بانک و بیمه

بدون اصلاحات قیمتی رفع ناترازی انرژی شدنی نیست

بازار؛ گروه آب و انرژی: محمد قاسمی، معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه در گفتگو با بازار با بیان اینکه بدون وجود نهادهای نظارتی، مشارکت های دولتی و خصوصی با شکست مواجه می شد، افزود: برای ما مشخص بود که قراردادهای خرید برق با شکست مواجه می شود. ممکن است ثمن‌دهنده، خریدار و انتقال‌دهنده همه در انحصار یک نهاد باشند. به نظر من فعالان اقتصادی مانند بخش خصوصی باید به دولت ها فشار بیاورند تا در همه عرصه های کشور رگولاتورهای مستقل ایجاد کنند.

بدون اصلاحات قیمت، عدم تعادل انرژی قابل حل نیست. حتی شاهد بودیم که اتحادیه اروپا پس از جنگ اوکراین اصلاحات قیمتی را برای کنترل وضعیت بازار اجرا کرد. به همین دلیل راهکارهای قیمتی برای رفع مشکل قطعا در دستور کار ما خواهد بود. اما راهکارها و تدابیر دیگری نیز برای مقابله با این چالش اندیشیده شده است

این مسئول سازمان برنامه و بودجه همچنین افزود: سازمان برنامه و بودجه به دنبال تغییر پارادایم در مشارکت های دولتی و خصوصی است. نوشتن قراردادها بر اساس یک قالب از پیش تعیین شده قابل قبول نیست. به همین دلیل، ما از بخش خصوصی می خواهیم تا مدل های تامین مالی خود را پیشنهاد دهند.

وی با اشاره به اینکه مسئولیت بهینه سازی سازمان برنامه و بودجه تعیین شده است، افزود: برنامه چهار ساله ای در این زمینه برای دولت تدارک دیده شده که به زودی اجرای آن اعلام می شود. این برنامه از پنج مولفه تشکیل شده است که شامل ارتقای رشد اقتصادی، کنترل تورم، حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر و طرح‌های فشار جدایی است. بر اساس این برنامه مسئولیت حل تعارض بر عهده سازمان برنامه است.

به گفته معاون برنامه و بودجه سازمان، رفع عدم تعادل انرژی بدون اصلاح قیمت ممکن نیست. حتی شاهد بودیم که اتحادیه اروپا پس از جنگ اوکراین اصلاحات قیمتی را برای کنترل وضعیت بازار اجرا کرد. به همین دلیل راهکارهای قیمتی برای رفع مشکل قطعا در دستور کار ما خواهد بود. اما راهکارها و تدابیر دیگری نیز برای مقابله با این چالش اندیشیده شده است.

در حال حاضر بین واردکنندگان و تولیدکنندگان بر سر طرح تعویض بخاری و ناسل های فرسوده اختلافاتی وجود دارد که برای ما بلاتکلیفی ایجاد می کند. در واقع دولت بین تولیدکننده و واردکننده گیر کرده است. این ابهامات در سیاست گذاری و تصمیم گیری مشکل ایجاد می کند و انتظار داریم اتاق بازرگانی این مسائل را حل کند.

وی با اشاره به اینکه مشکل عدم انطباق، بازار بسیار خوبی را برای فعالان بخش خصوصی در حوزه بهینه سازی ایجاد کرده است، گفت: در این بخش نیاز به یکسری هماهنگی ها وجود دارد که از اتاق انتظار داریم. برای کمک به ما، برای مثال، در طرح جایگزینی بخاری‌ها و ماشین‌آلات فرسوده، تضادهایی بین واردکنندگان و تولیدکنندگان وجود داشت و این امر باعث ایجاد عدم اطمینان برای ما شد. در واقع دولت بین تولیدکننده و واردکننده گیر کرده است. این ابهامات در سیاست گذاری و تصمیم گیری مشکل ایجاد می کند و انتظار داریم اتاق بازرگانی این مسائل را حل کند.

قاسمی در بخشی دیگر از سخنان خود با تاکید بر اینکه در تدوین برنامه، ثبات اقتصادی از میان سه هدف رشد اقتصادی، ایجاد ثبات و بهبود توزیع درآمد در اولویت قرار گرفت، گفت: در این زمینه تلاش شد تا رشد اقتصادی را تحریک کند. و توزیع درآمد از طریق اقدامات ضمن تکمیل بودجه بدون کسری به منظور ایجاد زمینه برای ثبات اقتصادی. به همین دلیل امیدواریم این سیاست بتواند در میان مدت نرخ تورم را از ۳۰ درصد به ۲۰ درصد کاهش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا