اقتصاد جهان

پیش بینی سازمان ملل درباره رشد 2.8 درصدی اقتصاد جهان

به گزارش خبرگزاری افق میهن به نقل از ای بی سی نیوز، سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد که اقتصاد جهانی در سال گذشته علیرغم تنش ها و تورم بین المللی مقاومت کرد اما پیش بینی کرد رشد ضعیف ۲.۸ درصدی در سال ۲۰۲۵ داشته باشد.

اقتصاددانان سازمان ملل متحد در گزارش وضعیت اقتصاد جهانی و چشم انداز ۲۰۲۵ خود نوشتند که چشم انداز مثبت آنها به دلیل رشد قوی اما کند در چین و ایالات متحده و همچنین پیش بینی عملکرد قوی برای هند و اندونزی است. اتحادیه اروپا، ژاپن و بریتانیا نیز شاهد بهبود نسبی خواهند بود.

شانتانو موکرجی، رئیس نظارت بر اقتصاد جهانی در اداره امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد، UNDESA، گفت: “ما در دوره ای از رشد پایدار اما کمتر از حد انتظار هستیم.” این ممکن است شبیه به آنچه سال گذشته گفتیم به نظر برسد، اما اگر به دقت نگاه کنید، اوضاع در حال بهبود است.

بر اساس این گزارش، اقتصاد ایالات متحده در سال گذشته به لطف هزینه های مصرف کننده و بخش دولتی بهتر از حد انتظار عمل کرد، اما انتظار می رود رشد از ۲.۸ درصد در سال گذشته به ۱.۹ درصد در سال ۲۰۲۵ کاهش یابد.

رشد چین نیز از ۴.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ به ۴.۸ درصد در سال ۲۰۲۵ کاهش خواهد یافت. این کاهش به دلیل ضعف در بخش مصرف و مشکلات در بخش مسکن است که نتوانسته است از مزایای سرمایه گذاری عمومی و صادرات قوی بهره مند شود. دولت چین در حال اجرای اقداماتی برای تقویت بازار املاک و مستغلات، مبارزه با بدهی دولت محلی و تحریک تقاضا است.

این گزارش حاکی از آن است که رشد اقتصادی اتحادیه اروپا پس از عملکرد ضعیف تر از حد انتظار، به تدریج در سال ۲۰۲۴ بهبود خواهد یافت.

انتظار می رود اقتصاد هند در سال ۲۰۲۵ رشد ۶.۶ درصدی داشته باشد. این رشد با حمایت قوی مصرف خصوصی و افزایش سرمایه گذاری ها محقق خواهد شد.

رشد منطقه ای جنوب آسیا در سال ۲۰۲۵ به ۵.۷ درصد و در سال ۲۰۲۶ به ۶ درصد خواهد رسید.

لی جون‌هوا، مدیر بخش تحلیل اقتصادی و سیاستی وزارت اقتصاد گفت: با وجود شوک‌های بی‌سابقه در سال‌های اخیر و طولانی‌ترین دوره افزایش نرخ بهره در تاریخ، اقتصاد جهانی توانسته است از رکود تمام‌مقیاس جلوگیری کند. و امور اجتماعی

وی در ادامه هشدار داد: بهبود اقتصادی همچنان به شدت به عملکرد چندین اقتصاد بزرگ وابسته است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا