باستانشناسان مرد توصیف شده در حماسه نروژی در قرون وسطی را ته یک چاه پیدا کردند
یورو نیوز: تیمی از محققان موفق به کشف بقایای انسانی در ته چاهی در قلعه ای باستانی در نروژ شده اند که به گفته آنها ممکن است «مرد چاه» باشد. شخصیتی که در یک منظومه حماسی قرون وسطایی مربوط به ۸۰۰ سال پیش از او یاد شده است.
این مرد که نامش در تاریخ ذکر نشده است، گمان می رود که پس از هجوم به قلعه ای در نروژ به چاهی انداخته شده است.
در حماسه Sverris، یک شعر ۱۸۲ بیتی درباره زندگی و زمان یک پادشاه نروژی به نام Sverris Sigurdsson که در نیمه دوم قرن دوازدهم به قدرت رسید، تنها یک بیت به او اختصاص داده شده است: “یک مرده در چاه آنها. آن را پرتاب کرد و سپس آن را پر از سنگ کرد.
آرمان یاکوبسون، استاد ادبیات باستانی در دانشگاه ایسلند، میگوید که حماسه اوزیریس تا حد زیادی به عنوان یک منبع تاریخی معتبر برای رویدادهای نروژ اولیه قرون وسطی در نظر گرفته میشود.
دانشمندان با استفاده از تکنیک های پیشرفته ای مانند تجزیه و تحلیل دی باستانی AN و تاریخ گذاری رادیوکربن موفق به کشف جزئیاتی در مورد این مرد شدند.
این اسکلت برای اولین بار در سال ۱۹۳۸ در جریان یک پروژه بازسازی در قلعه Osorsburg کشف شد. هنگامی که چاه تخلیه شد، کاوشگران جسد او را پیدا کردند، اما با شروع جنگ جهانی دوم، اسکلت هرگز به طور کامل حفاری نشد و برای چندین دهه فراموش شد.
باستان شناسان چند سال پیش به این منطقه بازگشتند و پس از کاوش آزمایشی موفق به بازیابی بیش از ۹۰ درصد از اسکلت شدند.
آنا پترسن، باستان شناس موسسه تحقیقات میراث فرهنگی نروژ می گوید: «ما فکر می کردیم هیچ شانسی وجود ندارد که چیزی از استخوان ها باقی مانده باشد و فکر می کردیم احتمالاً زیر وزن سنگ ها له شده اند. اما برخلاف انتظار، بخش عمدهای از اسکلت دست نخورده باقی ماند.»
به گفته آنها، این مرد احتمالاً قبل از انداختن در چاه بر اثر ضربه به سر کشته شده است. نکته ای که با روایت درج شده در شعر حماسی همخوانی دارد.
دانشمندان با استفاده از تکنیک های علمی پیشرفته و تاریخ گذاری رادیوکربن موفق به کشف جزئیات این مرد شدند.
تجزیه و تحلیل دینا که از دندان های این فرد استخراج شد، تایید کرد که او مردی با چشمان آبی، پوست روشن و موهای قهوه ای یا بلوند است و ریشه هایش به جنوب نروژ برمی گردد.
چندین محقق که در این مطالعه شرکت نکردهاند، این تحقیق را قانعکننده میدانند، با این حال، آنها معتقدند که نمیتوان با قطعیت ثابت کرد که این بقایای متعلق به مرد ذکر شده در حماسه است.
وی افزود: این مطالعه نشان می دهد که چگونه علم مدرن می تواند به پرکردن برخی از شکاف های تاریخی کمک کند.
نتایج یافته های جدید در مجله علمی “آی ساینس” منتشر شده است.