فرهنگ و هنر

آخرین پیش بینی کارشناسان از آینده بورس

افق میهنی –

کاهش نرخ دلار آزاد در چند روز گذشته منجر به کاهش تقاضا و افزایش عرضه در بورس به ویژه نمادهای صادرات محور از جمله پتروشیمی ها و فلزات شده است.

بازار سرمایه در روزهای اخیر با چالش های مختلفی روبرو بوده که هر یک به نوعی مسیر آینده شاخص را تحت تاثیر قرار داده است. رشد تدریجی شاخص کل و نزدیک شدن به مرز ۳ میلیون واحدی از یک سو امیدها را برای ادامه روند صعودی زنده نگه داشته است و از سوی دیگر ابهامات متغیرهای کلان اقتصادی و سیاست های دولت، بازار را برانگیخته است. احساس عدم اطمینان در این میان نرخ ارز همچنان یکی از اصلی ترین متغیرهایی است که بازار به آن واکنش نشان می دهد.

کاهش نرخ دلار آزاد در چند روز گذشته منجر به کاهش تقاضا و افزایش عرضه در بورس به ویژه نمادهای صادرات محور از جمله پتروشیمی ها و فلزات شده است. اما تثبیت نسبی نرخ ارز در پایان هفته توانست بخشی از این فشار فروش را کاهش دهد.

به گفته کارشناسان، هرگونه نوسان قابل توجه در نرخ ارز می تواند منجر به تغییر جهت کلی بازار شود. از سوی دیگر موضوع توقف نمادهای بزرگ پتروشیمی و بلاتکلیفی در خصوص گزارش های مالی این شرکت ها نگرانی هایی را برای سهامداران ایجاد کرده است. انتظار می رفت این نمادها در هفته جاری بازگشایی شوند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است. از نظر فنی هم اکنون شاخص کل در محدوده مقاومتی ۳ میلیون واحدی قرار دارد. به نظر می رسد این محدوده نقطه حساسی برای تعیین جهت آینده بازار باشد. در صورت عبور شاخص از این مقاومت می توان انتظار داشت که موج جدیدی از تقاضا در بازار شکل بگیرد. اما اگر شاخص نتواند از این سطح عبور کند، امکان اصلاح کوتاه مدت وجود دارد.

در نهایت، سرمایه گذاران باید شرایط را با دقت بیشتری تجزیه و تحلیل کنند و از تصمیم گیری احساسی خودداری کنند. اگرچه غلبه بر مقاومت های فعلی دشوار به نظر می رسد، اما در صورت حمایت و کاهش ریسک های سیستماتیک سیاست گذاران، ادامه روند صعودی بازار دور از انتظار نیست.

بازار از نگاه کارشناسان

برزو حق شناس، کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بازار گفت: بازار سرمایه به طور کلی در وضعیت مطلوبی قرار دارد. رفتار مدیران بازار در شرایط فعلی مطلوب بوده است. اما در صورت نوسانات دلار بازار آزاد، بازار سرمایه متاثر از آن می تواند در جهت صعودی یا نزولی گام بردارد. در روزهای ابتدایی هفته که قیمت دلار در حال کاهش بود، بورس در سایه این موضوع با افزایش حجم عرضه ها مواجه شد. در شرایط فعلی به نظر می رسد بازار منتظر تغییرات نرخ ارز است و در صورت ثبت نوسانات در بازار ارز، بازار نسبت به آن واکنش نشان خواهد داد.

این کارشناس بازار ادامه داد: با وجود وضعیت مطلوب بازار، نرخ اوراق همچنان در حال افزایش است که می تواند ریسکی برای آینده بازار محسوب شود. کاهش نرخ دلار در بازار آزاد همراه با افزایش نرخ بهره را می توان از ریسک های بازار دانست.

این کارشناس بازار در خصوص ادامه توقف فعالیت شرکت های پتروشیمی تا ۲۵ آذرماه گفت: پیش بینی می شد بازگشایی نمادهای پتروشیمی در هفته جاری اتفاق بیفتد. بسته شدن این نمادها می تواند سهامداران را در شرایط صعودی بازار در سردرگمی نامطلوب فرو برد. اما بحث بر این است که دلیل بازگشایی نشدن این نمادها، قصد بازارساز در زمان اصلاح بازار است تا با بازگشایی این نمادها از سرعت اصلاح بازار خارج شود.

این کارشناس بازار در ادامه افزود: صحبت های روز گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی صریح و مشخص بود. با توجه به اعداد و ارقام مربوط به تورم سال جاری، صحبت های وی در مورد کف قیمتی دلار را نمی توان ساده انگاشت. بنابراین پیش بینی می شود در صورتی که متغیرهای موثر بر بازار روند نزولی نداشته باشند، رسیدن به قله ۳ میلیون واحدی دور از دسترس نیست.

حسین مریدسادات کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بورس در روزهای گذشته گفت: بازار روزهای گذشته حضور پررنگ فروشنده و خریدار را همزمان احساس کرد. تا زمانی که یک خریدار قدرتمند در بازار وجود دارد، بازار تمایل به افزایش دارد. با این حال حجمی که در چند روز گذشته برخی از سهام تجربه کردند کمی عجیب بود. صف های خرید نمادهای شاخص ساز و به اصطلاح لیدرهای بازار کمی دور از انتظار بود. لازم به ذکر است در حدود فعلی برخی از فروشندگان با تشخیص سود اقدام به فروش سهام خود می کنند. روزهای سبز بازار پس از گذراندن ماه های سست و کسل کننده برای سهامداران شیرین بوده است. اما در شرایط کنونی باید همگام با روند بازار حرکت کرد، زیرا هر زمان که بازار با افزایش حجم عرضه ها مواجه می شود، متولیان با صحبت های امیدوارکننده از اصلاح قیمت های بلندمدت بازار جلوگیری می کنند. رالی صعودی هفته های اخیر خبر بازار بوده است. البته نمی توان عوامل مثبتی مانند حذف دلار نیما و استقرار نظام بازار اجماع و تاثیری که می تواند بر صورت های مالی شرکت ها داشته باشد را نادیده گرفت.

این کارشناس در پایان افزود: از نظر فنی می توان محدوده ۳ میلیون واحدی را محدوده مقاومتی برای بازار در نظر گرفت. از سوی دیگر باز نشدن پتروشیمی ها در روزهای اخیر صدای برخی سهامداران این شرکت ها را درآورده است. امید است هر چه زودتر شفاف سازی در خصوص سودمندی آنها انجام شود. پیش بینی می شود بازار طی روزهای آینده روندی متعادل و صعودی داشته باشد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا