رکورددار تورم کالاهای اساسی؛ افزایش قیمت خوراکیهای اساسی چقدر بوده است؟
تورم ۶ ماهه موارد اصلی خوراکی امسال مورد بررسی قرار گرفت.
مطالعات نشان می دهد که در اقتصاد ، هنگامی که قیمت کالا در طی یک دوره زمانی کاهش می یابد ، دوره زمانی بعدی به دلیل عرضه کالا برای تولید کننده هزینه ندارد ، بنابراین کمبودی در بازار وجود دارد و از این طریق قیمت ها افزایش می یابد.
براساس آخرین داده های مرکز داده از متوسط قیمت کالاهای خوراکی در این ماه ، امسال ، بالاترین تورم ده ماه اول سال جاری در بین غذاهای سیب زمینی بود که افزایش قیمت بیش از ۵ ٪ را تجربه کرد. پایین ترین تورم ده ماهه نیز در این دوره به روغن مایع تعلق داشت که حدود ۲ ٪ است.
در ده ماه اول سال جاری ، ارقام حاکی از آن است که پنج قلم کالای تورمی پایین تر از تورم در کشور و کل کشور بود. سه مورد از کالاها نیز افزایش قیمت بالاتری نسبت به تورم موارد خوراکی و کل را تجربه کرده اند.
تورم ۶ ماهه به معنای متوسط قیمت یک کالا از ابتدای سال جاری تا پایان دس چقدر ماه افزایش یافته است.
افزایش قیمت غذای اساسی چقدر بود؟
تعداد نشان می دهد که در شش ماه اول سال جاری ، تورم کل کشور ۴.۹ درصد تخمین زده می شود. تورم غذایی نیز در این دوره ۵ ٪ بود.
همانطور که گفته شد ، افزایش قیمت پنج مورد در ده ماه اول سال جاری بیشتر از کل و تورم غذایی در این دوره بود. در میان این سه قلم ، سه نفر بالاترین تورم را تجربه کرده اند. قیمت سیب زمینی متوسط از اسفند سال گذشته تا دی امسال ، امسال ۴.۹ درصد افزایش یافته است. پس از سیب زمینی ، میانگین قیمت کوتلدون در این دوره ۴.۹ درصد افزایش یافته است. سرانجام ، میانگین قیمت کره پاستوریزه در دوره ذکر شده ۴.۹ درصد افزایش یافته است. دلیل افزایش سیب زمینی ها در این دوره این است که سال گذشته ۵ ٪ کاهش قیمت را تجربه کرده است ، در نتیجه عرضه محصول امسال و تولید آن کاهش یافته و کمبود بازار آن کاهش یافته است. ایجاد شده و بنابراین قیمت آن به شدت افزایش یافته است.
همچنین ، ۵ مورد از این کالاها در ده ماه اول سال جاری تورم را نسبت به تورم خوراکی و تورم کل تجربه کرده اند. در بین این موارد ، سه کالا در این دوره کمترین افزایش قیمت را داشتند. میانگین افزایش قیمت نفت مایع از ابتدای سال جاری تا انتهای این ۴.۹ درصد بود. متوسط قیمت مرغ در این دوره ۴.۹ درصد افزایش یافته است. میانگین قیمت گوشت گاو یا گوشت گاو در ده ماه اول سال جاری ۴.۹ درصد افزایش یافته است.