اخبار اقتصاد ایران

بانک مرکزی باز هم به دنبال کاهش وام ازدواج است | تبدیل وام به یک بحران اجتماعی

هرچند مجلس وام ازدواج و فرزندآوری ۳۵۰ همات را برای سال آینده تصویب کرد. اما بانک مرکزی مانند سال گذشته به دنبال کاهش آن از طریق مجمع تشخیص است.

افق میهن به نقل از فارس، بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۴ بانک ها در سال آینده باید در مجموع «۳۵۰ هزار میلیارد تومان» وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کنند.

روز گذشته محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس، گفته بود «بانک مرکزی به میزان تسهیلات ازدواج در هیأت عالی نظارت مجلس تشخیص اعتراض کرده و می گوید مجلس بار اضافی بر دوش ما گذاشته است».

محسن دهنوی، رئیس مرکز نظارت و ارزیابی راهبردی مجمع نیز مکاتبات بانک مرکزی با مجمع را تایید کرد اما گفت: «هنوز تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشده است».

مجلس در سال گذشته در بررسی بودجه ۱۴۰۳ سقف کل وام ازدواج و فرزندآوری را ۳۰۰ هزار میلیارد تومان تعیین کرده بود؛ در حالی که این سقف وام ازدواج و فرزندآوری را ۳۰۰ هزار میلیارد تومان تعیین کرده بود. اما به گفته رئیس کمیسیون تلفیق حمایت از جوانان و خانواده، بانک مرکزی مکاتبه ای با مجمع تشخیص مصلحت نظام داشته و این میزان را به ۲۰۰ همات کاهش داده است. بنابراین ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از کل تعهد شبکه بانکی به پرداخت این تسهیلات کاهش یافت.

براساس گزارش تفریق بودجه سال ۱۴۰۲ بانک ها در سال گذشته در مجموع به ۷۷۲ هزار و ۸۸۳ نفر تسهیلات ازدواج پرداخت کردند.

امسال بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی که روز گذشته منتشر شد، ۵۱۱ هزار و ۲۴۶ نفر وام ازدواج دریافت کرده اند و به گفته رئیس کل بانک مرکزی، ۴۸۰ هزار نفر در انتظار این وام هستند.

این در حالی است که کل مبلغ وام ازدواج از مرز ۱۴۴ هزار میلیارد تومان قانونی فراتر رفته و تاکنون ۱۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج پرداخت شده است. دلیل این افزایش ۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات اضافی است که بانک مرکزی از محل ذخیره قانونی بانک ها به وام ازدواج اختصاص داد.

این ارقام نشان می دهد که تا پایان سال در خوشبینانه ترین حالت به ۸۰ هزار متقاضی پرداخت و ۴۰۰ هزار نفر در نوبت به سال آینده منتقل خواهند شد.

کارشناسان هشدار می دهند در صورت موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با درخواست بانک مرکزی مبنی بر کاهش مبلغ وام ازدواج، وام ازدواج در سال آینده به یک بحران اجتماعی تبدیل می شود.

پیش از این مرکز پژوهش های مجلس در قالب گزارشی از تسهیلات تکلیفی در بودجه سال ۱۴۰۴ پیشنهاد کرده بود که مجلس سقف تجمیعی تسهیلات ازدواج را ۳۰۰ هزار میلیارد تومان و سقف جمعی تسهیلات فرزندآوری را ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تعیین کند. تا مشکلاتی که امسال پیش آمد تکرار نشود. .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا