نصف مردم جهان زیر خط فقر/ ثروت میلیاردرها جهش کرد
به گزارش خبرگزاری افق میهن ، روزنامه انگلیسی گاردین به نقل از سازمان آکسفام اعلام کرد که ثروت میلیاردرهای جهان در سال ۲۰۲۴ به میزان ۲ تریلیون دلار (۱.۶۴ تریلیون پوند) رشد خواهد کرد که سه برابر سریعتر از سال ۲۰۲۳ است. ۵.۷ میلیارد دلار در روز.
گزارش جدید نابرابری این موسسه خیریه نشان میدهد که جهان در مسیر رسیدن به پنج تریلیونر در یک دهه قرار دارد، که تغییر بزرگی نسبت به پیشبینی سال گذشته مبنی بر وجود تنها یک تریلیونر در دهه آینده است.
این گزارش با عنوان کنایهآمیز «گیرندگان، نه انجامدهندهها» در حالی منتشر میشود که بسیاری از رهبران جهان، مدیران تجاری و ابرثروتمندان برای شرکت در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد که از دوشنبه آغاز میشود به داووس سوئیس سفر میکنند.
نظرسنجی آکسفام از ثروت میلیاردرها همزمان با مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده انجام شد.
انتظار می رود ترامپ چندین میلیاردر از جمله ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و اسپیس ایکس را به تیم مشاوران نزدیک خود اضافه کند و معافیت های مالیاتی گسترده ای را برای آمریکایی های ثروتمند در نظر بگیرد.
در همین حال، بر اساس گزارش جمعیت جهان، تعداد افرادی که زیر خط فقر بانک جهانی (درآمد ۶.۸۵ دلار در روز) زندگی می کنند، از سال ۱۹۹۰ تقریباً بدون تغییر باقی مانده است و تقریباً ۳.۶ میلیارد نفر (معادل ۴۴ درصد) است. .
از هر ده زن یک نفر در فقر شدید زندگی می کند (کمتر از ۲.۱۵ دلار در روز)، به این معنی که ۲۴.۳ میلیون زن بیشتر از مردان در فقر شدید زندگی می کنند.
آکسفام هشدار داده است که پیشرفت در مقابله با فقر متوقف شده است و اگر نابرابری کاهش یابد، فقر شدید می تواند سه برابر سریعتر ریشه کن شود.
در این گزارش آمده است که بریتانیا بالاترین نسبت ثروت میلیاردرها را در میان کشورهای G7 دارد که به «انحصار و بازیهای رابطهای» نسبت داده میشود. پیش بینی می شود در سال ۲۰۲۴ ثروت در بریتانیا با ۳۵ میلیون پوند در روز افزایش یابد و به ۱۸۲ میلیارد پوند برسد.
سال گذشته چهار میلیاردر جدید اضافه شد و تعداد میلیاردرهای بریتانیایی به ۵۷ نفر رسید.
این گزارش ادامه می دهد: افزایش ارزش سهام در بازارهای سهام جهان بیشترین تاثیر را در افزایش ثروت میلیاردرها داشته است، هرچند افزایش ارزش املاک نیز در این امر نقش داشته است. املاک مسکونی تقریباً ۸۰ درصد از سرمایه گذاری جهانی را تشکیل می دهد.
تعداد میلیاردرها در سراسر جهان در سال گذشته با ۲۰۴ افزایش به ۲۷۶۹ نفر رسید. مجموع ثروت آنها در عرض ۱۲ ماه از ۱۳ تریلیون دلار به ۱۵ تریلیون دلار افزایش یافت که دومین افزایش سالانه در رکورد است.
ثروت ده مرد ثروتمند جهان به طور متوسط تقریباً ۱۰۰ میلیون دلار در روز افزایش می یابد و حتی اگر ۹۹ درصد از ثروت خود را یک شبه از دست بدهند، باز هم میلیاردر باقی می مانند.
این گزارش استدلال می کند که بیشتر ثروت به جای به دست آوردن، گرفته می شود و ۶۰ درصد آن از طریق ارث، “فساد و خویشاوندی” یا قدرت انحصاری به دست می آید. این گزارش محاسبه می کند که ۱۸ درصد از ثروت از قدرت انحصاری به دست می آید.
طبق فهرست میلیاردرهای فوربس که دائماً به روز می شود، ثروتمندترین افراد جهان الون ماسک، جف بزوس، مارک زاکربرگ، لری الیسون و برنارد آرنو هستند.
آکسفام خواستار راه حل های جسورانه برای “کاهش شدید نابرابری و ایجاد برابری در بین اقتصادها” شده است.
آنا ماریوت، رئیس سیاست نابرابری در آکسفام، گفت: «سال گذشته ما پیشبینی کردیم که اولین تریلیونر ظرف یک دهه ظهور کند، اما این افزایش تکان دهنده ثروت به این معنی است که جهان اکنون در مسیر داشتن حداقل پنج تریلیونر قرار دارد. ورشکسته و کاملاً ناکارآمد، زیرا این انفجار ثروت را قادر می سازد و حفظ می کند در حالی که تقریباً نیمی از بشریت همچنان در فقر زندگی می کنند.
وی از دولت بریتانیا خواست تا سیاست های اقتصادی از جمله مالیات های بیشتر بر ثروتمندان را در اولویت قرار دهد که نابرابری را کاهش می دهد.
وی افزود: «مبلغ هنگفتی میتواند برای کاهش نابرابری در بریتانیا و فراتر از آن جمعآوری شود و امکان سرمایهگذاری حیاتی در خدمات عمومی ما فراهم شود.»
انتهای پیام/