنجیره نیز سرایت کرده است. شمش ۲۴ هزار تومانی باعث بازگشت مشتریان به رینگ فیزیکی بورس کالا شد و تمامی حجم های عرضه شده معامله شد.


افق میهن –

با رسیدن فصل پاییز به نیمه خود، مشکلات جدیدی در بخش فولاد به وجود می آید. این زنجیره تا پایان شهریور ماه سال جاری با معضل قطعی برق دست به گریبان بود و میزان تولید و عرضه محصولات اولیه و واسطه ای صنعت فولاد به حداقل رسیده بود. فعالان این حوزه در مهرماه توانستند تا حدودی عقب ماندگی تولید در تابستان را جبران کنند اما طبق روال سال های گذشته کمبود گاز در واحدهای فولادی در اواسط آبان ذکر شده است که بررسی ها تالار صنعتی و معدنی بورس کالا نشان می دهد که محصولات فولادی افزایش قیمت داشته اند و به عبارت بهتر محدودیت گاز باعث به هم خوردن تعادل بازار فولاد شده است.

التهاب در بازار آهن اسفنجی

در معاملات روز شنبه ۱۲ آبان ماه میانگین قیمت آهن اسفنجی کیلویی ۱۴ هزار تومان وارد کانال شد که نسبت به هفته گذشته ۸.۲ درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند. این در حالی است که ۹۹ هزار تن آهن اسفنجی روز شنبه ۲۱ آبان ماه در تالار صنعتی عرضه شد و ۱۰۰ درصد حجم عرضه مورد معامله قرار گرفت.

کاهش عرضه را می توان ناشی از محدودیت زودهنگام گاز دانست که نگرانی فولادسازان از کمبود مواد اولیه را افزایش داده است. از سوی دیگر روند صعودی نرخ ارز در بازار آزاد باعث شد تا بازار معاملات آهن اسفنجی داغ شود و افزایش بیش از هزار تومانی هر کیلوگرم برای اولین بار در سال جاری محقق شود. اما مشکل صنعت فولاد تنها به مشکل گاز محدود نمی شود و احتمال افزایش قیمت برق به گفته وزارت نیرو مشکل قطعی برق در واحدهای صنعتی مادر را تشدید می کند. فولادی ها همچنین زمزمه هایی مبنی بر احتمال محدودیت فروش شمش در بورس کالا به گوش می رسد که حاکی از افزایش صادرات شمش و شمش است و به عبارتی در صورت تحقق این امر، قیمت شمش و شمش افزایش می یابد. رشد نرخ ارز نیز به این موضوع کمک می کند. بازدید می کند

با شروع فصل سرما و تشدید گاز، مدار عرضه شمش کاهش می یابد و قیمت این محصول افزایش می یابد و به دنبال آن افزایش قیمت درازمدت و در شرایط کمبود نقدینگی در واحدهای نورد، کاهش می یابد. شرایط تولید در این بخش دشوار خواهد بود. و در این بین زمان به عنوان یک جزء کلیدی عمل خواهد کرد. به عبارت دیگر، هرچه محدودیت برای بخش تجاری دیرتر اتفاق بیفتد، افزایش قیمت ها نیز به تعویق می افتد.

به طور کلی در بازار علیرغم تقاضای ضعیف، قیمت ها به دلایلی از جمله افزایش انتظارات تورمی، رشد قیمت برق و گاز و افزایش دستمزدها به رشد خود ادامه می دهند که در ادامه رکود در بازار، رشد قیمت ها را به دنبال خواهد داشت. بازار

معامله ۲۴ هزار تومانی رینگ فیزیکی

بررسی تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران در روز دوشنبه ۲۳ آبان نشان می دهد که این بازار میزبان ۱۵۳ هزار و ۱۵۲ تن شمش بوده که با تقاضای ۴۶۰ هزار و ۹۸۳ تن و در پایان معاملات ۱۵۲ هزار و ۹۰۲ تن شمش تامین شده است. محصول فروخته شد به عبارت دیگر ۹۹.۸ درصد از حجم شمش عرضه شده معامله شده است. پیش‌بینی افزایش قیمت شمش در هفته‌های آتی پس از تشدید محدودیت‌های گاز، مشتریان را به رینگ فیزیکی بازگرداند و معاملات شمش مانند آهن اسفنجی رونق گرفت. همچنین بررسی ها نشان می دهد که قیمت پایه شمش عرضه شده با کف قیمتی ۲۲ هزار تومان تا سقف ۲۳ هزار تومان در هر کیلوگرم تعیین شده و ۹۹.۸ درصد از حجم شمش عرضه شده با میانگین موزون قیمت ۲۴ معامله شده است. هزار و ۲۷۸ تومان. آغاز محدودیت گاز در واحدهای تولیدی حوزه فولاد افزایش قیمت آهن اسفنجی را در پی داشت و سپس سایر محصولات زنجیره فولاد نیز با افزایش قیمت کیلویی ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان تحت تاثیر این موضوع قرار گرفتند. . با احتساب ارکان بورس، مالیات بر ارزش افزوده و هزینه حمل شمش به قیمت کیلویی ۲۷ هزار تومان و در نتیجه قیمت میلگرد به عنوان محصول نهایی این زنجیره تحویل واحدهای نورد می شود. با ۱۵۰۰ تومان افزایش به ۲ هزار تومان در هر کیلوگرم می رسد. و میلگرد در تالار صنعتی بورس کالای ایران کیلویی ۳۰ هزار تومان به فروش می رسد.

این وضعیت در حالی رخ می دهد که واحدهای نورد با مشکل کمبود نقدینگی دست و پنجه نرم می کنند و با توجه به رکود ساخت و ساز مسکن، این کالا عملا مشتری واقعی ندارد و بیشتر معاملات رینگ فیزیکی بورس کالا نیز معامله می شود. در قالب تطبیق بنابراین مازاد میلگرد در بازار وجود دارد و با گران شدن این محصول شرایط تولید در کارخانه های نورد سخت شده و با افزایش قیمت آهن اسفنجی و نرخ ارز در بازار آزاد، قیمت شمش و به دنبال آن میلگرد در یک چرخه صعودی قرار دارد و غیره. میزان فعالیت و تولید در واحدهای نورد کاهش می یابد و خطر تعطیلی در کمین کارخانه های نورد خواهد بود.




آیا این خبر مفید بود؟

بر اساس نتیجه رای موافق و رای مخالف

ارسال برای دیگران:

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا