بحران انرژی بزرگ ترین اقتصاد اروپا را فلج کرد
به گزارش خبرگزاری افق میهن به نقل از یورونیوز، اداره آمار فدرال (دستاتیس) در گزارشی اعلام کرد که اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۴ برای دومین بار در یک رویداد نادر برای اولین بار در بیش از دو دهه اخیر منقبض خواهد شد.
داده های رسمی منتشر شده در روز چهارشنبه نشان داد تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته ۰.۲ درصد کاهش یافته است. این شاخص در سال ۲۰۲۳ کاهش ۰.۳ درصدی را ثبت کرد.
بر اساس این گزارش، بزرگترین اقتصاد منطقه یورو در سالهای اخیر عملکرد ضعیفتری نسبت به همتایان خود داشته است که عمدتاً به دلیل رکود پایدار در بخش تولید بوده است.
جایگزینی گاز طبیعی مایع گران قیمت آمریکا (LNG) با گاز ارزان روسیه، هزینه های انرژی در آلمان را به شدت افزایش داده است و بر تولیدکنندگان و کسب و کارهای کوچک تأثیر می گذارد.
روث برند، رئیس اداره آمار فدرال، تاکید کرد که رکود ناشی از “محدودیت های چرخه ای و ساختاری” است.
وی بیان کرد: این بارها شامل افزایش رقابت صنعت صادرات آلمان در بازارهای مهم فروش، هزینه های بالای انرژی، نرخ بهره بالا و دورنمای نامشخص اقتصادی است.
بر این اساس، صادرات که ستون فقرات اقتصاد آلمان را تشکیل می دهد، در سال ۲۰۲۴ کاهش ۰.۸ درصدی را ثبت کرد. تولید صنعتی این کشور نیز دچار رکود شد که نشان دهنده تلاش برای رقابت در مقیاس جهانی در مواجهه با افزایش هزینه های تولید است.
مصرف خانوارها، یکی دیگر از عوامل کلیدی رشد اقتصادی، به دلیل تورم بالا و کاهش قدرت خرید، ۱.۵ درصد کاهش یافت.
بخش ساخت و ساز نیز با افت شدید ۳.۸ درصدی روبهرو شد زیرا قیمتهای بالای مواد خام و نرخهای بهره بالا بر این بخش تأثیر گذاشت.
افزایش هزینه ها منجر به تعطیلی و ورشکستگی در صنایع مختلف از جمله شرکت های بزرگی مانند فولکس واگن شده است.
آلمان تنها اقتصاد گروه هفت (G7) بود که در سال ۲۰۲۳ از نظر اندازه کوچک شد.
هندلزبلات (HRI) در این ماه هشدار داد که اقتصاد آلمان در مسیر طولانی ترین رکود خود از زمان جنگ جهانی دوم قرار دارد و انتظار می رود در سال ۲۰۲۵ برای سومین سال متوالی کاهش یابد.
گزارش جدید اداره آمار فدرال در حالی منتشر می شود که مردم این کشور ماه آینده پای صندوق های رای می روند.
دولت ائتلافی اولاف شولتز صدراعظم نوامبر گذشته به دلیل اختلاف نظر در مورد کمک به اوکراین و سیاست اقتصادی سقوط کرد. شولتز در ماه دسامبر رای عدم اعتماد را از دست داد که منجر به انحلال پارلمان و برنامه ریزی برای برگزاری انتخابات زودهنگام در ۲۳ فوریه شد.
انتهای پیام/