آیا ایرانیها در عراق ورزشگاه ساختند؟
همه چیز در سال ۲ آغاز شد. در آن روزها ، Zob Iron به عنوان یکی از نمایندگان ایران در آسیا به عراق رفت تا در برابر الزاورا بازی کند. بازی کلی به حاشیه رانده شد و سرانجام بازیکنان ایرانی ، به ویژه رشید مازاهری ، دروازه بان تیم را اذیت کرد. پس از پایان مسابقه ، رشید خبری را از این خبر منتشر کرد که عجیب است که در استادیومی که با پول مردم ایران ساخته شده است ، چنین رفتار نامناسب بازیکنان ایرانی تحت درمان قرار می گیرد. وی نوشت که مردم ایران آرزو می کنند چنین استادیومی داشته باشند ، اما ایرانیان در عراق چنین مجموعه ای را برای مردم کشور تهیه کردند.
در آن روزها ، همان پست اینستاگرام اختلافات رسانه ای زیادی را برانگیخت و واکنش های زیادی داشت. این کار به جایی رسید که چندین رسانه بنیادگرایانه چنین ادعایی را نادرست توصیف کردند و ساخت استادیوم را به عنوان کار شرکت پیمانکاری ترکیه توصیف کردند.
حسن کریمی ، مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری ورزش ، اندکی پس از آن پاسخ داد و گفت: هیچ پروژه ای از کشور از جمله عراق انجام نداده است و تاکنون ساخته نشده است. ایران هیچ دخالتی در ساخت استادیوم کربلا نداشته و متعلق به دولت عراق است که با همکاری ترک (معماری بهادر کول: BKA) ساخته شده است. “
واکنش های مربوط به این شایعه برای چندین ماه ادامه یافت ، اما با تب آن مسابقات ، این مسئله به تدریج از دستور کار کاربران مجازی برای اظهار نظر بیرون آمد و فقط گاهی اوقات از زمزمه های مجازی و زمزمه می شنید. این شایعه مهم ، که در مقطعی از زمان سر و صدای زیادی ایجاد کرده بود ، به دلیل وضعیت نه چندان با ارزش استادیوم های ایران ، اخیراً دوباره داغ شده است و این بار با ورود مقامات جدی تر ورزشی ایران ، از جمله وزیر ورزش. او آورد. البته سوال اصلی هنوز یکسان است: آیا ایرانیان استادیوم در عراق ساخته اند؟
صرف نظر از واکنشهای عاطفی به این سؤال ، مطالعات نشان می دهد که نقش یک شرکت ایرانی در ساخت استادیوم عراق بسیار قوی است و آنها مسئولیت ساخت پروژه های ورزشی را که اتفاقاً پرهزینه بوده اند ، بر عهده داشته اند. بحث در مورد شرکت توسعه “سطح بالا” است ، که حتی شامل ساخت استادیوم Al -Tajat و مجتمع ورزشی Al -Zura در عراق و برخی از فعالیت های بین المللی و توضیحات آن در مورد قرارداد و ساخت این کار است. مجموعه و مجموعه. استادیوم های ورزشی را ارائه داده است. با این حال ، این توضیحات به وضوح قدیمی هستند و ظاهراً دیگر به روز نشده اند.
گفته می شود بخشی از پروژه شهر ورزشی بغداد کارفرمای وزارت ورزش و جوانان عراق و پروژه در بغداد است. در مقابل نام پیمانکار ، نام این پروژه به نام همان شرکت ایرانی دیده می شود ، و در تفسیر آن آمده است که “شهر ورزشی بغداد یک برنامه شهری با اهداف توسعه پایدار است. منطقه پروژه ، قبلاً یک زباله بود در حومه بغداد ، با مساحت ۲ هکتار. و برای سازماندهی سایر رویدادهای ورزشی ، فرهنگی یا تفریحی.
وزارت جوانان و جوانان عراق ، با توجه به اهداف فوق الذکر در سال ، تصمیم گرفت یک شهر ورزشی از جمله یک استادیوم المپیک و یک جام جهانی با ظرفیت ۴ تماشاگر ، یک استادیوم فوتبال ثانویه با ظرفیت ۴ تماشاگر و به روزرسانی ایجاد کند. به ۴ تماشاگر ، سه استادیوم هر آموزش فوتبال با ظرفیت ۴ تماشاگر و یک هتل ۴ استار در حومه بغداد ، منطقه ای به نام آل -تاجات. این شهر که شامل کلیه خدمات تفریحی فرهنگی ، فرهنگی و اجتماعی مطابق با الزامات فنی FIFA است. بر این اساس ، شرکت آمریکایی Hillintl از وزارت ورزش و جوانان عراق مناقصه مربوطه را برگزار کرده است ، و شرکت بالا و با کمک مهندسان برنامه و توسعه سطح بالا توانست پیشنهادات زیادی را از پیمانکاران بین المللی کسب کند. قرارداد پروژه در بغداد در دسامبر ۲۰۰۸ به شرکت پرپشت بالا و متعاقباً یک مهندسین مشاوره پروژه بالا ، ارائه خدمات مهندسی مرحله اول ، دوم و سوم در مطالعات مفهومی ، اساسی و دقیق و خدمات مهندسی طراحی در روابط بین الملل آغاز شد.
خدمات طراحی و ساخت این پروژه ، علاوه بر مباحث بزرگ ذکر شده ، در جزئیات طراحی باید شامل مطالعات ، تحقیق ، طراحی و روش تخصصی ساخت و ساز در زمینه های ساختمانها ، معماری ، تاسیسات برقی و مکانیکی ، ایمنی و مدیریت آتش سوزی باشد ، مدیریت پسماند ، ارتباطات ، سیستم ها و تجهیزات هوشمند مدرن ارتباطات جمعی برای استفاده در المپیک و نهایی جام جهانی و سایر رویدادها و رویدادهای پیش بینی نشده است. بر این اساس ، مهندسان مشاوره پروژه بالا پس از ارسال کامل این پروژه به پروژه ، تأیید فیفا را برای فینال جام جهانی بدست آورده اند. در حال حاضر ، وضعیت اجرای پروژه تکمیل خدمات طراحی و عملیات ساخت و ساز فعلی است. پیشرفت فیزیکی پروژه نیز تقریباً ۲ ٪ تخمین زده می شود. “با توجه به مشکلات امنیتی و بحران بودجه مالی دولت عراق ، اولین زمان ممکن برای تکمیل و بهره برداری از پایان سال تخمین زده می شود.”
مانند چنین توضیحی در مورد مجتمع ورزشی آلزورا ، آن نیز منتشر شده است. در سایت شرکت ایرانی ، بخش ورزشگاه الزورا یک یا دو عکس از مراحل اولیه ساخت استادیوم را به تصویر می کشد تا نشان دهد که این استادیوم در محل است.
اتفاقاً ، این همان چیزی است که وزیر امور ورزشی و جوانان احمد دانژامی نیز دیروز از آن یاد کرد و تأیید کرد که یک شرکت ایرانی در عراق استادیوم هایی را ساخته است. وی البته تأکید می کند که شرکت ایرانی از عراقی ها درآمد کسب کرده و چنین استادیومی را ساخته است. “ما در مورد خدمات مهندسی بخش خصوصی در عراق بحث داشتیم. همان شرکتی که برج میلاد را بنا کرده بود و یک شرکت برجسته قرارداد را امضا کرد و پول دریافت کرد و برای کشور ما درآمد کسب کرد. استادیوم براساس قرارداد آنها بود. ما در حال صادر کردن خدمات مهندسی هستیم ، باید به آن افتخار کنیم ، زیرا این هنر مهندسان ایرانی را نشان می دهد “این توسط مقامات این کشور برای گرفتن پول و کسب درآمد و کار پشتیبانی می شود.”
اکنون ، با کنار هم قرار دادن آن ، مشخص است که ایرانیان نقش مستقیمی در ساخت استادیوم در عراق ایفا کرده اند ، اما هیچ جزئیاتی در مورد جزئیات مالی ساخت و ساز وجود ندارد ، زیرا خود این شرکت اطلاعاتی را منتشر نکرده است. با این حال ، در بخشی از اظهارات قبلی همان شرکت ، با اشاره به مشکلات امنیتی و مالی عراق ، می توان اجرا کرد که در مقطعی از این همکاری ، یک اختلال وجود دارد.
ابهام دیگری که ممکن است این مسئله تکراری اما به روز شده را به وجود آورد این است که اگر ساخت پروژه استادیوم در عراق توسط مهندسان ایرانی باشد ، همان شرکت چنان خوب بوده است که تحسین زیادی کرده است ، چرا مقامات ورزشی ایرانی تصمیم گرفته اند برای چند ماه برای ساختن استادیوم بزرگ تهران ، که حتی لغو شد و بعداً لغو شد؟