تحقیق جدید: آلودگی هوا عملکردهای شناختی را مختل و فعالیتهای روزانه را دشوار میکند
آلودگی هوا نه تنها به سلامت جسمی آسیب می رساند بلکه تأثیر زیادی در فرآیندهای ذهنی ما دارد. یک مطالعه جدید که در دانشگاه های بیرمنگام و منچستر انجام شده است نشان می دهد که حتی قرار گرفتن در معرض کوتاه مدت در ذرات معلق (PM) که معمولاً در هوای آلوده وجود دارد می تواند عملکرد شناختی را کاهش داده و فعالیت های روزانه را سخت تر کند.
چالش های شناختی ناشی از آلودگی هوا
طبق گفته ScienceEdaily ، این تحقیقات نشان داد که در معرض غلظت بالای آلودگی هوا ، حتی برای مدت کوتاهی ، می تواند توانایی تمرکز ، تشخیص احساسات و انجام کار را به طور مؤثر کاهش دهد. این یک نگرانی است ؛ زیرا این امر بر فعالیتهای اساسی مانند خرید ، تصمیم گیری و مدیریت در همان زمان تأثیر می گذارد.
در این مطالعه ، شرکت کنندگان در معرض هوای آلوده (شبیه سازی شده با دود شمع) یا هوای پاک قرار گرفتند. آزمایش های شناختی قبل از قرار گرفتن در معرض این آلودگی و ۴ ساعت پس از آن انجام شد. این آزمایشات جنبه های مختلفی از عملکرد ذهنی ، از جمله حافظه کاری ، توجه و تشخیص احساسات را اندازه گیری می کند.
محققان بر این باورند که التهاب ناشی از ذرات معلق عامل اصلی این اختلالات شناختی است. جالب اینجاست که اگرچه برخی از کارکردهای مغز ، مانند حافظه کاری که در آن ذخیره موقت و دستکاری اطلاعات ، در برابر آلودگی مقاوم تر بودند ، اما مواردی که نیاز به توجه مداوم و شناخت اجتماعی داشتند آسیب پذیرتر بودند.
این مطالعه تأثیر عمیق آلودگی هوا بر عملکرد مغز را نشان می دهد ، که همچنین بر خطرات طولانی مدت سلامتی بلکه بر زندگی روزمره نیز تأثیر می گذارد. به گفته یکی از نویسندگان این مطالعه ، پروفسور فرانسیس پاپ ، تأثیر آلودگی هوا فراتر از سلامت جسمی است و تأثیرات منفی بر رشد ذهنی و بهره وری دارد. در دنیایی که به طور فزاینده ای به برتری شناختی وابسته است ، کاهش این توانایی های ذهنی می تواند هزینه های اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی داشته باشد ، به ویژه در مناطقی که آلودگی شدید دارند.
در مقیاس وسیع تر ، اکنون آلودگی هوا به عنوان یک خطر پیشرو در محیط زیست در سلامت انسان شناخته می شود و آلودگی مانند ذرات PM2.5 سالانه منجر به مرگ میلیون ها نفر در جهان می شود. یافته های این مطالعه بر نیاز به مقررات دقیق تر کیفیت هوا و اقدامات بهداشت عمومی برای کاهش خطرات آلودگی هوا بر سلامت مغز ، به ویژه در جمعیت آسیب پذیر مانند کودکان و سالمندان تأکید دارد.
این مطالعه خواستار تحقیقات بیشتر برای درک کامل مسیرهایی است که از طریق آن آلودگی هوا بر عملکرد شناختی تأثیر می گذارد. قرار گرفتن در معرض طولانی مدت بیماری های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون را تشدید می کند. این شواهد جدید نشان می دهد که اختلال شناختی ممکن است حتی در نتیجه قرار گرفتن در معرض کوتاه مدت در برابر آلودگی رخ دهد. بنابراین ، نیاز به کنترل قوی تری بر کیفیت هوا در سطح جهان دارد.
منبع: دیجیاتو