صادرات؛ “فخوز” مساله اساسی تامین ارز/ آهن اسفنجی به سبد محصولات “فخوز” اضافه شد
مدیر صادرات فولاد خوزستان:
مدیر صادرات شرکت فولاد خوزستان گفت: فولاد خوزستان یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده فولاد در ایران و منطقه است.
مجید ابیات مدیر صادرات شرکت فولاد خوزستان در گفتگو با افق میهنوی در خصوص هدف حضور فولاد خوزستان در نمایشگاه متافو توضیح داد: فولاد خوزستان یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده فولاد در ایران و منطقه است.
وی افزود: ظرفیت تولید فولاد ۳.۸ میلیون تن انواع محصولات فولادی شامل بیلت، اسلب و بلوم است. اخیراً با تکمیل طرح توسعه تولید آهن اسفنجی و راه اندازی پروژه زمزم ۳، آهن اسفنجی نیز به محصولات قابل فروش این شرکت اضافه شد.
عبیات در خصوص صادرات این شرکت گفت: صادرات شرکت فولاد خوزستان یکی از موضوعات اساسی برای تامین ارز است. فولاد خوزستان در سال های اخیر ۳ درصد از صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است اما به دلایلی حجم صادرات به صورت کنترل شده کاهش یافته است.
مدیر صادرات فولاد خوزستان ادامه داد: یکی از مشکلات این شرکت در حوزه صادرات، اولویت تامین نیاز داخلی است. بر اساس بخشنامههای وزارت حراست، صادرکننده باید ابتدا ۱۰۰ درصد محصولات خود را در بازار داخلی به فروش برساند و مازاد تقاضای داخلی صادر شود.
درآمد ارزی شرکت کمتر از بازار است
وی در این خصوص خاطرنشان کرد: علاوه بر این نرخ سود تعیین شده برای درآمد ارزی شرکت کمتر از بازار است. این مشکل صادرات را از نظر اقتصادی نامطلوب کرده است. بنابراین میزان صادرات نسبت به گذشته به شدت کاهش یافته است. صادرات ۶ ماهه ما امسال ۴۰۰ هزار تن بود در حالی که در سال های گذشته بیش از یک میلیون تن صادرات داشتیم.
آیات مضمون دیگر; این یک عدم تعادل انرژی است. امسال به دلیل قطعی برق حدود ۵۰۰ هزار تن تولید را از دست دادیم. اگر این رقم را با ظرفیت تولید شرکت مقایسه کنیم، خواهیم دید که درصد بسیار مهمی از تولید فولاد را از دست داده ایم که قطعا بر درآمد و سودآوری شرکت تاثیرگذار خواهد بود.
وی بیان کرد: تقاضا داریم به عدم تعادل انرژی رسیدگی شود و نرخ ارز برای درآمدهای ارزی حاصل از صادرات در نظر گرفته شود تا صادرات بخشی از تولید برای صادرکننده به صرفه باشد.
مدیر صادرات شرکت فولاد خوزستان در خصوص مقاصد صادراتی گفت: صادرات ما از جنوب شرق آسیا و چین آغاز و به کشورهای حوزه خلیج فارس، کشورهای خاورمیانه، شمال آفریقا و حتی کشورهای غرب آفریقا ادامه می یابد.
ابیات در خصوص برنامه افزایش صادرات گفت: برنامه هایی برای توسعه و توسعه صادرات داریم که امیدواریم بتوانیم پروژه های در حال توسعه را در اختیار سایر کشورهای نوظهور قرار دهیم. در حال برنامه ریزی برای صادرات یک ساختمان هستیم.
اقدامات فولاد خوزستان برای مقابله با عدم تعادل انرژی
مدیر صادرات «فخوز» درباره اقدامات شرکت فولاد خوزستان برای مقابله با کمبود انرژی گفت: کمبود انرژی یک پدیده واقعی است. با توجه به اینکه طرح های توسعه نیروگاهی دولت جوابگوی نیاز کشور نیست، چندین پروژه توسعه نیروگاهی را در دست اجرا داریم. برخی از آنها رشد جسمانی خوبی دارند. مناطقی در کشور شناسایی شده اند که از نظر فنی بهترین مناطقی هستند که پروژه ها را در آنجا پیش خواهیم برد. امیدواریم با اجرای این طرح های عمرانی و حمایت دولت بخشی از مشکلات عدم تعادل انرژی در کشور مرتفع شود.
پایان مقاله