کشاورزی

پشت پرده انتشار خبر ممنوعیت صادرات پسته

علی شریعتی، فعال اقتصادی حوزه صادرات درباره پیشینه این اتفاق و چنین اخباری گفت: صادرات پسته به دنیا تابع قوانین جهانی و منطقه ای است. حتی در اتحادیه اروپا قوانین سختگیرانه ای در مورد آفلاتوکسین وجود دارد و اعتقاد بر این است که اگر این سم از حد معینی فراتر رود، در درازمدت می توان آن را یک عامل بیماری زا تلقی کرد، به همین دلیل است که موضوع همیشه با حساسیت خاصی دنبال می شود.

وی با اشاره به اینکه در سال ۷۶ صادرات پسته از ایران به اروپا به دلیل موضوع آفلاتوکسین ممنوع شد، گفت: در آن سال ها سهم مالی از صادرات جهانی پسته حدود ۷۰ درصد بود و از این صحبت ها فراتر می رفتیم. ، اما در این سال ها متاسفانه به دلیل کمبود آب و … مجبور به پذیرش کاهش تولید شده ایم و سهم ما به حدود ۲۵ درصد رسیده است.

شریعتی با اعلام اینکه آمریکا رقیب اصلی ایران در بخش پسته است، گفت: در همین مدت توافقاتی صورت گرفت و صادرات به اروپا را ادامه دادیم. سال گذشته نیز توافقاتی برای کنترل آفلاتوکسین و غیره داشتیم و توافق شد که اگر ارزش بالاتر از استاندارد باشد، محموله برگردانده شود.

وی در این باره افزود: با تمام دقت به نظر می رسد که چندین محموله از دست صادرکنندگان گم شده است و در نتیجه حدود هفت تا هشت ماه پیش اتحادیه اروپا به ما اولتیماتوم تند داد در صورتی که آفلاتوکسین انجام ندهد. این کار را انجام دهید: «وقتی ما پایین آمدیم، واردات پسته از ایران را ممنوع خواهیم کرد. متاسفانه این موارد با موضوع شهادت آیت الله رئیسی و انتخابات و … تداخل پیدا کرد و این موضوع از سوی دوستان هم در وزارت جهاد کشاورزی و هم در بخش خصوصی در دستور کار قرار نگرفت.

وی گفت: البته اخیراً دفاع مفصل و مهمی در بروکسل داشتیم و رایزنی برای ادامه صادرات انجام شد. در واقع سازوکار مثل رفتن به دادگاه تجدیدنظر بود. مدارک و مدارک در آنجا ارائه شد و قول مساعد گرفتیم. قرار است نتیجه نهایی ۲۶ و ۲۷ آبان ماه اعلام شود و من و همکارانم انتظار داریم نتیجه به نفع ما باشد و بتوانیم صادرات را ادامه دهیم.

وی گفت: در این میان عده ای به پیشواز رفتند و بر طبل زدند و گفتند که چنین اتفاقی اصلاً رخ نداده است و رسانه های آن سوی آبی ها این موضوع را مطرح می کنند اهداف دوستی غیر ایرانی

وی گفت: درست است که امروز دیگر پیشتاز بازار اروپا نیستیم و بخش مهمی از پسته ما به خاورمیانه، کشورهای عربی، چین و خاور دور صادر می شود، اما بازار اروپا همچنان برای ما مهم است و مطمئنا مشکل به زودی حل خواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا