محققان چینی: خوردن ۴ سیب در هفته، خطر مرگ زودرس را کاهش میدهد
یک ضرب المثل معروف انگلیسی می گوید: یک سیب در روز پزشک را دور نگه می دارد. خوردن میوه فواید بسیاری برای سلامتی دارد، اما اکنون دانشمندان چینی با بررسی دقیق تری متوجه شده اند که چقدر سیب و میوه در روز می تواند واقعا به سلامت افراد کمک کند. به گفته آنها، مصرف سیب می تواند خطر مرگ زودرس را کاهش دهد.
به گزارش نیویورک پست، محققان بیمارستان یانگ تسه چین ۲۱۸۴ مرد و زن میانسال مبتلا به فشار خون را در طول ۱۰ سال ارزیابی کردند و در پایان این مطالعه، ۶۵۸ نفر از آنها بر اثر عوامل مختلف جان خود را از دست دادند. محققان دریافتند افرادی که ۳ تا ۴ سیب در هفته میخورند ۳۹ درصد کمتر از افرادی که سیب نمیخورند یا کمتر از یک سیب در ماه میمیرند.
رابطه بین مصرف سیب و میوه با سطح سلامت
پیش از این، دکتر ویل بولسیویچ، متخصص گوارش و نویسنده پرفروش نیویورک تایمز کتاب آشپزی با فیبر بالا، فواید سیب را فهرست کرده بود. او در کتاب خود می گوید که یک سیب متوسط حدود ۴.۴ گرم فیبر دارد. این میوه همچنین حاوی مقدار زیادی فیتوکمیکال (ترکیبات گیاهی) است که می تواند به پیشگیری از بیماری های مزمن کمک کند.
مطالعات قبلی همچنین نشان داده است که سیبهایی با پوست قرمز یا تیرهتر معمولاً نسبت به سیبهایی با پوست روشنتر، آنتیاکسیدان بیشتری دارند. همچنین، زنانی که یک یا چند سیب در روز میخوردند، در مقایسه با زنانی که سیب نمیخوردند، ۲۸ درصد کمتر در خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند.
در یک مطالعه جدید، دانشمندان دریافتند که مصرف ۳ تا ۴ سیب در هفته خطر مرگ زودرس را تا ۳۹ درصد کاهش می دهد. فقط سیب نیست که این فواید را دارد. محققان همچنین می گویند که موز تقریباً همان فواید سیب را دارد. مصرف ترکیبی موز و سیب ۳ تا ۶ بار در هفته کاهش قابل توجهی در مرگ و میر ناشی از علل مختلف نشان داد.
موز حاوی مقادیر مختلفی ویتامین C، ریبوفلاوین (ویتامین B2)، پتاسیم و منیزیم است. به طور کلی، موز منبع عالی پتاسیم است که می تواند به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا کمک کند. موز همچنین حاوی کاتچین است که می تواند از حمله استرس اکسیداتیو که باعث پیری می شود جلوگیری کند.
در مقابل، محققان می گویند، هیچ ارتباط معنی داری بین مصرف سایر میوه ها از جمله گلابی، آناناس و انگور با کاهش مرگ و میر یافت نشد.
یافته های این تحقیق در Frontiers in Nutrition منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو