محیط زیست

۲۶ استان کشور با بی‌هنجاری منفی بارش نسبت به بلندمدت مواجه شدند

به گزارش خبرگزاری افق میهن، بررسی پراکندگی بارندگی مهر امسال نشان می دهد که در این ماه ۲۶ استان کشور با نابهنجاری منفی بارندگی نسبت به بلندمدت مواجه بوده اند و بارندگی کل کشور نسبت به سال گذشته و بلندمدت ۲.۷ و ۲ میلی متر کاهش داشته است. به ترتیب.

در طول مهر امسال در ۳۱ استان کشور میانگین دما بالاتر از حد نرمال و در کل کشور نسبت به مدت زمان مشابه ۲ درجه سانتیگراد بالاتر بوده و شاخص SPI یک ماهه مهر نشان می دهد. وجود درجات خشکسالی در اکثر مناطق شمالی و مرکزی زاگرس، شمال شرق و استان های سمنان و گیلان.

همچنین در این مدت خشکسالی در بخش‌هایی از استان‌های شمالی، مرکزی، شرقی و جنوبی به‌صورت پراکنده مشاهده می‌شود و نقشه ۱۲۰ ماهه منتهی به پایان این ماه نشان‌دهنده وجود شرایط خشک با شدت‌های متفاوت در اکثر استان‌ها است. حوزه های آبخیز کشور به ویژه شمال غرب، شمال شرق، مرکز و جنوب شرق است.

افزایش بارندگی در ۵ استان کشور

مقایسه داده های بارندگی کشور و استان ها مهر ۱۴۰۳ میزان بارندگی در این ماه برابر با ۳.۷ میلی متر، بلندمدت ۵.۸ میلی متر و مدت مشابه سال گذشته برابر با ۶.۵ میلی متر است.

طی این ماه ۲۶ استان با ناهنجاری منفی بارندگی مواجه بوده اند. به طور کلی نسبت به سال گذشته و بلندمدت به ترتیب ۲.۷ و ۲ میلی متر کاهش بارندگی داشته است و بیشترین کاهش بارندگی نسبت به بلندمدت در استان های اردبیل، گلستان و گیلان بوده است.

همچنین طی این ماه استان های البرز، تهران، قزوین، قم و مازندران نسبت به بلندمدت خود با افزایش بارندگی مواجه بوده اند.

رکورد بیشترین کاهش بارندگی در ۹ استان کشور

نمودار و نقشه انحراف بارندگی کشور را در طول بررسی کنید مهر در مقایسه با بلندمدت، امسال در ۲۶ استان کشور ناهنجاری منفی بارندگی را نشان می دهد که میانگین ناهنجاری تجمعی بارندگی کل کشور معادل ۲ میلی متر است.

بر اساس نقشه، بیشترین کاهش بارندگی در گیلان، گلستان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی به ثبت رسیده است.

26 استان کشور با نابهنجاری منفی بارندگی نسبت به بلندمدت مواجه بودند

26 استان کشور با نابهنجاری منفی بارندگی نسبت به بلندمدت مواجه بودند

سهم بارش مهر امسال ۲ درصد بارندگی تامین کننده سال آبی بوده است

بر اساس داده های بلندمدت بارندگی کشور، سهم بارندگی در مهر حدود ۲.۵ درصد از کل بارندگی سالانه را آب تشکیل می دهد، در حالی که میزان بارندگی متوسط ​​است مهر (۱۴۰۳) حدود ۲ درصد از بارندگی سال پربارش را تامین کرد که کمتر از حد نرمال بود و با توجه به نمودار زیر، سهم بارندگی در ۲۵ استان کشور با نابهنجاری منفی بارندگی نسبت به میانگین بلند مدت. ثبت شده است.

26 استان کشور با نابهنجاری منفی بارندگی نسبت به بلندمدت مواجه بودند

مقایسه حداکثر و حداقل دمای هوا در مهر سال جاری و مدت مشابه پارسال

جداول زیر از رویدادهای شدید دمایی شامل حداکثر و حداقل دماهای ثبت شده در می باشد مهر ۱۴۰۳ در کل کشور و مقایسه آن در مدت مشابه سال ۱۴۰۲ و بلندمدت; در طول مهر ۱۴۰۳ بیشترین بیشینه و کمترین دما در کشور به ترتیب ۴۷ و ۲.۲ درجه سانتیگراد در ایستگاه کهنوج استان کرمان و اشنویه استان آذربایجان غربی گزارش شده است.

26 استان کشور با نابهنجاری منفی بارندگی نسبت به بلندمدت مواجه بودند

میانگین دمای هوا در اکثر مناطق کشور بالاتر از حد نرمال بوده است

نقشه زیر غیر طبیعی بودن میانگین دمای کشور از نرمال را نشان می دهد مهر ۱۴۰۳ است. به طور کلی میانگین دمای هوای اکثر مناطق کشور در این ماه بالاتر از حد نرمال بوده است.

میانگین دمای استان های واقع در مرکز و شرق کشور تا ۴.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین بلندمدت بوده و دمای هیچ منطقه ای سردتر از حد نرمال ثبت نشده است.

26 استان کشور با نابهنجاری منفی بارندگی نسبت به بلندمدت مواجه بودند

میانگین دمای همه استان ها گرمتر از بلندمدت ثبت شد

در این ماه میانگین دمای کل استان های کشور گرمتر از بلندمدت و انحراف از میانگین دما بوده است. مهر استان ها بین ۲.۸ درجه سانتیگراد (خراسان جنوبی) تا ۱.۱ درجه سانتیگراد (خوزستان و آذربایجان شرقی) متغیر بودند.

کل کشور دارای شرایط گرمتر از نرمال با میانگین اختلاف دمایی ۲ درجه سانتیگراد نسبت به بلندمدت بوده است.

26 استان کشور با نابهنجاری منفی بارندگی نسبت به بلندمدت مواجه بودند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا