اخبار اقتصاد ایران

موضوع حذف یارانه پردرآمدها به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت

تاکید نمایندگان بر مصوبه حذف یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد

با توجه به تاکید نمایندگان مجلس مبنی بر حذف یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد، این موضوع برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

افق میهن، نمایندگان شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) در صحن مجلس و در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان به مصوبات مجلس در بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور چند بند از این لایحه را به شرح زیر اصلاح کرد:

به استثنای ۲ بند (الف) تبصره ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

حداقل حقوق و مزایای مستمر کارکنان (مشمول و غیر مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری به استثنای مشمولان قانون کار موضوع ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری) بیست درصد (۲۰%) افزایش می‌یابد. تفاوت اجرای موضوع ماده (۷۸) قانون مدیریت خدمات کشوری، تفاوت اجرای موضوع جزء (۱) بند «الف» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور مصوب ۱۳۹۶/۱۲/۲۰ و مابه التفاوت اجرای موضوع بند «ی» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور مصوب ۱۳۹۶. ۱۳۹۶/۱۲/۲۱ از نظر حقوق بدون تغییر باقی مانده است.

همچنین بند ۲ تبصره (۱۲) به شرح زیر اصلاح شد:

بنياد شهيد و امور ايثارگران، سازمان بهزيستي كشور و وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در حدود اعتبارات مصوب مربوط به جانبازان و جانبازان غير شاغل و فاقد درآمد و غير شاغل موظفند. واجد شرایط دریافت حقوق وظیفه طبق قوانین نیروهای مسلح بوده و از نظر قانونی افراد وابسته هستند. جانبازان فوت شده بدون شغل و درآمد بدون آزمون جامع، جانبازان از کار افتاده بدون شغل و درآمد بر اساس تشخیص وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و معلولین شدید و خیلی شدید بدون شغل و درآمد با آزمایش جامع توسط سازمان برای پرداخت کمک هزینه ماهانه بهزیستی کشور که میزان آن در چارچوب قوانین و بر اساس آیین نامه اجرایی مصوب هیأت وزیران تعیین می شود. کمک هزینه ماهانه معیشت جانبازان فاقد شغل و درآمد حداقل هفتاد و پنج درصد (۷۵%) حداقل حقوق موضوع جزء (۳) بند «ب» این تبصره می باشد.

در ادامه جلسه، نمایندگان مجلس بر مصوبه قبلی خود در بند (ت) تبصره ۱۳ تاکید کردند و این مصوبه برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد که در این مصوبه آمده است:

سازمان هدفمندسازی یارانه ها موظف است یارانه نقدی، مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) (به شرط عدم مغایرت با اساسنامه این نهاد) و سازمان بهزیستی کشور و آرد را پرداخت کند. و یارانه نان (خرید تضمینی گندم) مستقیماً به حساب ذینفع واریز می شود.

تعیین ذینفع نهایی در بخش یارانه نقدی، مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندی یارانه ها و در بخش آرد و نان یارانه خرید تضمینی گندم با همکاری وزارت کشور انجام می شود. جهاد کشاورزی.

دولت موظف است در سال ۱۴۰۴ یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد (دهک هشتم، نهم و دهم) را حذف کند.

آیین‌نامه اجرایی این بند حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری دستگاه‌های اجرایی فوق‌الذکر به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است هر سه ماه یک بار گزارش تفصیلی عملکرد این بند را به کمیسیون های اقتصادی، اجتماعی، برنامه و بودجه و محاسبات و کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست شورای اسلامی ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا