ارزهای دیجیتال

امکان خرید نان با ریال دیجیتال در نانوایی‌های کشور فراهم می‌شود



به گزارش افق میهن،

محمدمهدی متولی، مدیرعامل امید پی در اولین قسمت از فصل پی اس پی به سردبیر ایستگاه زاید گفت: نزدیک به ۴۲۰ میلیارد تومان برای خرید دستگاه های اندرویدی نانوایی ها هزینه شد و حذف کاغذ منجر به خروج ۵۰۰ میلیارد تومانی ارز شد. در این یک سال جلوگیری شد. وی وعده داد که به زودی خرید نان با ریال دیجیتال در نانوایی های سراسر کشور امکان پذیر خواهد بود.

دو سال از هوشمندسازی یارانه آرد و نان می گذرد و امیدپی به عنوان PSP هوشمند نان انتخاب شده است. توتولی می گوید با حذف کاغذ، دستگاه های اندرویدی نانوایی ها از برداشت ۵۰۰ میلیارد تومانی وجه نقد در این یک سال جلوگیری کرده اند.

متولی توضیح می دهد: بهبود نانوایی ها یک وظیفه حاکمیتی بود که به ما محول شد. ما پروژه را راه اندازی کردیم و زیرساخت های فناوری را بهبود دادیم. به لطف خلاقیت ما بود که با وجود تمام کاستی ها، جزو اولین کسانی بودیم که تحول دیجیتالی را در صنعت پرداخت ایجاد کردیم و هزینه های عملیاتی را کاهش دادیم (Opex). دستگاه های ما ضد گرد و غبار هستند و به دلیل عدم چاپ، طول عمر بسیار بیشتری نسبت به دستگاه های سنتی دارند.

مدیرعامل امیدپی همچنین درباره تاثیر این اطلاعات در جلوگیری از تخلفات در نانوایی ها می گوید: وظیفه ما روشنگری این حوزه و ارائه ثبت این فراداده است. مثلا نانوایی جایی است که در آن نان می فروشند نه آرد و در بسیاری موارد دیگر هوش مصنوعی به ما این امکان را داده است که جلوی بسیاری از تخلفات را بگیریم. دستگاه های ما اکنون در ۱۰۰ درصد نانوایی ها نصب شده اند، اکنون ۸۶۰۰۰ نانوایی وجود دارد. به زودی ریال دیجیتال را در نانوایی های سراسر کشور عرضه خواهیم کرد. با حذف کاغذ حتی توانستیم به سود هم برسیم.

وی همچنین درباره تعداد PSP ها و عدم افزایش آنها و همچنین رتبه بندی عملکرد آنها در سال های اخیر می گوید: به این سوال نمی توان با یک بله یا خیر ساده پاسخ داد و باید از منظر تحلیلی و علمی به آن نگاه کرد. شاخص ها باید به طور جداگانه تجزیه و تحلیل شوند، منابع انسانی، توسعه زیرساخت ها، امنیت، هر یک نیاز به مطالعات جداگانه و شاخص های مختلف در تجزیه و تحلیل دارند. با این سطح از دقت می توان درباره آن بحث کرد و سرعت پیشرفت را زیر سوال برد.

متولی توضیح می دهد: یکی از دلایل آن این است که خریدها و تجهیزات ما دلاری است و طول عمر شبکه افزایش چشمگیری داشته است. بحث دیگر زیرساخت های مالی است که سال هاست مدل درآمدی آن تغییر نکرده است. وقتی شرکت ها درآمد کافی ندارند، بدیهی است که فرصت های نوآوری در آنها محدود است. هزینه های عملیاتی (OPEX) در PSP ها زیاد است و خدمات مبتنی بر دستگاه و دستگاه است. ۸۵ درصد دستگاه ها وارداتی است اما ورود به این حوزه سرمایه گذاری جذابی نیست.

هزینه هایی که کافی نیست

این متولی درباره کارمزدها و تاثیر آن بر PSP ها نیز می گوید: کارمزدها بعد از حدود ۲۰ سال تغییر کرده و در حال حاضر فقط با درآمد فعلی می توانیم زندگی روزمره خود را در شرکت هایمان بگذرانیم. اگر روی حوزه زیرساخت تمرکز کنیم، امنیت می تواند اعتماد بیشتری را در بین کاربران ایجاد کند. در حال حاضر بخش زیرساخت با هزینه های عملیاتی بالایی همراه است. تصور کنید یک PSP می خواهد دستگاه های خود را جایگزین کند. تقریباً فقط یک و نیم بودجه برای این کار مورد نیاز است. کدام سرمایه گذار حاضر است این بازده را با هزینه های بالا سرمایه گذاری کند؟

بانک ها این کار را در درجه اول به دلیل ماموریتی که به آنها داده شده است انجام می دهند. ما به وضوح یک عقب ماندگی فنی داریم که در نهایت نمی تواند محصولات با کیفیت بهتری ارائه دهد.

مدیرعامل امیدپی درباره تعداد تراکنش های زیاد و مبلغ کم در امیدپی نیز می گوید: مشکل اصلی شاخص های ارزش گذاری PSP مبلغ نیست. ما در رتبه ۲۲ جهان هستیم در واقع مبلغ تراکنش نباید در شاخص لحاظ شود. این مشکل منجر به رقابت شدید در این زمینه شده و به جای نوآوری، رقابت به سمت تجاری سازی صنایعی مانند کسب و کار طلا رفته است.

متولی درباره همکاری های امیدپی با سایر صنایع نیز می گوید: همکاری های جدیدی با شرکت های فرودگاهی و ریلی و همچنین صنایع شبکه ای در نظر گرفته ایم که اغلب قیمت های ترجیحی دارند. حاشیه سود امیدپی همیشه پایین است و وظیفه سازمانی خود می دانیم که کارها را به خوبی انجام دهیم.

توتولی درباره همکاری امیدپی با پرداخت ها نیز می گوید: به نظر من بازار اشباع شده و اغلب رقابت کاذبی وجود دارد و اخلاق حرفه ای را در این زمینه نمی بینیم و به همین دلیل این همکاری شکل نگرفت.








دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا