بانک و بیمه

پایان نیما پس از هفت سال| عرضه ارز فقط در بازار تجاری

به گزارش افق میهن، بر اساس ابلاغیه دی ماه گذشته بانک مرکزی و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، علاوه بر پتروشیمی ها و پالایشگاه ها، سایر صادرکنندگان مندرج در بند ۱ ماده (۸) آیین نامه مذکور نیز شامل شرکت های صادرکننده فولاد غیرنظامی هستند. – فلزات آهنی و فرآورده های نفتی از امروز ۱۰ آبان ۱۴۰۳ در چارچوب این آیین نامه و تصمیمات کارگروه استرداد ارز حاصل از صادرات توسط بانک های عامل در خصوص تامین ارز. در بازار ارز تجاری مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران اقدام و تکلیف صادرات را لغو کرد.

علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادلات طلا و ارز ایران می گوید: با این کار تعهدات صادرکنندگان تنها در صورت عرضه در بازار تجاری ارز انجام می شود و محل تحویل ثبت سفارش کاملا از طریق مرکز مبادلات ارزی است.

برهمین اساس و با هماهنگی های انجام شده با وزارتخانه های ذیربط و وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردکنندگانی که از طریق مرکز مبادلات ارزی و طلایی دارای تکلیف معتبر به محل تحویل ارز هستند، باید از امروز شروع و از طریق بانک های اپراتور ارز از بازار ارز تجاری مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران اقدامات لازم را انجام دهند.

بر اساس اطلاعیه شماره ۳ بانک مرکزی و آخرین نسخه، برنامه ریزی این بانک در راستای توسعه بازار تجاری ارز کشور، رشد مستمر، افزایش عرضه و تامین ارز مورد نیاز واردات کشور است.

همچنین قرار است از طریق سامانه ارزی مرکز مبادلات پولی و طلای ایران به نرخ ارز تجاری و به عنوان محصول نهایی، نیازهای ارزی به صورت اسکناس و در چارچوب هزینه های ارزی تامین شود با نزدیک شدن به سال شمسی و تعطیلات سال نو، عرضه ارز برای گردشگری افزایش می یابد

لازم به ذکر است که در ابتدای شکل گیری بازار، قصد بانک مرکزی ایجاد بازار یکپارچه ارز به منظور ایجاد بازار ارز و ایجاد ارتباط شفاف بین این بازار با سایر بازارها بوده است. به همین منظور شرکت مدیریت بازار معاملات ارزی ایران به عنوان یک شرکت سهامی خاص با پنج سهامدار تاسیس شد.

سامانه نیما تنها در حوزه معاملات حواله فعال بود اما پس از آن این بازار وارد معاملات کلان اسکناس شد. این بازار وظیفه ایفای نقش در اکوسیستم اقتصاد مقاومتی و حفاظت و انسجام بخشی به ارزش پول ملی از طریق ایجاد و توسعه بازار ارزی شفاف، عادلانه، رقابتی و کارآمد را بر عهده داشت.

بر این اساس از امروز پرونده سامانه نیما (سامانه یکپارچه معاملات ارزی) برای عرضه ارزهای وارداتی بسته شده و بنگاه‌های صادرکننده فولاد، فلزات رنگین و فرآورده‌های نفتی از امروز تعطیل هستند. آغاز بهمن ماهانه فقط با عرضه ارز در بازار ارز تجاری معامله می کنند و تعهد صادراتی را انجام می دهند.

انجام ۸۰ درصد معاملات ارزی کشور در بازار تجاری ارز

در همین رابطه اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادلات طلا و ارز ایران روز دوشنبه گفت: امروز سامانه نیما متوقف می شود و تمامی معاملات ارزی کشور تنها از طریق مرکز مبادلات ارزی و ارز تجاری انجام می شود. بازار.”

وی خاطرنشان کرد: طبق اعلام دیرهنگام آذر ماه منتشر شد، فرض بر این بود که معاملات در سامانه نیما تا اول دی ماه اختیاری باشد بهمن ادامه دهید و از امروز دوشنبه تمامی صادرکنندگانی که قبلا در سامانه نیما ارز عرضه می کردند و برای انجام تعهدات خود اقدام می کردند باید ارز را به بازار ارز تحویل دهند. بازرگانی نقل و انتقالات همچنین افرادی که قبلا از طریق سامانه نیما اقدام به خرید ارز کرده اند، باید نسبت به خرید ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادلات اقدام کنند.

سخنگوی مرکز مبادلات طلا و ارز ایران گفت: بانک مرکزی از ابتدا فروردین ۱۴۰۳ ۵۵.۵ میلیارد دلار برای نیاز واردات ارز اختصاص داد که حدود ۱۱.۵ میلیارد دلار آن برای کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی بود که با قیمت ۲۸۵۰۰ تومان به فروش می رسد که خارج از سازوکار بازار یک ارز تجاری است.

بالسینی افزود: مابقی معاملات شامل حدود ۴۳ میلیارد دلار واردات کالاهای تجاری و بازرگانی و حدود ۱.۱ میلیارد دلار در بخش خدمات از طریق بازار تجاری ارز در مرکز مبادلات قابل معامله است. بنابراین اگر این مقدار ارز از اوایل سال ۱۴۰۳ تا امروز از ارز تجاری ساخته می شد، این رقم به بیش از ۴۴ میلیارد دلار می رسید. به عبارت دیگر ۸۰ درصد معاملات ارز در بازار تجاری ارز انجام می شد و از این پس ۸۰ درصد معاملات ارز در بازار تجاری ارز انجام می شود.

ثبت معاملات یک میلیارد و ۱۴۵ میلیون دلاری در بازار معاملات ارز

وی با تاکید بر حجم معاملات انجام شده در بازار تجاری ارز خاطرنشان کرد: از سوم آذر در ماهی که معاملات در بازار تجاری ارز به صورت رسمی آغاز شد، تا امروز یک میلیارد و ۱۴۵ میلیون دلار در این بازار معامله شده است.

سخنگوی مرکز مبادلات طلا و ارز ایران در خصوص تقاضای انواع ارز در بازار ارز تجاری توضیح داد: انواع ارزها و نمادها در بازار ارز تجاری معامله می شود و بیشترین تقاضا برای معاملات دلار بوده است. یورو، درهم و یوان. علاوه بر این، بیشترین معامله در بازار تجاری ارز در ۲۴ اتفاق افتاد دی این ماه در یک روز ۱۲۰ میلیون دلار ارزش داشت و ۱۲۰ میلیون دلار بالاترین سقف معاملاتی بود.

بالسینی با مقایسه عمق بازار ارز تجاری و سامانه نیما گفت: حدود ۱۲.۵ درصد از معاملات ارزی از طریق توافقی و ارز شخصی تسویه شده است و این میزان معاملات به بازار ارز تجاری اضافه می شود. و عمق و حجم معاملات در بازار تجاری ارز قطعا بیشتر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا