دستور بانک مرکزی به بانکها؛ پرداخت وام اشتغال تسریع شود
به گزارش افق میهن، در بخشنامه بانک مرکزی تاکید شده است که بانک های عملیاتی تا پایان سال در پرداخت تسهیلات اشتغال زایی تسریع کنند.
بانک مرکزی در این بخشنامه بر سه نکته تاکید کرد و به بانک های عامل اعلام کرد:
- تسریع و تسهیل در پرداخت اقدامات اشتغالزایی
- تمرکز بر اخذ تضمین برای پرداخت تسهیلات بر اساس نکات مندرج در آخرین اصلاحیه بخشنامه اجرایی اعطای تسهیلات خرد است.
- در صورت تعیین سقف پرداخت ماهانه تسهیلات توسط این بانک در سامانه صمت، این بانک باید همانند گذشته تسهیلات اعتباری با مبالغ کمتر از ۳ میلیارد ریال را بازپرداخت کند.
اگرچه بخشنامه ۱۳ فوق آبان این ماه به شبکه بانکی ابلاغ شد اما همتی وزیر اقتصاد روز گذشته در بیانیه ای از بانک ها خواست تا نسبت به پرداخت اقدامات اشتغال زایی به ویژه تا پایان سال اقدام کنند.
- همتی در این خصوص تاکید کرد: از مدیران بانک ها می خواهم در ادامه سال با سرعت بیشتری کمک کنند تا از برنامه خود در این حوزه عقب نمانیم و وام های لازم برای توانمندسازی و اشتغال ارائه شود.
به گزارش تسنیم، سقف انفرادی تسهیلات اشتغالزایی در سال جاری یک هزار و ۵۰۰ میلیون ریال، سقف کارفرمایی برای به کارگیری تعداد مددجویان تا سقف ۴۰ هزار میلیون ریال و مدت بازپرداخت تسهیلات مذکور ۷ سال است.
همچنین در صورت تایید صنوف تخصصی توسط کمیسیون پول و اعتبار بانک مرکزی، سقف انفرادی تسهیلات طبقات اعلامی با احتساب مؤسسات ذینفع باید ۳۰۰۰ میلیون ریال و تجمیعی باشد. سقف این طبقات باید ۳ میلیارد ریال تا ۴۰ درصد کل منابع تخصیص یافته به موسسه باشد.
ضمانت نامه های وام اشتغالزایی اعلام شده از سوی بانک مرکزی به شرح زیر است:
- تا سقف یک میلیارد و پانصد میلیون ریال با تایید متقاضی و سفته یا ضامن معتبر
- تا سقف ۲ میلیارد ریال براساس ماده ۷ دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد
- برای اعطای تسهیلات تا سقف ۳ میلیارد ریال یکی از مدارک ذیل باید همراه باشد: الف: صحت و سفته و ضامن ب: ارائه دو ضامن معتبر.
لازم به ذکر است با ابلاغ رسمی بانک مرکزی به بانک های تجاری، پرداخت کمک هزینه اشتغال زایی به هر نفر تنها یکبار امکان پذیر خواهد بود.
بانک مرکزی طی ماههای اخیر در بخشنامهای به بانکهای عامل اعلام کرده بود: با توجه به محدودیت منابع قرضالحسنه در شبکه بانکی کشور و با حفظ عدالت اجتماعی، میتوان از قرضالحسنههای اشتغالزا حفظ کرد. حسنا -تنظیم مجدد توسط یک فرد (حتی در هنگام معرفی طرح جدید).
ضمناً در صورت افزایش سقف فردی مؤسسه مذکور در سالهای آتی، امکان جبران مابه التفاوت با مؤسسه قبلی (با معرفی همان مؤسسه حمایتی یا سایر تسهیلات) وجود نخواهد داشت.