اخبار بورس

ارزیابی مهم‌ترین محرک‌های بازار سرمایه در شرایط فعلی

دلایل افزایش حجم عرضه در اولین روز معاملاتی هفته؛

رشد و بازده ۴۰ تا ۵۰ درصدی در بسیاری از نمادها این فرصت را به معامله گران می دهد تا بخشی از دارایی های خود را به عنوان سود ذخیره کنند. اما وقوع یک یا دو روز منفی پس از یک روند مثبت غیر قابل پیش بینی نیست و ماهیت بازار است. آنچه بیش از پیش نگران کننده خواهد شد این است که در این اصلاح شاهد افزایش حجم معاملات در نمادهای عمده بازار که به نوعی پیشروان رشد هستند و در عین حال خروج وجوهی را نیز تجربه می کنیم.

حمید کوشکیکارشناس بازار سرمایه در گفتگو با اخبار بورس وی تصریح کرد: بازار سرمایه طی یک ماه گذشته روندی صعودی داشته است و این در حالی است که معامله گران طی چند سال گذشته با روند نگران کننده ای مواجه بوده اند. بنابراین، این رشد و بازدهی ۴۰ تا ۵۰ درصدی در بسیاری از نمادها این فرصت را به معامله گران می دهد تا بخشی از دارایی های خود را به عنوان سود ذخیره کنند. اما وقوع یکی دو روز منفی پس از این روند مثبت غیرقابل پیش بینی نیست و ماهیت بازار است. آنچه بیش از پیش نگران کننده خواهد شد این است که در این اصلاح شاهد افزایش حجم معاملات در نمادهای عمده بازار هستیم که به نوعی پیشروی رشد هستند و در عین حال خروج وجوهی را نیز تجربه می کنند.

وی افزود: تحولات سیاسی سوریه نیز در روزهای اخیر باعث نگرانی تجار شده است. قبل از رشد اخیر بازار به این نکته اشاره شد که بازار به محرک اقتصادی نیاز ندارد، بلکه محرک سیاسی است. اگر مسائل سیاسی که در یک سال گذشته بر بازار سنگینی کرده حل شود، بازار بدون توجه به مصوبات اقتصادی می تواند رشد کند. اکنون با افزایش نسبی تنش‌های سیاسی و کاهش سود معامله‌گران، بازار با عرضه بیشتری مواجه است. بنابراین، نگرانی ها تنها در صورتی توجیه می شوند که این تنش ها بدتر شوند. برای اثبات تاثیر این تنش ها بر بازار کافی است روند معاملات و خروج وجوه در نمادهای پیشرو را بررسی کنیم.

کوشکی ادامه داد: در حال حاضر واکنش ایران به تحولات اخیر در سوریه محرک اصلی بازار است. اگر این واکنش حساب شده باشد یا اصلا واکنشی از سوی ایران وجود نداشته باشد، تاثیر سیاسی بر بازار کمتر خواهد بود. همچنین نیاز به کاهش دامنه نوسان وجود دارد. لازم به ذکر است که هیچ ریسک اضافی نباید به بازار اضافه شود. چون الان ریسک نقدینگی به بازار آمده است. ارزش کل بازار عدد بزرگی نیست و اگر محدودیت‌های بیشتری برای آن اعمال شود، قطعاً بر جریان نقدینگی تأثیر منفی می‌گذارد و انگیزه ورود سرمایه‌گذاران را کاهش می‌دهد. بنابراین برای بهبود گردش معاملات و افزایش بازار سهام، بازگرداندن دامنه نوسانات به حالت قبلی ضروری است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای موجود اقتصادی به نظر می رسد بازار می تواند ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد بیشتری داشته باشد و در صورت عدم تغییر محسوس در داده های اقتصادی، رشد بیشتر می تواند زنگ خطری باشد. معامله گران نباید تصور کنند که روند نزولی یا صعودی لزوما ادامه خواهد داشت. به طور کلی، انتخاب ترامپ بهتر از بایدن می تواند وضعیت منطقه را مدیریت کند و شجاعت بیشتری را نشان می دهد.

وی افزود: تنش های منطقه ای دلیل اصلی نوسانات اخیر بازار بود. با توجه به آمار موجود و وضعیت سیاست خارجی، روند صعودی بازار ادامه خواهد داشت. اما این رشد لزوماً به معنای افزایش قیمت نیست، بلکه کیفیت بازار نسبت به گذشته بهتر خواهد شد. تا زمانی که داده های اقتصادی مانند دلار و نقدینگی به ضرر اقتصاد افزایش نیابد، بازار می تواند ۱۰ تا ۲۰ درصد دیگر رشد کند. با این حال، این بدان معنا نیست که کاهش شدیدی در انتظار بازار باشد، بلکه بازار دست به دست خواهد شد و ممکن است در محدوده زمانی نوسانی اصلاح شود.

کوشکی در پایان تاکید کرد: باید از تعصبات بی مورد نسبت به بازار سرمایه دست برداشت. گاهی اوقات بخش بزرگی از ارزشی بودن بازار ناشی از خستگی معامله گران است که پس از چهار سال رکود، فروپاشی و رشد سایر بازارها به این نتیجه می رسند که بازار سرمایه باید ارزشمند باشد. این تصور می تواند افراد را به سمت سرمایه گذاری های مخاطره آمیز سوق دهد. خسارت وارد شده به سرمایه گذاران در سال ۲۰۱۹ به دلیل برخی نظرات خاص نباید تکرار شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا