اقتصاد جهان

هزینه 80 میلیارد دلاری بازسازی غزه پس از 15 ماه جنگ

به گزارش خبرگزاری افق میهن ، روزنامه انگلیسی تایمز در گزارشی درباره «ارقام تکان دهنده» هزینه های جنگ غزه نوشت: با نزدیک شدن به پایان این جنگ، سازمان های کمک رسانی بین المللی در حال بررسی خسارات فاجعه بار ناشی از آن هستند. منطقه پرجمعیت و چگونگی بازسازی آن در آینده

به گفته وزارت بهداشت فلسطین، این جنگ که منجر به کشته شدن بیش از ۴۶۰۰۰ فلسطینی شد، بیش از ۵۰.۸ میلیون تن زباله بر جای گذاشت. آوار بیشتر از جنگ اوکراین و ۱۷ برابر بیشتر از سایر جنگ ها از سال ۲۰۰۸.

گزارش تایمز که روز پنجشنبه منتشر شد، ادامه داد: هزینه پاکسازی این آوارها ۹۷۰ میلیون دلار برآورد شده است و بازسازی آن می تواند تا ۸۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد. شامل شود

دو سوم این منطقه که ۲.۱ میلیون نفر در آن زندگی می کنند، از جمله بسیاری از زیرساخت ها ویران یا آسیب دیده است. سازمان ملل متحد فاش کرده است که تنها ۱۶ بیمارستان از ۳۵ بیمارستان غزه تا حدی فعال هستند.

سازمان ملل تخمین می زند که پاکسازی آوار می تواند بیش از ۱۴ سال طول بکشد. بازسازی خانه ها نیز تا سال ۲۰۴۰ طول می کشد، در حالی که ۹۰ درصد از جمعیت آواره شده اند و بسیاری در چادر زندگی می کنند. تمام بخش‌های شهر و همچنین مدارس، بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های فاضلاب تخریب شده است.

حداقل ۵۷ درصد از زیرساخت های آبی منطقه، از جمله کارخانه های آب شیرین کن در شمال و مرکز غزه، تخریب یا آسیب دیده است.

گزارشی که در ژوئن ۲۰۲۴ منتشر شد، درست هشت ماه پس از شروع جنگ، حاکی از آن است که اکنون بیش از ۱۰۷ کیلوگرم زباله در هر متر مربع در نوار غزه وجود دارد که ممکن است حاوی مهمات منفجر نشده، مواد خطرناک و بقایای آن باشد.

بر اساس این گزارش، کل آوارهای حاصل از درگیری کنونی غزه بیش از پنج برابر آوارهای تولید شده در درگیری داعش در موصل در سال ۲۰۱۷ (۷.۶۵ میلیون تن) است.

در ماه اکتبر، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، گفت که مقیاس ویرانی، به ویژه در شمال نوار غزه، جایی که بارها عملیات نظامی اسرائیل برای شکست حماس انجام شده است، زندگی در این منطقه را غیرممکن کرده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در یک سخنرانی این هفته به این چالش پرداخت و از تشکیلات خودگردان فلسطین که بخش هایی از کرانه باختری را کنترل می کند، خواست تا با کمک شرکای بین المللی غزه را مدیریت کند و به دنبال کمک های خارجی باشد.

با این حال، این طرح با تردیدهایی مواجه خواهد شد. یک مقام عرب که کشورش قبلاً کمک های بشردوستانه به غزه ارسال کرده بود به تایمز گفت: “ما دیدیم که همه چیز (کمک های بازسازی قبلی) نابود شده است.”

سخنرانی بلینکن کمی بیش از یک دهه پس از آن انجام شد که جان کری، وزیر امور خارجه سابق آمریکا در نشستی در قاهره درباره تامین مالی بازسازی غزه پس از جنگ چند ماهه سال ۲۰۱۴ صحبت کرد. این جنگ به دنبال جنگ های قبلی در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۰۸ رخ داد.

کری در آن زمان گفت: این سومین بار در کمتر از شش سال است که در کنار مردم غزه با چالش بازسازی مواجه می شویم.

جنگ ۲۰۱۴ در آن زمان فاجعه بار تلقی می شد، اما در مقایسه با جنگ اخیر کمرنگ است.

در اجلاس سال ۲۰۱۴، کشورهای حاضر متعهد شدند ۵.۴ میلیارد دلار به غزه کمک کنند که نیمی از آن برای بازسازی در طول سه سال اختصاص داده شد.

تا سال ۲۰۱۷، تنها بخش کوچکی از این کمک‌ها محقق شد زیرا اسرائیل شرایط سختی را برای واردات تجهیزات ساختمانی که می‌توانست توسط حماس مورد استفاده قرار گیرد، اعمال کرد.

کشورهایی که قبلاً در بازسازی نوار غزه مشارکت داشتند، اما بار دیگر شاهد ویرانی آن بودند، در اجرای تعهدات خود کند بودند. این کشورها اکنون با عدم اطمینان بیشتری روبرو هستند مگر اینکه نشانه هایی از پایان جنگ اخیر وجود داشته باشد. اما دلیل چندانی برای خوش‌بینی وجود ندارد: حماس، که اسرائیل قول داده است آن را ریشه کن کند، همچنان قدرتمندترین گروه در منطقه است و بر اساس برآوردهای ایالات متحده، تقریباً به همان اندازه که از دست داده است، نیروهای جدید جذب کرده است.

در حال حاضر صدها هزار فلسطینی مجبور به زندگی در چادرهای محقر هستند، در حالی که کشورهای همسایه مانند مصر از پذیرش پناهجویان در مقیاس وسیع خودداری می‌کنند، زیرا می‌ترسند اجازه بازگشت به غزه را نداشته باشند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا