اخبار اقتصاد ایران

ارز و نقدینگی نسخه گرانی دارو نوشتند | دولت برای حذف ارز ترجیحی دارو در ۱۴۰۴ برنامه‌ای ندارد

قیمت ارز و دسترسی به دارو رابطه معکوس دارند. با افزایش قیمت ارز و افزایش نوسانات ارز، دسترسی به دارو نیز کاهش می یابد! این موضوع زمانی جدی‌تر می‌شود که بدانیم اگرچه بیش از ۹۶ درصد داروهای مصرفی در کشور را خودمان تولید می‌کنیم، اما بیش از نیمی از مواد اولیه این داروها وارداتی است!

افق میهن، کسانی که افزایش و افزایش قیمت ارز را در صرافی ها دنبال می کنند کم نیستند; مردمی که بسیاری از آنها دلال یا سرمایه گذار نیستند، بلکه مردم عادی و حتی بیمارانی هستند که اکنون مانند یک اقتصاددان از تاثیر نوسانات ارز بر قیمت ها به ویژه قیمت داروها، به ویژه مبتلایان به بیماری های خاص و صعب العلاج، به خوبی می دانند. نوسانات ارز در بازار می تواند داروهایی را که برای آنها اکسیر حیات است دور از دسترس یا آنقدر گران کند که در سبد نیازهای روزمره زندگی، بین تهیه دارو و بسیاری از نیازهای دیگر اجتناب ناپذیر باشد. برای انتخاب

جوان نوشت: قیمت ارز و دسترسی به دارو رابطه معکوس دارد. با افزایش قیمت ارز و افزایش نوسانات ارز، دسترسی به دارو نیز کاهش می یابد! این موضوع زمانی جدی‌تر می‌شود که بدانیم اگرچه بیش از ۹۶ درصد داروهای مصرفی در کشور را خودمان تولید می‌کنیم، اما بیش از نیمی از مواد اولیه این داروها وارداتی است! به همین دلیل با افزایش قیمت تولید دارو، قیمت آن نیز افزایش می یابد. موضوعی که حتی وزیر بهداشت نیز به آن اذعان دارد و افزایش قیمت دارو را با توجه به نوسانات ارزی اجتناب ناپذیر می داند. اما با توجه به تاکید وی این تفاوت باید توسط دولت جبران شود تا بیماران تحت فشار کمتری قرار گیرند.

جبران مابه التفاوت

محمدرضا ظفرکندی درباره نوسانات نرخ ارز و تاثیر این مولفه بر دارو گفت: دارو تحت تاثیر نوسان نرخ ارز و تغییرات قیمت آن است، اگرچه قیمت دارو در روند نوسان ارز تغییر می کند. دولت قصد دارد از دارو و قیمت آن حمایت کند.”

وی نحوه حمایت دولت از قیمت دارو را اینگونه تشریح کرد: دولت در نظر دارد مابه التفاوت تغییرات نرخ ارز را به بیمه ها پرداخت کند که این مبلغ باید در اختیار آنها قرار گیرد تا تغییرات قیمت دارو از محل پرداخت نشود. جیب مردم.”

دولت هیچ برنامه ای برای حذف ارز ترجیحی دارو در سال ۱۴۰۴ ندارد

قیمت دارو در ایران از نگاه مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو نسبت به دنیا و منطقه پایین است! وی در این خصوص افزود: برای دسترسی به دارو باید تولید داخلی بتواند بیشترین تولید را داشته باشد چرا که بودجه ها برای تامین از خارج کافی نیست. اولویت ما دسترسی مردم به اقلام مورد نیاز آنها با قیمت مناسب است. پرداخت از جیب مردم دغدغه جدی است که باید با اصلاح بودجه بیمه ای برطرف شود، بنابراین با هر روش ممکن باید تلاش شود که پرداخت از جیب مردم افزایش پیدا نکند.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره وضعیت ارزی دارو و تجهیزات پزشکی در سال آینده گفت: حذف ارز داروی ترجیحی در حال حاضر در برنامه دولت نیست و در سال آینده ارز ترجیحی وجود خواهد داشت اما اطلاعی نداریم. هنوز قیمتش.” اصل این است که بیماران باید حمایت شوند. اگر بیمه ها قوی باشند و بودجه مناسب در اختیار آنها قرار گیرد بهترین مدل برای حمایت از بیماران خواهد بود اما در مجموع اگر در نرخ ارز ترجیحی افزایش قیمت داشته باشیم قیمت ها به همین نسبت افزایش می یابد و در این زمینه در این صورت راهکار لازم برای حمایت عمومی اعمال می شود. در کل دغدغه دولت این است که داروها و تجهیزات لازم در اختیار مردم باشد.

فقط ۱۰ کاراکتر از دست رفته است

پیرصالحی درباره کمبود دارو گفت: در ابتدای ورود به سازمان کمبود داروهای بیمارستانی ۵۷ قلم بود که با اقدامات انجام شده امروز به کمتر از ۱۰ قلم رسیده است و امیدواریم بتوانیم این تعداد اقلام را نیز مدیریت کنیم. “

وی در نشست خبری خود با تشریح علت اصلی کمبود دارو اینگونه توضیح داد: شرکت های عرضه کننده دارو با مشکلات حاد نقدینگی مواجه هستند به طوری که در ۹ ماهه سال جاری از ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار ارز ارزی. اختصاص داده شده توسط بانک مرکزی ۲ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار جذب کردند و به دلیل مشکلات نقدینگی نتوانستند ۶۰۰ میلیون دلار جذب کنند.

پیرصالحی با اشاره به بدهی بخش دولتی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: در حال حاضر میزان بدهی دولت در حوزه دارو ۳۶ همات و در حوزه تجهیزات پزشکی ۲۰ همات است. عمق مطالبات نیز طولانی است و مشکلات نقدینگی را تشدید می کند.

معاون وزیر بهداشت قیمت گذاری سرکوبگرانه را دومین عامل کمبود دارو دانست. از دیدگاه وی، در سال های اخیر با وجود افزایش نرخ ارز و تورم، قیمت گذاری داروها متناسب نبوده و برخی از داروها به دلیل ناکارآمدی اقتصادی از چرخه تولید خارج شده اند که عمدتاً جزو داروهای بیمارستانی بوده است. ارائه خدمات در بیمارستان ها با مشکلات جدی مواجه بود.

ذخیره استراتژیک دارو

پیرصالحی درباره ذخیره استراتژیک دارو نیز گفت: این موضوع در قانون برنامه هفتم توسعه و همچنین قانون برنامه سالانه مورد تاکید قرار گرفته است و سازمان غذا و دارو نیز موظف است ذخیره استراتژیک شش ماهه داشته باشد. اما منشا این موضوع دیده نشده است، این یکی از دغدغه های ما برای ذخیره سازی راهبردی دارو است در مجموع در نظر داریم برای سال آینده دارو و تجهیزات اولیه و ضروری را به مدت شش ماه داشته باشیم.

وی از آغاز اصلاح قیمت گذاری دارو خبر داد و در عین حال گفت: بسیاری از داروها به دلیل عرضه کمتر از نیاز بیماران در برخی داروخانه ها به فروش می رسد و اقداماتی را برای عرضه بیشتر و بهتر داروها انجام داده ایم تا مردم بتوانند تهیه کنند. داروی مورد نظر خود را از نزدیکترین داروخانه تهیه کنند.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: به طور کلی تاکید ما این است که ارز مناسب را در زمان مناسب برای تامین داروهای مورد نیاز کشور اختصاص دهیم. در این زمینه بانک مرکزی همکاری خوبی داشته و بیش از نیاز ما ارز ارائه کرده است، اما لازم است اقداماتی برای حل مشکل نقدینگی صنعت زودتر انجام شود. در این زمینه درخواست های دیگری نیز در خصوص اعطای تسهیلات، تامین نقدینگی و ارز مناسب داریم و مذاکراتی نیز در این زمینه انجام شده است و امیدواریم مشکلات برطرف شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا