پنجرههای جدیدی را در صنعت بیمه گشوده شده، اگر بیمه ای ها قدر بدانند!
حمیدرضا حاجی اشرفی. گروه بورس. بازار: بورس ها در خلاقیت از بانک ها و شرکت های بیمه پیشی گرفته اند، اما این کافی نیست. در هر حال، در عین حال، برای حرکت اکوسیستم فضای کسب و کار به سمت اصلاحات ساختاری و کاهش مشکلات مختلف اقتصاد کشور، نیاز به خلاقیت در تولید محصولات و روش های کاری در بانک ها و بانک ها وجود دارد. شرکت های بیمه و باید اتفاق بیفتد.
شنیده ها حاکی از آن است که کارشناسان بازار سرمایه ایده ایجاد پیوند واحدهای پیش بینی شده در آیین نامه های ۱۰۵ و ۱۰۷ مصوب ۱۴۰۲ شورای عالی بیمه را به شرکت های بیمه منتقل کرده اند. در هر صورت این ایده دریچه های جدیدی را به افق صنعت بیمه کشور گشوده است. البته اگر بیمه شده قدر این فرصت ایجاد شده را در بهترین زمان ممکن بداند!؟
برخی از شرکت های بیمه از سال گذشته اقدام به بازاریابی طرح های پیوند واحد با رویکرد سه بعدی در قالب عناوین تجاری متعدد کرده اند. حداکثر نتیجه مثبت تحلیل کسانی که این طرح ها را ارائه کرده اند به شرح زیر است: در حوزه پیوندهای سه بعدی، تعهد بیمه گذاران به بانک عامل و شریک تجاری طرح پس انداز مانع از فسخ قراردادها می شود. یا معافیت جزئی از پرداخت اقساط حق بیمه.
اما این تحلیل ذهنی به درستی جواب نداد زیرا تاثیر تورم بالا و کاهش قدرت خرید بیمه شدگان در محاسبات لحاظ نشده بود. همچنین برخلاف بیمه های بازنشستگی و مستمری که خطر پیری و از دست دادن درآمد در این سال ها منجر به پایداری و تداوم پرداخت حق بیمه می شود، در بیمه پس انداز صرف نظر از شکل و عنوان تجاری تفاوتی وجود ندارد. از سوی دیگر در قالب اساسنامه ۶۸ یا اساسنامه ۱۰۷ جدید، خطر لغو و یا حتی ترک تعهدات توسط بیمه گذاران به دلیل افزایش نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی بسیار زیاد است.
صنعت بیمه در کشورهای توسعه یافته دو یا سه دهه پیش از خواب زمستانی خارج شد. اتصالات واحد آنها به سرعت اهداف خود را از ۳ بعدی به ۴ بعدی و ۵ بعدی گسترش داد. در کشورهای در حال توسعه مانند کشور ما که نیاز مبرم به رونق اقتصادی وجود دارد، باید اتصالات واحدهای سه بعدی کنار گذاشته شود و ارتباطات با اضلاع بیشتر اجرا شود.
به منظور نوسازی اقتصاد ایران و در عین حال جلوگیری از افزایش قیمت تمامی محصولات، ارتباطات مالی چهار و پنج طرفه از عوامل موفقیت حرکت کارآفرینی است. با تلفیق بیمه، بورس و بانک ها می توان برای ۳.۹ میلیون نفر در برنامه هفتم توسعه شغل ایجاد کرد و همچنین در جاهای دیگر…