ترندهای روز

پاسخ مطالعه‌ای تازه به یک سوال: قهوه را چه ساعتی بنوشیم تا خطر مرگ زودرس و بیماری قلبی کاهش یابد؟

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (ofoghmihan.ir):

نتایج آخرین تحقیقات نشان داد که فواید مصرف قهوه برای سلامت انسان می تواند به زمان نوشیدن آن بستگی داشته باشد.

محققان نتایج مطالعه‌ای را روز سه‌شنبه در مجله قلب اروپایی منتشر کردند که به بررسی رژیم غذایی و داده‌های سلامت ۴۰۷۲۵ داوطلب بزرگسال بالای ۱۸ سال بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ پرداخت.

هم قهوه بدون کافئین و هم قهوه بدون کافئین در رژیم غذایی شرکت کنندگان در این مطالعه گنجانده شد و زمان مصرف قهوه نیز در سه دوره صبح (از ساعت ۴ تا ۱۱:۵۹)، بعد از ظهر (از ۱۲ تا ۴:۵۹) و عصر بود. . و شب (از ساعت ۵ تا ۳:۵۹ بامداد) طبقه بندی شد.

در پایان این دوره مطالعه، ۴۲۹۵ مورد مرگ به هر علت، ۱۲۶۸ مورد بیماری قلبی عروقی و ۹۳۴ مورد سرطان ثبت شد.

در مقایسه با افرادی که فقط در صبح قهوه می نوشند، خطر مرگ زودرس ۱۶ درصد کمتر است. خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی نیز برای آنها ۳۱ درصد کاهش یافته است. اما کسانی که تمایل به نوشیدن قهوه در طول روز داشتند با کاهش خطر مرگ و بیماری قلبی عروقی مواجه نشدند.

نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند که نتیجه مثبت ثبت شده برای مصرف کنندگان قهوه صبح به کافئین یا بدون کافئین بودن قهوه ارتباطی ندارد.

نتیجه این مطالعه نشان می دهد که مصرف قهوه در بعد از ظهر یا عصر ممکن است ریتم شبانه روزی و سطح هورمون هایی مانند ملاتونین را مختل کند. سطوح پایین ملاتونین با سطوح بالاتر فشار خون و استرس اکسیداتیو و خطر بالاتر بیماری قلبی عروقی مرتبط است.

قهوه همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی است که با خنثی کردن رادیکال های آزاد که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد، التهاب را در بدن کاهش می دهد.

به گفته نویسندگان نتایج این مطالعه، برخی از نشانگرهای التهابی خون معمولاً در صبح بیشترین میزان را دارند و به همین دلیل، اثر ضد التهابی الگوی مصرف قهوه متمرکز بر صبح ممکن است مفیدتر از این الگو بر نوشیدن قهوه در بعد از ظهر و عصر متمرکز بود.

با این حال، برخی از کارشناسان هشدار دادند که این مطالعه می تواند کاستی ها و سوگیری هایی داشته باشد. به عنوان مثال، شاید الگوی نوشیدن قهوه در صبح نشان دهنده سبک زندگی سالم باشد. زیرا افرادی که صبح ها قهوه می نوشند ممکن است تمایل بیشتری به ورزش و خوردن غذاهای فرآوری نشده داشته باشند.

علاوه بر این، اطلاعات ژنتیکی شرکت کنندگان در این مطالعه در دسترس نبود، بنابراین نویسندگان نتایج این مطالعه قادر به بررسی تأثیر احتمالی نرخ متابولیسم کافئین بر اساس تفاوت های ژنتیکی نبودند.

منبع: یورونیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا