مشکلات کارگران کارخانه چوکا؛ از اصلاح عناوین شغلی تا قطعی برق و کمبود سرمایه
یکی از اعضای شورای اسلامی کار کارخانه چوکا گفت: حقوق آذر ماه پایان هفته واریز شد. در رابطه با حقوق دی ماه همچنین قول داد تا چند روز آینده مشکلات چوکا حل شود.
افق میهن در روزهای اخیر کارگران شرکت چوکا برای دو ماه معوقه دستمزد خود تجمعاتی برگزار کردند. این کارگران به کاهش تولید این کارخانه شستا نیز معترض هستند.
حسین کوهساری، عضو شورای اسلامی کار کارخانه چوکا و عضو هیئت مدیره شوراهای اسلامی استان گیلان در خصوص مشکلات کارگران این کارخانه به «ایلنا» گفت: پس از پیگیری های انجام شده توسط شورای اسلامی کار، فرماندار و سایر مسئولین و نماینده شهرستان از سازمان تامین اجتماعی، وزیر کار و رئیس شستا انجام شد که خوشبختانه پرداخت حقوق برای آذر ماه آخر هفته پرداخت شد. در رابطه با حقوق دی ماه همچنین قول داد تا چند روز آینده مشکلات چوکا حل شود.
وی در خصوص سایر مشکلات این کارخانه وابسته به شستا گفت: سرمایه در گردش در شرکت کافی نیست و تامین مواد اولیه با مشکل مواجه است. این موضوع باعث شده تا تولید کارخانه کاهش یابد در حالی که ظرفیت تولید کارخانه بیشتر است. در چنین شرایطی مشکلات مربوط به دستمزد و مسائل دیگر به وجود می آید.
کوهسار همچنین به قطعی های مکرر برق اشاره کرد و گفت: قطعی برق باعث بروز مشکلاتی در تولید شد که در کنار مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه، برای مدتی فعالیت کارخانه متوقف شد.
یکی از اعضای شورای اسلامی کار کاخانه چوکا در خصوص مشکلات خدمات درمانی نیز گفت: از آنجایی که شرکت مشکل نقدینگی داشت مدتی بود که لیست بیمه واریز نشد در نتیجه کارگران برای استفاده از خدمات درمانی دچار مشکل شدند. ضمناً در صورت فسخ بیمه پایه نمی توان از بیمه تکمیلی استفاده کرد. در پی این مشکلات نماینده شهرستان و فرماندار درخواستی را از مدیرکل تامین اجتماعی استان گیلان و مدیرکل اداره کار استان مطرح کردند. جلسه ای در این زمینه تشکیل شد و تصمیمات خوبی در حوزه خدمات درمانی اتخاذ شد.
وی گفت: موضوع مهم دیگر بازنشستگی کارگران در مشاغل سخت و زیان آور است. از آنجایی که اکثر کارگران کشور درگیر این موضوع هستند، کارگران چوکا نیز برای اصلاح عنوان شغلی خود با مشکل مواجه می شوند و این موضوع هزینه هایی را به شرکت تحمیل می کند. در واقع شرکت باید برای هر کارگر ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان اضافه کند.
کوهسار گفت: در حال حاضر شرکت برای اصلاح عناوین شغلی ۹۰ کارگر حدود ۲۰ میلیارد تومان متحمل شده است که بیمه می گوید ابتدا باید این پول پرداخت شود و سپس محاسبات سخت و زیان ده ۴ درصدی انجام شود. و سپس کارگران به شرایط بازنشستگی خواهند رسید. این امر بازنشستگی کارگران را به تاخیر انداخته و این به ضرر کارگران است.
وی گفت: البته تصمیماتی از سوی شستا و تاپیکو برای شرکت چوکا گرفته شده است که مطمئن هستیم در صورت اجرایی شدن این تصمیمات، این شرکت به حداکثر تولید خواهد رسید و در این صورت مشکلات کارگران نیز حل خواهد شد.