واکنش چین به “زورگویی اقتصادی” جدید آمریکا
به گزارش خبرگزاری افق میهن به نقل از راشاتودی، وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که پس از اعمال تحریم های گسترده آمریکا علیه صنعت تراشه این کشور، اقدامات لازم را برای دفاع از منافع خود انجام خواهد داد.
وزارت بازرگانی آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که صادرات ۲۴ نوع تجهیزات تولید تراشه، ۳ نرم افزار تخصصی و حافظه با پهنای باند بالا به چین را ممنوع می کند.
همچنین ۱۴۰ شرکت چینی از جمله سازندگان ابزار، تراشهسازان و شرکتهای سرمایهگذاری به دلیل نقشی که در توسعه صنعت تراشه چین داشتند به فهرست تحریمهای این وزارتخانه اضافه شدند.
وزارت بازرگانی آمریکا در بیانیهای مدعی شد که تراشههای چینی «میتوانند در نسل بعدی سیستمهای تسلیحاتی پیشرفته و هوش مصنوعی» که «خطر قابلتوجهی برای امنیت ملی ایالات متحده هستند» استفاده شوند.
سخنگوی وزارت بازرگانی چین پاسخ داد: این اقدام مصداق اجبار اقتصادی و عملکرد خارج از (رقابت) بازار است.
وی افزود: آمریکا یک چیز میگوید و چیز دیگری میکند… از اقدامات کنترل صادرات سوءاستفاده میکند و چین به شدت با این موضوع مخالف است.
این سخنگوی همچنین خاطرنشان کرد که “صنعت (تراشه و) نیمه هادی ها به شدت جهانی شده است” و اقدامات یکجانبه مانند ایالات متحده مانع تجارت آزاد و باز بین سایر کشورها می شود.
وی در ادامه گفت: چین برای حفظ قاطعانه حقوق و منافع قانونی خود اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
بر اساس این گزارش، صنایع تراشه و نیمه هادی چین مورد هدف چندین دولت آمریکا قرار گرفته است. در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، صادرات تجهیزات تراشه سازی به SMIC، بزرگترین سازنده تراشه چین، ممنوع شد.
جو بایدن همچنین دو دور دیگر تحریم های صادراتی را اعمال کرده و ده ها میلیارد دلار برای تقویت تولید تراشه در ایالات متحده متعهد شده است.
کاخ سفید همچنین مذاکراتی را با ژاپن، کره جنوبی و تایوان انجام داده است تا به اصطلاح “اتحاد چهار تراشه” را رسمی کند. اقدامی که پکن آن را تلاش واشنگتن برای “تسلط بر زنجیره تولید و تامین نیمه هادی ها” می داند.
با وجود این فشارها، SMIC دو سال پیش موفق شد تراشه هایی مطابق با استانداردهای پیشرفته غربی تولید کند، علیرغم اینکه سازندگان ابزار هلندی و ژاپنی از ارائه فناوری های پیشرفته به شرکت منع شده بودند.
انتهای پیام/