ترندهای روز

کشف مایکروسافت با کمک هوش مصنوعی: ماده‌ای که نیاز به لیتیوم برای ساخت باتری را 70 درصد کاهش می‌دهد

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (irtahlil.com):

مایکروسافت و آزمایشگاه ملی شمال غرب اقیانوس آرام (PNNL) ممکن است در آستانه پیشرفتی باشند که می تواند استفاده از لیتیوم در باتری ها را تا ۷۰ درصد کاهش دهد. دانشمندان از هوش مصنوعی برای شناسایی مواد احتمالی که می توانند جایگزین لیتیوم شوند، استفاده کردند. لیتیوم مستعد آتش سوزی است و فرآیند استخراج آن پیامدهای منفی زیادی برای محیط زیست دارد. ماده شناسایی شده یک الکترولیت جامد است که در حالت مایع هدایت بهتری دارد.

طبق اعلام مایکروسافت و گزارش آزمایشگاه PNNL، پیشرفت قابل توجهی در یافتن جایگزینی برای باتری‌های لیتیوم یونی حاصل شده است. این ماده خطر کمتری دارد. زیرا الکترولیت جامدی است که احتمال انفجار و آتش سوزی کمتری دارد. بر اساس یافته های دانشمندان، این ماده به کاهش ۷۰ درصدی استفاده از لیتیوم در باتری ها کمک می کند.

کشف این ماده جدید بدون هوش مصنوعی غیرممکن بود

اگرچه کشف این ماده یک دستاورد بزرگ است، اما هنوز راه زیادی تا استفاده از این ماده به عنوان جایگزینی برای باتری های لیتیومی سنتی باقی مانده است. آنچه دانشمندان را بیش از همه هیجان زده کرده است، پتانسیل هوش مصنوعی مولد برای سرعت بخشیدن به روند کشف این ماده است.

به گفته مایکروسافت، این شرکت سال گذشته با محققان PNNL تماس گرفت تا فناوری Azure Quantum Elements یا AQE را در اختیار آنها قرار دهد. این فناوری محاسبات کوانتومی را با هوش مصنوعی ترکیب می کند. مایکروسافت سال گذشته AQE را به عنوان ابزاری برای کشف در شیمی راه اندازی کرد.

محققان از فناوری AQE برای یافتن مواد باتری که از لیتیوم کمتری استفاده می کنند، استفاده کردند که حدود ۳۲ میلیون ماده مختلف است. سیستم هوش مصنوعی باید تعیین می کرد که کدام یک از این مواد برای استفاده به اندازه کافی پایدار هستند که به حدود ۵۰۰۰۰۰ ماده کاهش یافت. محققان از فیلترهای بیشتری برای به دست آوردن موادی استفاده کردند که هم مقرون به صرفه و هم در دسترس بود. در نهایت فقط ۲۳ ماده باقی ماند که پنج تای آن از قبل شناخته شده بود.

کل عملیات تنها ۸۰ ساعت طول کشید و بدون هوش مصنوعی و AQE عملا غیرممکن بود.

محققان توانستند با مواد کشف شده باتری تولید کنند و از آن برای روشن کردن لامپ ها و ساعت ها استفاده کنند. برای اینکه این ماده جدید جایگزین لیتیوم شود، صدها نمونه اولیه باتری باید آزمایش و پالایش شوند. بنابراین انتظار نداشته باشید که باتری های جدید به این زودی ها عرضه شوند.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا