اخبار اقتصاد ایران

انتقال آب از دریای عمان، اینبار به تهران! :: افق میهن

پروژه های بحث برانگیز انتقال آب از دریای عمان ؛ این بار مقصد آب تهران است.

به گفته ناجواخ ، پروژه های انتقال آب از دریای عمان یا خلیج فارس با ما آشنا هستند ، تقریباً همه دولت ها مطرح شده اند ، مقصد اصلی آنها فلات مرکزی ایران بوده است ، اما اکنون پروژه انتقال آب از دریای عمان با یک جدید مقصد در حال مطالعه است.

یک بار دیگر ، ایده انتقال آب مطرح شده است ، منشأ این انتقال ، مورد قبلی ، دریای عمان یا احتمالاً خلیج فارس است ، اما این یک مقصد جدید است ، دیگر هیچ خبری از استان های فلات مرکزی وجود ندارد ، این بار مقصد انتقال آب تهران است که در دو ماه گذشته. این مسئله با مسئله انتقال سرمایه روبرو بود. اکنون موضوع جدید پروژه های انتقال آب است.

محمد سادگ موتدریان ، فرماندار تهران ، کمبود آب را یکی از مهمترین استان می داند. پروژه ای که به نظر می رسد در حال مطالعه است ، انتقال آب از دریای عمان به استان تهران است ، همان پروژه ای که معتمدین از آن رونمایی کردند.

به گفته علی آرداهی ، متخصص محیط زیست ، پروژه های انتقال آب در ایران همیشه به چالش کشیده شده است: “مواردی مانند انتقال آب از کارون به زاندئرود ، یا انتقال آب از حوضه زاندئروود به مناطق دیگر مانند یزد و کاشان ، استرس اجتماعی یک استرس اجتماعی .

وی خاطرنشان می کند که اگرچه پروژه های انتقال آب به نام اقدامات زیست محیطی یا مصرف نوشیدنی به اتمام رسیده است ، اما به نظر می رسد اهداف اصلی آن مربوط به کشاورزی و صنعت است. اثرات زیست محیطی چنین پروژه هایی ، هزینه بالای شیرین کردن آب ، افزایش تقاضا برای مصرف آب و مهاجرت ناهموار از جمله مواردی است که در این گفتگو ذکر شده است.

متن کامل مکالمه در زیر آمده است.

*پس از فلات مرکزی ایران ، اکنون آب از جنوب کشور به تهران منتقل می شود.

بله ، اما برنامه های انتقال آب یکی از گرانترین برنامه ها است و در راه ساخت و انتقال خسارت زیادی به زمین وارد می کند.

*اما به نظر می رسد که مدیران به چنین پروژه هایی علاقه مند هستند.

در موارد قبلی ، ما شاهد عدم موفقیت برنامه های انتقال آب در استان های اسفان ، یزد ، خوزستان و کاشان بودیم.

*چرا آنها شکست خوردند؟

برای عواقب خشک کردن تالابها و آلودگی های صنعتی ، نتیجه آن مهاجرت ناهموار و تنش های اجتماعی در استان های مختلف بود ، استرس زا برای بدست آوردن منابع آب از کسانی که منابع آنها می تواند منجر به توسعه پایدار در منشأ انتقال شود. متأسفانه ، تجربه ما از هر طرح انتقال آب این بوده است که مصرف آب بهینه نشده است ، اما برعکس ، تقاضای آب را افزایش داده است.

*هرگز از ایده انتقال آب استفاده نکنید؟

انتقال آب بین بیزین در صورت عدم دسترسی آب در منطقه مقصد توصیه می شود ، زیرا باعث اثرات مخرب مانند فرسایش خاک ، تغییر آب و هوا ، کاهش تغذیه آب زیرزمینی ، شوری خاک و استرس اجتماعی در منبع می شود. علاوه بر این ، ما باید اطمینان حاصل کنیم که منابع آب در مقصد بهینه مصرف می شود. در عین حال ، این پروژه ها باید از نظر اقتصادی توجیه شوند ، اکوسیستم های منشأ و مقصد حتی در مجاورت یکدیگر قرار دارند ، اکنون شما در نظر دارید که انتقال آب از دریای عمان به مناطق مختلف کشور ، مانند فلات مرکزی چیست؟

*فرماندار تهران گفت که به دلیل بارگیری جمعیت آب آشامیدنی در استان ، به نظر می رسد که هدف این انتقال آب تأمین آب آشامیدنی است ، در این صورت چنین پروژه هایی توجیه می شوند؟

اگر قرار است آب برای نوشیدن استفاده شود ، قیمت آب بسیار گران می شود و توجیه نمی شود. مصرف سرانه آب به ازای هر نفر معادل ۲ لیتر است ، هزینه اولیه برای هر متر مکعب آب شیرین حدود ۲ تا ۲ دلار تخمین زده می شود ، با تفاوت بین قیمت دلار در Rials هزینه آب شیرین در هر متر مکعب است بسیار گران

پروژه های بحث برانگیز انتقال آب از دریای عمان ؛ این زمان مقصد آب/ شبح تهران است: انتقال بین بازین باعث استرس بین استانی و مهاجرت می شود.

*اگر برای مصرف کشاورزی یا صنعتی باشد؟

اگر انتقال برای مصارف کشاورزی یا صنعتی منتقل شود ، سؤال دوباره این است که چه کشاورزی و صنعتی می خواهیم تولید کنیم که بتواند چنین انتقال آب را توجیه کند؟

در کشور ما ، برنامه های انتقال آب تقاضای بیشتری به ویژه در بخش کشاورزی و صنعت ایجاد می کند. به عنوان مثال ، ما می شنویم که آب برای حل مشکل زاندئروود منتقل می شود ، شما مطمئن هستید که این بهانه های زیست محیطی اتفاق می افتد ، اما در عمل می بینیم که صنعت و کشاورزی سرمایه گذاری می شود. پروژه انتقال زاب را در حوضه دریاچه ارومیا ، که قرار بود به دریاچه ارومیا منتقل شود ، در نظر بگیرید ، اما مدتی قبل از آقای کالنتاری شنیدیم که متأسفانه در جایی دیگر هزینه دارد.

*راه حل جایگزین برای پروژه های انتقال آب چیست؟

راه حل جبران کمبود آب مصرف بهینه است. سالانه حدود ۲ میلیارد متر مکعب آب در کشور ما ، حدود ۲ میلیارد متر مکعب در کشاورزی ، ۲ میلیارد متر مکعب مصرف نوشیدن و حدود ۲ میلیارد متر مکعب در مصرف صنعتی ، در مصارف کشاورزی مصرف می شود. ۲ تا ۵ درصد از بین رفتن آب وجود دارد ، تنها در صورتی که ۲ ٪ از مصرف آب کشاورزی را بهینه کنیم ، سالانه ۱.۵ میلیارد متر مکعب آب به دست خواهیم آورد.

شبکه های توزیع آب آشامیدنی در کشور ما به دلیل فرسودگی به طور متوسط ​​۵ ٪ تلفات دارند ، اگر این شبکه ها را به روز کنیم ، حدود ۲ میلیارد متر مکعب آب آشامیدنی خواهیم داشت ، اکنون در صورت عدم وجود آب از دست می دهیم از دست دادن آب آیا منطقی تر است که ما به بهینه سازی مصرف یا به سمت پروژه های انتقال آب از دریای عمان یا خلیج فارس برویم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا