زمان واریز سود سهام عدالت متوفیان مشخص شد
افق میهن –
باغستانی درباره روند واگذاری سهام الکترونیکی از متوفی به وراث گفت: تعداد سهامداران متوفی بسیار زیاد است و روند واگذاری سهام به وراث بسیار پیچیده است. به صورت الکترونیکی آپلود می شود و در این فرآیند پروسه ۳۰ روزه به کمتر از دو روز کاهش می یابد.
وی تاکید کرد: نیازی به اقدام همه وراث نیست و یکی از وراث باید سجامی باشد و فقط باید اسناد و مدارک و انحصارات وراثت و اسناد مالیاتی بارگذاری شود و نیازی به وکالتنامه نیست. مشخصات مدارک در درگاه یکپارچه مشمولان و سامانه صمت ثبت شده است اما نیازی به مراجعه حضوری نیست و می توانند سهام متوفی را واگذار کنند. از خانه در صورت وجود نقص در اسناد، به دلیل ارتباط مستمر با افراد، فوراً نقص سند را اعلام می کند.
فوری: حمله هوایی رژیم صهیونیستی به حومه بیروت; ضررهای سنگین را بخوانید
وی درباره تقسیم سهام متوفی بین وراث ادامه داد: تقسیم سهام بر اساس انحصار ارث رسمی کشور است که یا از طرف داده یا شورای اختلاف صادر می شود و بر اساس آن سهام تقسیم می شود.
مدیرعامل صمت همچنین درباره پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث گفت: سود سهام عدالت متوفیان محاسبه شده است و برای وراثی که تشکیل پرونده داده اند در مرحله اول واریز سود سهام عدالت متوفی. سود به آنها پرداخت می شود و این سود مشمول سود سال ۲۰۱۸ تا امروز خواهد بود.
همانطور که مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اعلام کرد، واگذاری سهام افراد متوفی به وراث که پیش از این به صورت حضوری در دفاتر پیشخوان انجام می شد، از این پس به صورت الکترونیکی انجام می شود.
یکی از خدماتی که شرکت سپرده گذاری مرکزی به کلیه فعالان بازار سرمایه ارائه می کند، واگذاری سهام متوفیان است که می تواند کلیه پرتفوی سهامداری افراد متوفی (به استثنای سهام عدالت) را به وراث واگذار کند.
این فرآیند از سال های قبل از طریق دفاتر پیشخوان انجام می شد. در این فرآیند پس از تشکیل پرونده در دفتر پیشخوان و ارسال مدارک به دلیل نقص مدارک و یا برقراری ارتباط با مشتریان و ارسال این مدارک به شرکت سپرده گذاری مرکزی روند بسیار طولانی شد.
یکی از معایب این روش این بود که ارتباط بین شرکت سپرده گذاری مرکزی و متقاضی برقرار نبود و شرکت سپرده گذاری نمی توانست اطلاعات لازم را ارائه دهد.
اما اخیراً همانطور که محمد باغستانی – مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) اعلام کرده است، سامانه الکترونیکی انتقال اجباری سهام ایجاد شده است که متقاضیان می توانند با بارگذاری موارد لازم، سهام متوفی را به وراث منتقل کنند. اسناد
این فرآیند به صورت آنلاین و ۲۴ ساعته در تمام روزهای هفته خواهد بود، به گفته باغستانی در کمترین زمان ممکن و بدون کمترین خطای انسانی انجام می شود.
بر این اساس وراثی که سجامی هستند به درگاه یکپارچه مشمولان بازار سرمایه مراجعه و کلیه مدارک را به صورت آنلاین بارگذاری می کنند. و بقیه مراحل به صورت کاملا الکترونیکی انجام می شود.
همانطور که باغستانی گفت، واگذاری سهام به روش قدیم حدود ۲۰ روز زمان می برد، اما امید است در کمتر از ۲ روز با روش الکترونیکی واگذاری انجام شود.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی همچنین با بیان اینکه شرکت مپنا سود سهام عدالت را واریز نکرده است و سپرده گذاری مرکزی تنها مسئولیت پرداخت سود را بر عهده دارد، گفت: قطعا اگر مراجع ذیصلاح تصمیم به تقسیم سود سهام عدالت داشته باشند، این سود در اسرع وقت از طریق شبکه بانکی به سهامداران تقسیم خواهد شد.
وی تصریح کرد: همچنان منتظر پرداخت مبلغ توسط مپنا هستیم تا بتوانیم سود مرحله سوم عملکرد مالی شرکت ها را در سال ۱۴۰۱ واریز کنیم.
با توجه به اینکه شرکت مپنا قرار بود سود سهام عدالت را به صورت اقساطی واریز کند که این موضوع به کجا رسید، افزود: شرکت مپنا هنوز اقساط را پرداخت نکرده است و این شرکت حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بابت سهام عدالت بدهکار است.
نقل و انتقال سهام عدالت همچنان با همان روند گذشته و با مراجعه یکی از وراث به دفاتر کارگزاری ها و شعب منتخب بانک ها انجام می شود.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی درباره نحوه واگذاری الکترونیکی سهام به وراث (به استثنای سهام) محمد باغستانی با اشاره به واگذاری الکترونیکی سهام متوفیان (به استثنای سهام عدالت) اظهار داشت: بیش از ۳ میلیون و ۷۰۰ نفر. هزار متوفی دارای سهام عدالت هستند که برای تعیین انتقال این سهام به ورثه ضروری است آبان از ماه گذشته سامانه ارث را راه اندازی کردیم که مختص واگذاری سهام عدالت متوفی به وراث بود و این سامانه شامل وراث عام متوفی که دارای سهام بودند نمی شد.
وی تاکید کرد: واگذاری سهام عدالت همچنان با روند گذشته و با مراجعه یکی از وراث به دفاتر کارگزاری ها و شعب منتخب بانک ها انجام می شود.
باغستانی درباره روند انتقال الکترونیکی سهام از متوفی به وراث گفت: تعداد سهامداران متوفی بسیار زیاد است و روند واگذاری سهام به وراث بسیار پیچیده است. به صورت الکترونیکی آپلود می شود و در این فرآیند پروسه ۳۰ روزه به کمتر از دو روز کاهش می یابد.
وی تاکید کرد: نیازی به اقدام همه وراث نیست و یکی از وراث باید سجام باشد و فقط اسناد و مدارک و انحصار وراثت و اسناد مالیاتی بارگذاری شود و نیازی به وکالتنامه نیست و مشخصات مدارک در درگاه یکپارچه مشمولین و سامانه سجام ثبت شده است اما نیازی به مراجعه حضوری نیست و می توانند سهام شرکت را واگذار کنند. فوت شده از خانه در صورت وجود نقص در اسناد، به دلیل ارتباط مستمر با افراد، فوراً نقص سند را اعلام می کند.
وی درباره تقسیم سهام متوفی بین وراث ادامه داد: تقسیم سهام بر اساس انحصار ارث رسمی کشور است که یا از طرف داده یا شورای اختلاف صادر می شود و بر اساس آن سهام تقسیم می شود.
همچنین باغستانی درباره پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث گفت: سود سهام عدالت متوفی محاسبه شده و برای وراثی که تشکیل پرونده داده اند، در مرحله اول پرداخت سود سهام عدالت، سود متوفی خواهد بود. نیز به آنها پرداخت می شود و این سود تا امروز مشمول سود سال ۲۰۱۸ می شود.
نحوه انتقال سهام به صورت الکترونیکی به وراث
به گزارش اندیشه ماشین، نقل و انتقال سهام عدالت همچنان با همان روند قبلی و با مراجعه یکی از وراث به دفاتر کارگزاری ها و شعب منتخب بانک ها انجام می شود.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی نحوه انتقال الکترونیکی سهام به وراث (به جز سهام عدالت) را تشریح کرد. «محمد باغستانی» با اشاره به واگذاری الکترونیکی سهام متوفیان (به استثنای سهام عدالت)، اظهار کرد: بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار متوفی دارای سهام عدالت هستند که برای تعیین تکلیف این سهام به وراث استفاده می شود. آبان ماه گذشته سامانه «میرات» را راه اندازی کردیم که مختص واگذاری سهام عدالت متوفیان به وراث بود و این سامانه شامل کل وراث متوفی صاحب سهام نمی شد.
وی تاکید کرد: واگذاری سهام عدالت همچنان با روند گذشته و با مراجعه یکی از وراث به دفاتر کارگزاری ها و شعب منتخب بانک ها انجام می شود.
باغستانی در خصوص فرآیند واگذاری الکترونیکی سهام از متوفی به وراث گفت: تعداد سهامداران فوت شده بسیار زیاد است و فرآیند واگذاری سهام به وراث بسیار پیچیده است. به صورت الکترونیکی آپلود می شود و در این فرآیند پروسه ۳۰ روزه به کمتر از دو روز کاهش می یابد.
وی تاکید کرد: نیازی به اقدام همه وراث نیست و یکی از وراث باید سجامی باشد و فقط اسناد و مدارک و انحصار وراثت و اسناد مالیاتی بارگذاری شود و نیازی به وکالت نیست.
این مسئول با بیان اینکه مشخصات اسناد در درگاه یکپارچه مشمولان و سامانه سجام ثبت شده است، تاکید کرد: نیازی به مراجعه حضوری نیست و مردم می توانند سهام متوفی را از منزل منتقل کنند. در صورت وجود نقص در اسناد به دلیل ارتباط مستمر با افراد در اسرع وقت نقص سند را اطلاع رسانی خواهد کرد.
وی در خصوص تقسیم سهام متوفی بین وراث ادامه داد: تقسیم سهام بر اساس انحصار وراثت رسمی کشور است که یا از طرف داده یا شورای اختلاف صادر می شود و بر اساس آن سهام تقسیم می شود.
باغستانی درباره پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث نیز گفت: سود سهام عدالت متوفی محاسبه شده است و برای وراثی که تشکیل پرونده داده اند در مرحله اول پرداخت سود سهام عدالت، سود متوفی نیز در نظر گرفته شده است. برای آنها واریز می شود و این سود مشمول سود سال ۲۰۱۸ تا امروز خواهد بود.