چرا پرندگان با افزایش سن با مشکل دوستیابی مواجه میشوند؟
مطالعات محققان نشان می دهد که پرندگان نیز مانند انسان ها با افزایش سن دوستان کمتری دارند.
با این حال، در مورد انسانها، اغلب تصور میشود که افراد مسن دوستان کمتری دارند، یا به این دلیل که حساسیت بیشتری نسبت به افرادی که با آنها وقت میگذرانند، یا به این دلیل که همسالانشان با افزایش سن کمتر و کمتر میشوند. همچنین، شاید کسالت عامل اصلی باشد.
برای محققان دشوار بوده است که دلیل دقیقی برای تنهاتر شدن انسان های مسن را مشخص کنند، بنابراین آنها به جوامع حیوانی روی آورده اند. در همین راستا، یک تیم تحقیقاتی جدید به سرپرستی امپریال کالج لندن جمعیت گنجشک ها را در جزیره لوندی در کانال بریستول مورد مطالعه قرار دادند.
جزیره لوندی به این دلیل افق میهن شد که میزبان جمعیتی از گنجشکها است، یعنی هیچ گنجشکی از جزیره خارج نمیشود یا وارد آن نمیشود. این جمعیت بسته به تیم تحقیقاتی اجازه داد تا انبوهی از اطلاعات دقیق در مورد آنها از جمله سن، تکامل، باروری و روابط اجتماعی را که به مدت ۲۵ سال ثبت شده بود، جمع آوری کند.
آنها با کپی کردن دقیق سن و روابط اجتماعی این پرندگان دریافتند گنجشک های مسن تر مانند انسان های پیر دوستان کمتری دارند. با توجه به یافتههای تیم تحقیقاتی، این میتواند به این دلیل باشد که آنها «انگیزه تکاملی» برای انجام این کار ندارند: در حالی که دوستی به پرندگان جوان کمک میکند زنده بمانند و با موفقیت بیشتری تولید مثل کنند، این مورد برای پرندگان مسنتر صدق نمیکند.
جولیا شرودر، محقق ارشد دپارتمان علوم زیستی امپریال کالج لندن، می گوید: “این مکانیسم تکاملی ممکن است در انسان ها نیز کار کند، و باعث می شود آنها کمتر دوستانی داشته باشند. جدید باشند و خودشان آنها را تنظیم کنند.”
خانم شرودر افزود: “در نهایت، مطالعه رابطه فرآیند دوستی با پیری، چه در گنجشک ها یا انسان ها، ممکن است به ما نشان دهد که چگونه به افراد مسن کمک کنیم تا دوستان جدیدی پیدا کنند و بار تنهایی را کاهش دهیم.”
این مطالعه اخیراً در یک شماره ویژه از معاملات فلسفی انجمن سلطنتی B، در مورد درک سن و اجتماعی شدن با استفاده از جوامع حیوانی در طبیعت منتشر شده است.
منبع: یورونیوز