اعطای وام بدون ضامن به زنان سرپرست خانوار
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اعلام کرد: طرح ویژه ای برای اعطای تسهیلات بدون ضامن به زنان سرپرست خانوار دهک های یکم تا پنجم درآمدی تدوین شده است که هدف اصلی آن رفع موانع بر سر راه دریافت تسهیلات بانکی است.
زهرا بهروزآذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در نشستی با حضور البرز محمدی، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون، چالش ها و راهکارهای مربوط به طرح تسهیلات اشتغالزایی زنان سرپرست خانوار را بررسی کرد. وی همچنین از تمدید تفاهم نامه همکاری معاونت امور بانوان و صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون خبر داد.
بهروز آذر با تاکید بر گسترش این طرح از تمدید تفاهم نامه معاونت بانوان و این صندوق خبر داد و بر بررسی مشکلات اجرایی قبلی این طرح تاکید کرد. وی گفت: تشکیل کارگروه نظارتی برای بررسی و رفع مستمر مشکلات و موانع اجرای پروژه ضروری است. با این اقدام می توان روند اجرای پروژه را بهینه کرد و از تکرار چالش های گذشته جلوگیری کرد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اهمیت توانمندسازی زنان سرپرست خانوار افزود: این زنان ستون های پایداری خانواده خود هستند و حمایت از اشتغال آنان نه تنها معیشت خانواده ها را بهبود می بخشد، بلکه به تقویت عدالت اجتماعی نیز کمک می کند. یکی از اهداف مهم این تفاهم نامه ایجاد شرایطی است که این زنان بتوانند به طور مستقل و با استفاده از منابع موجود، مسیر کارآفرینی را طی کنند.
طرح اعطای تسهیلات به زنان سرپرست خانوار بدون ضامن که برای دهک های یک تا پنجم درآمدی طراحی شده است با محوریت رفع موانع دریافت تسهیلات بانکی است. بر اساس این طرح، زنان سرپرست خانوار به جای ارائه ضامن شخصی می توانند از ضمانت نامه های صادره از سوی صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاونی استفاده کنند. این اقدام مشکلاتی از جمله نیاز به ضامن مطمئن یا وثیقه های سنگین را برطرف کرده و تسهیلات دریافت تسهیلات را برای این گروه تسهیل می کند.
معاون رئیس جمهور همچنین بر ضرورت افزایش منابع مالی و توسعه خدمات مشاوره ای و مربیگری در حوزه کسب و کار و در این طرح تاکید کرد و گفت: با ارائه خدمات مشاوره ای و حمایت های هدفمند می توان زنان سرپرست خانوار را به مسیری که در این راستا انجام می شود هدایت کرد. کارآفرینی و توسعه قابلیت های آنها. به طور قابل توجهی بهبود یافته است.
طرح تسهیلات اشتغالزایی زنان سرپرست خانوار تاکنون توانسته بیش از ۴ هزار زن سرپرست خانوار را از سراسر کشور تحت پوشش قرار دهد و با آغاز فاز دوم آن، پیش بینی می شود گام های موثری در این زمینه برداشته شود. به منظور رفع موانع اشتغال و بهبود معیشت این قشر.
وام زنانه ماهی ۸۰۰ هزار تومان وام ۱۰۰ میلیونی بگیرید
بانک مهر ایران یکی از بهترین بانک های قرض الحسنه کشور است که انواع خدمات و به ویژه تسهیلات را بدون سود به مشتریان ارائه می دهد و توجه ویژه ای به گروه بانوان دارد. این بانک برای بانوان طرحی با عنوان «پس انداز زنان» تهیه کرده که سقف آن ۱۰۰ میلیون تومان است.
به گزارش کماپرس به نقل از دسته، بانک مهر ایران برای تامین نیازهای خرد و روزانه زنان طرح پس انداز زنان را تهیه کرده است. زنانی که مشتری بانک هستند مهر از ایران هستند و می خواهند ۱۰۰ میلیون تومان وام دریافت کنند باید در یکی از شعب این مجموعه سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
شرط اصلی دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی
بانوان علاوه بر واریز وجه در هر ماه حداقل ۸۰۰ هزار تومان به حساب خود واریز کنند. ضمناً داشتن میانگین حساب حداقل چهار ماهه برای دریافت این وام الزامی است.
ضمانت وام پس انداز زنان چیست؟
این وام نیازی به ضامن ندارد. در صورت احراز اعتبار بانک و داشتن شرایط اعتباری مناسب، تسهیلات به وی پرداخت می شود. متقاضیان برای دریافت این وام باید ۳۰۰ هزار تومان بابت تشکیل پرونده و اعتبار سنجی پرداخت کنند.
بررسی نرخ سود وام ۱۰۰ میلیون تومانی
این وام یک وام بدون بهره است و با کارمزد چهار درصد به بانوان واجد شرایط پرداخت می شود. متقاضیان می توانند اقساط این وام را پس از ۳۶ ماه بازپرداخت کنند.
۱۰۰ میلیون تومان وام بانکی مهر ایران چقدر می پردازد؟
زنانی که این وام ۱۰۰ میلیون تومانی را با کارمزد چهار درصد دریافت می کنند باید ماهانه ۳ میلیون و ۳۰ هزار و ۳۰۳ تومان پرداخت کنند. این قسط باید ظرف ۳۶ ماه پرداخت شود. سود کل وام ۸ میلیون تومان است. زنان در پایان ۳۶ ماه باید در مجموع ۱۰۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به بانک برگردانند.
با کارت یارانه میشه وام گرفت؟
موضوع وام کارت یارانه ای از سال ۱۳۹۵ با ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی آغاز شد.
یکی از مشکلات رایج در هنگام درخواست تسهیلات از بانک ها و صندوق های قرض الحسنه، یافتن ضامن معتبر است. این موضوع باعث می شود که پروژه های مربوط به اخذ وام با کارت یارانه تضمین شود، زیرا اکثریت مردم از یارانه بهره مند می شوند.
موضوع وام کارت یارانه ای از سال ۱۳۹۵ با ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی آغاز شد. با وجود اینکه بانک ها در آن زمان اعلام کردند که منابع کافی برای اعطای وام یارانه ای ندارند و بانک مرکزی نیز تکلیفی برای آن ها تعیین نکرده است، اما همچنان این موضوع مطرح بود. با شیوع ویروس کرونا در سال ۱۳۹۷، دولت دوازدهم وام های یک میلیون تومانی ارائه کرد که اقساط آن از حساب کارت یارانه مشمولان کسر شد.
در سالهای بعد، گزارشهای متعددی مبنی بر وامهای یارانهای با ضمانت کارت منتشر شد که اغلب از سوی دولت تکذیب میشد. با این حال این سوال باقی است که آیا با استفاده از کارت یارانه ای می توان وام گرفت؟
در سال های اخیر برخی بانک ها از حساب یارانه ای سرپرستان خانوار برای تسهیل در پرداخت وام های خرد استفاده کرده اند. به عنوان مثال در اواخر دهه ۹۰ بانک کشاورزی به عنوان اولین بانک تسهیلاتی به نام کارت اعتباری یارا در اختیار کشاورزان قرار داد. این کارت که پشتوانه حساب یارانه کشاورزان بود، امکان خرید کالا و خدمات تا سقف ۵۰ میلیون ریال را داشت.
با این وجود شایعاتی مبنی بر اعطای وام با کارت یارانه ای توسط صندوق های قرض الحسنه و بانک ها منتشر شده است که صحت ندارد. به عنوان مثال اخیرا یکی از صندوق های کارزاد الحسنه در تهران مدعی ارائه وام ۱۰ میلیون تومانی با کارت یارانه ای شده بود که بلافاصله از سوی پلیس فتا تکذیب شد.
در بهمن ماه گذشته شورای اسلامی در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۳ مصوب کرد که حساب یارانه و سهام عدالت به عنوان ضامن دریافت تسهیلات بانکی مورد استفاده قرار گیرد. اگرچه این موضوع در بودجه سال گذشته مطرح شده بود اما به طور کامل و موثر اجرایی نشد. مخالفان این طرح معتقدند موجودی حساب یارانه مردم برای پوشش کامل ضمانت وام با مبالغ بالا مانند وام ازدواج کافی نیست. بنابراین ضمانت با استفاده از یارانه و حقوق صاحبان سهام تنها برای وام های کوچک عملی است.