چرا نسل زد (Z) از پذیرش مشاغل مدیریتی اجتناب میکند؟
طبق تحقیقات انجام شده توسط شرکت فعال در زمینه نیروی کار «رابرت والترز» در انگلستان، نسل Z (Z) از پذیرش مشاغل مدیریتی میانی اجتناب می کند.
یافته های این تحقیق نشان می دهد که نسل Z به عمد از پیشرفت به سمت این مشاغل خودداری می کند و این افق میهن کاملا آگاهانه است. این بدان معناست که نقش های مدیریت میانی منسوخ شده است و باید حذف یا تغییر داده شود. بر اساس این تحقیق، حدود ۵۲ درصد از جوانان نسل Z (Z) معتقدند که این مسیر ارتقای شغلی ارزش امتحان کردن را ندارد. در فرانسه این رقم به ۷۷ درصد، در بلژیک به ۴۲ درصد و در سوئیس ۳۰ درصد می رسد.
چرا نسل Z از مشاغل مدیریت میانی اجتناب می کند؟
نسل Z که شامل افراد ۱۳ تا ۲۸ ساله می شود، دلایل متعددی برای اجتناب از نقش های مدیریت میانی دارد. ۶۹% از آنها معتقدند که این مشاغل بیش از حد استرس زا هستند و پاداش کمی دارند. به این معنی که ساعات کاری طولانیتر و مسئولیتهای بیشتر با افزایش کم یا بدون افزایش حقوق همراه است. عوامل دیگری که بر این تصمیم تأثیر می گذارند عبارتند از قدرت تصمیم گیری پایین (۱۸ درصد) و محدودیت در رشد شخصی (۱۱ درصد).
لوسی بیست، مدیر رابرت والترز، میگوید که کارمندانی که وارد مشاغل مدیریتی میانی میشوند، اغلب با افزایش حجم کار، انتظار پاسخگویی مداوم به درخواستهای اعضای تیم و فشار مداوم برای دستیابی به اهداف مواجه میشوند، به همین دلیل است که بسیاری از متخصصان جوان علاقهمند هستند. . آنها علاقه زیادی به “بالا رفتن از نردبان شرکت” ندارند.
طبق نظرسنجی “کاپترا”، در سال ۲۰۲۴، حدود ۷۱ درصد از مدیران میانی اعتراف کردند که گیج، استرس و فرسودگی شغلی هستند.
چند نفر حاضرند مشاغل مدیریت میانی را رد کنند؟
بر اساس تحقیقات انجام شده توسط رابرت والترز، یک شرکت نیروی انسانی بریتانیا، ۳۶ درصد از نسل Z گفته اند که ممکن است در آینده به مشاغل مدیریتی میانی وارد شوند، اما ۱۶ درصد دیگر گفتند که به طور کامل از این مسیر اجتناب خواهند کرد. لوسی بیست معتقد است که این تمایل به عدم پذیرش نقش های مدیریت میانی می تواند برای کارفرمایان در آینده چالش برانگیز باشد. او میگوید بسیاری از متخصصان، صرفنظر از گروه سنیشان، «احساس میکنند که لایههای مختلف مدیریت بین آنها و اعضای تیمشان شکاف ایجاد میکند».
نسل Z چگونه به پیشرفت شغلی خود نگاه می کند؟
وقتی از ژنرال Z پرسیده شد که چگونه می خواهند در حرفه خود پیشرفت کنند، ۷۲ درصد گفتند که بهترین راه برای پیشرفت، تمرکز بر “رشد شخصی و کسب مهارت های بیشتر” به جای پذیرش مشاغل مدیریتی است.
از سوی دیگر، میزان اخراج در مشاغل مدیریتی میانی نیز افزایش چشمگیری داشته و در مقایسه، میزان اخراج کارکنان در پست های پایین کاهش یافته است.
شرکت هایی مانند گوگل، آمازون و متا به طور قابل توجهی مشاغل مدیریتی میانی خود را بین سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ کاهش خواهند داد.
احیای مدیریت میانی به جای پاک کردن
تنها ۱۴ درصد از ژنرال Z فکر می کنند که ساختار سلسله مراتبی سنتی هنوز مناسب است. با این حال، ۸۹ درصد از کارفرمایان همچنان معتقدند که مدیران میانی نقش مهمی در سازمان آنها دارند.
بیست میگوید: «روشن است که مدیریت میانی بخش اصلی هر سازمانی است و برای حفظ این نقشها، کارفرمایان باید استراتژیهای خود را تغییر دهند تا جذابتر شوند، از ارائه استقلال بیشتر تا ارزیابیهای منظم حجم کار و فرصتهای روشن. افزایش مهارت.