افزایش ریسک سهامداری موسسه ملل
بازار؛ گروه تبادل: وام دهنده کشور به دلیل ابهام در افشای اطلاعات به مدت سه هفته تعلیق شده است. از سوی دیگر این شرکت در مورد افزایش سرمایه با ابهاماتی مواجه شد که به همین دلیل افزایش سرمایه توسط کمیته مبارزه با پولشویی بانک مرکزی به تعویق افتاد.
با توجه به اینکه پس از چند روز صف خریدی که حقوقی ایجاد کرده بود، این روند تکرار نشد، بلکه در نماد وملال اتفاق افتاد، پیش بینی می شود پس از بازگشایی سهام افزایش یابد.
زیان خالص موسسه اعتباری ملی به سرپرستی سید امین جواد فارغ التحصیل الهیات و معارف اسلامی در شش ماهه نخست امسال به بیش از ۶۹۸۰ میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۹۵ درصد افزایش داشت.
همچنین درآمد این موسسه از محل کارمزد دریافتی در دوره گزارش نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱۲۸ درصد کاهش داشته است. همچنین هزینه مطالبات مشکوک العراقی و مول از مرز یک میلیارد تومان گذشته و ۳۶۵ درصد افزایش یافته است.
همچنین نسبت کفایت سرمایه مؤسسه ملل که در پایان سال مالی گذشته منفی ۱۱.۲۵ درصد بود، در نیمه نخست امسال به منفی ۱۶.۸ درصد رسید. بر اساس قانون، مقدار پیش فرض نسبت کفایت سرمایه ۸ درصد است، به دلیل عدم تعادل بالای این بانک، احتمال ابطال مجوز وجود دارد.
مدیران موسسه ملل در نامه ای به بورس، افزایش نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری و افزایش هزینه های پرسنلی را دلیل این زیان هنگفت عنوان کردند. در هر صورت وقتی مدیران و مدیران بین المللی به بی نظمی و عملکرد ضعیف موسسه اعتراف می کنند، نشان می دهد که شرایط برای سهامداران بسیار دشوارتر است. چرا که وملال در مدت شش ماه به ازای هر سهم ۲۰۷ تومان با قیمت ۱۹۷ تومان ضرر کرد. همچنین در سال گذشته ۳۲ درصد کاهش بازدهی در بورس وجود داشت.