ترندهای روز

مطالعه جدید: جنگ می‌تواند روی عملکرد DNA کودکان تأثیر بگذارد

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (ofoghmihan.ir):

در مقاله‌ای که به تازگی منتشر شده است، دانشمندان ادعا می‌کنند کودکانی که در کشورهای جنگ‌زده زندگی می‌کنند در معرض آسیب‌های ناخواسته در سطح مولکولی و DNA قرار دارند که می‌تواند اثرات مادام العمر بر سلامت آنها داشته باشد.

محققان دانشگاه سوری در انگلیس برای اولین بار نمونه های بزاق جمع آوری شده از ۱۵۰۷ کودک پناهنده سوری ساکن در اردوگاه های موقت در داخل لبنان را بررسی کردند. این کودکان که بین ۶ تا ۱۹ سال سن دارند، از نظر متیلاسیون DNA مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در طی فرآیند ذکر شده، مواد شیمیایی ناخواسته به مواد ژنتیکی سلول اضافه می‌شود که امکان روشن یا خاموش کردن ژن‌های خاص را فراهم می‌کند.

بررسی هایی نیز برای ارزیابی میزان تماس کودکان با جنگ توسط خود محققان یا سرپرستان آنها انجام شد. نتایج نشان داد کودکانی که در معرض جنگ با شدت یا مدت زمان بیشتری قرار می‌گرفتند، تغییرات گسترده‌تری در سطح DNA داشتند و چندین ناحیه خاص از ماده ژنتیکی آنها تغییر کرد. برخی از مناطق درگیر امور حساس و حیاتی مانند انتقال پیام های عصبی بودند و هر تغییری در آنها می تواند عواقب جدی داشته باشد.

تحقیقات قبلی نشان داده است که آسیب های روانی دیگر مانند ضربه، فقر و قلدری می تواند باعث تغییر در DNA شود. البته تغییرات ناشی از جنگ با الگوهای قبلی متفاوت بوده است. در نتیجه می توان گفت که جنگ با تغییر نواحی منحصر به فرد در ماده ژنتیکی فرد می تواند اثرات جسمی و روانی خاص خود را بر قربانیان بگذارد. همچنین کند شدن روند رشد و نمو بخش های مختلف از جمله مغز نیز از دیگر اثرات غیرمستقیم فیزیکی جنگ بر کودکان است.

DNA کدام کودکان در جنگ بیشتر آسیب می بیند؟

از دیگر یافته‌های پژوهش اخیر، که بخشی از مطالعه کوهورت BIOPATH بر روی کودکان مهاجر است، تأثیر قوی‌تر جنگ بر DNA دختران در مقایسه با پسران است. ژن های دخیل در پاسخ به استرس و رشد مغز بیشترین تغییرات را در کودکان مشاهده کردند. اما میزان آن در دختران بیشتر گزارش شده است. محققان پیش‌بینی می‌کنند که به همین دلیل، اثرات جنگ می‌تواند در دختران جدی‌تر ظاهر شود و بیشتر طول بکشد و سلامت آنها را با مشکلات جدی مواجه کند.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا