دانشگاه باید از پیلهای که دور خود تنیده بیرون آید/ صنعت از دانشگاه تولید میشود
در مراسم امضای تفاهم نامه مطرح شد.
مراسم امضای تفاهم نامه همکاری های پژوهشی، فناوری و آزمایشگاهی دانش بنیان بین شرکت فولاد خلیج فارس صبا و دانشگاه خوارزمی تهران در نمایشگاه بین المللی متافو تهران برگزار شد.
گزارش کردن افق میهنهمزمان با برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی ایران متافو، قرارداد همکاری دانش بنیان پژوهشی، پژوهشی، فناوری و آزمایشگاهی بین شرکت صبا فولاد خلیج فارس و دانشگاه خوارزمی در محل نمایشگاه بین المللی تهران ایران متافو منعقد شد.
احسان دشتیانه مدیر عامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس در حاشیه این مراسم گفت: هر اتفاقی که در صنعت می افتد تولید دانشگاه است و صنعت را می سازد .
وی افزود: آنقدر که بتوانیم از ظرفیت، نیرو، استعداد و توان نهفته در دانشگاه برای حل مشکل صنعت استفاده کنیم، معتقدم رابطه صنعت و دانشگاه رابطه درستی نیست مفهوم این است که صنعت در داخل دانشگاه ایجاد می شود. ما می گوییم باید به مدیران خلاق یادآوری کرد که به خانه بروند و برای مشکلاتشان کمک بگیرند.
دشتیانه در این خصوص ادامه داد: این اقدام را از دانشگاه هرمزگان آغاز کردیم و تفاهم نامه اپن پروهشی را امضا کردیم و در نمایشگاه فعلی روز گذشته با دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تفاهم نامه امضا کردیم و امروز یک تفاهم نامه با دانشگاه خوارزمی منعقد خواهد شد. ”
مدیرعامل صبا فولد با نگاهی به استفاده از ظرفیت های موجود در دانشگاه ها گفت: از استعدادهای دانشگاهی در رشته های متالورژی، برق و مهندسی مکانیک استقبال می کنیم. ما حتی حاضریم به دانشجویان رده بالا بورسیه بدهیم تا در آینده به آنها کمک کنیم تا وارد این صنعت شوند. ما این کار را در دانشگاه هرمزگان شروع کردیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: برای اینکه مشکلات فنی و فنی خود را مشخص کنیم به ویژه برای تامین قطعاتی که برای آن به کشورهای خارجی متکی هستیم، میتوانیم با دانشگاه پروژه تعریف کنیم و با تعریف پروژههای توسعهای در حوزه تحقیقاتی بتوانیم پروژههای پیچیده را انجام دهیم. حل مشکلات فنی
دشتیانه تصریح کرد: از ۱۰۰ پروژه ارندی، ۵ پروژه صنعتی و ۱ تا ۳ پروژه تجاری خواهد بود. حتی همین عدد منجر به رسیدن سهم کشاورزی در کشورهای توسعه یافته به ۸ درصد تولید ناخالص داخلی در برخی کشورها می شود. امیدوارم این تعداد که در ایران بسیار شناخته شده است در ایران هم رشد کند. کشوری که در خط مقدم دانش باشد، قطعا توسعه خواهد یافت.
مدیرعامل «فاسبا» با اشاره به گزارش موسسه هاروارد از اقتصاد ایران گفت: در گزارش موسسه هاروارد درباره اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۶ آمده است: اقتصاد ایران می تواند به طور مستمر برای ۱۰ تا ۱۵ سال رشد ۶ تا ۸ درصدی داشته باشد، مشروط بر اینکه که از ۳ تا ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری می شود.» البته در حال حاضر به دلیل تحریم ها اجرایی نشده است، اما یک فنر فشرده شده است، اگر مشکلات سیاسی حل شود، دیگر اقتصادهای ایران آن را دوست دارند صنعت فولاد در حال رشد است بر اساس گزارش هاروارد، «مهندسین در ایران همانند آمریکا آموزش می بینند».
وی خاطرنشان کرد: در صورت استفاده از این توان بالا، با ظرفیت ذخایر و ثروت بسیار قابل توجهی که داریم، اقتصاد ایران می تواند به باشگاه بهترین اقتصاد دنیا صعود کند. این شعار نیست، زیرا فولاد ایران جزو ۱۰ تولیدکننده برتر جهان است. ایران جزو ده تولیدکننده برتر کشورهای صنعتی و قدرتمند جهان مانند چین، آمریکا، ترکیه، ژاپن، هند، آلمان و ایتالیا است.
در ادامه این مراسم بیژن عبداللهی استاد مدیریت آموزشی دانشگاه خوارزمی گفت: دانشگاه خوارزمی به عنوان اولین موسسه آموزش عالی و دانشگاه پیشرو در صنعت و خدمات از ارتباط با جوامع اطراف استقبال می کند. در حال حاضر بحث دانشگاه های نسل سوم و چهارم مطرح است. در این نسل، اساتید ما نیز باید در صنایع و شرکت های متناسب با رشته خود حضور داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه باید از پیله ای که آن را احاطه کرده است خارج شود و وارد عرصه اجتماعی، سیاسی و صنعتی شود. دانشگاه خوارزمی به عنوان یک دانشگاه جامع دارای تمامی رشته ها می باشد. ما اساتیدی داریم که در سطح بین المللی بسیار توانمند هستند و جزو رشته های برتر هستند.
عبداللهی در خصوص رویکرد دانشگاه خوارزمی گفت: رویکرد دانشگاه خوارزمی ایجاد ارتباط با صنعت، خدمات، کشاورزی و تجارت است تا بتواند در جامعه ایرانی و بین المللی نقش آفرینی کند. تاکنون پروژه های بین المللی و ملی خوبی در سطح دانشگاه انجام شده است و پس از آن هدف ما این است که بیشتر انرژی خود را صرف شبکه سازی با صنعت کنیم. این مشکل؛ یکی از ماموریت های اصلی دانشگاه خوارزمی است.
پایان مقاله