اخبار اقتصاد ایران

وزارت نیرو به جای تمرکز بر سیاست‌گذاری صحیح، تلاش دارد با فرافکنی، کمبودگاز را عامل اصلی خاموشی‌ها جلوه دهد

وزارت نفت علیه وزارت انرژی پس از کمبود شدید برق ؛

برنامه ریزی مناسب مصرف معادل سوخت توسط نیروگاه ها نقش اساسی در جلوگیری از مشکلات احتمالی در تولید برق دارد. نادانی نقش مدیریت نامناسب سوخت سوخت نه تنها مشکل را حل نمی کند بلکه می تواند در آینده چالش های مشابهی ایجاد کند.

شبکه اطلاعات نفت و انرژی (شانا) در گزارشی نوشت:

تأمین انرژی پایدار در کشور نیاز به مدیریت دقیق سبد سوخت توسط نیروگاه ها دارد. این سبد شامل گاز طبیعی ، نفت و نفت است که به طور کلی “سوخت معادل” نامیده می شود. برنامه ریزی مناسب در استفاده از این سوخت ها نقش مهمی در جلوگیری از مشکلات احتمالی در تولید برق دارد.

در حالی که آمار نشان می دهد که مدیریت مناسب سبد سوخت می تواند از مشکلات اخیر جلوگیری کند ، وزارت انرژی به جای تمرکز بر سیاست گذاری مناسب و اجرای مصوبات مصرف سوخت مایع ، در تلاش است تا کمبود سکوت را ایجاد کند. با این حال ، تأمین گاز و سوخت مایع حتی فراتر از تعهدات انجام شده است ، و در بسیاری از روزها بیشتر از این وظیفه به نیروگاه ها تحویل داده شده است. نادیده گرفتن این واقعیت و نادیده گرفتن نقش مدیریت نامناسب سوخت نه تنها مشکل را حل نمی کند بلکه می تواند در آینده چالش های مشابهی ایجاد کند.

طبق دستورالعمل های بالادست ، نیروگاه ها موظفند سبد سوخت خود را در فصول مختلف مدیریت کنند ، به خصوص در تابستان ، هنگامی که فرصتی مناسب برای ذخیره سوخت مایع وجود دارد ، به طوری که در ماه های سردتر سال ، تأمین برق به چالش کشیده می شود.

زودهنگام مرداد امسال تصمیمی مبنی بر تعهد نیروگاه ها گرفته شد مرداد پس از آن ، روزانه ۵ میلیون لیتر نفت مصرف کنید. با این حال ، مصرف واقعی در نیروگاه ها فقط ۵ میلیون لیتر در روز بود. نتیجه این عدم مصرف ، کاهش ۳.۵ میلیارد لیتر نفت در نیروگاه ها بود که بیشتر مصرف می شد. این نشانگر عدم مدیریت بهینه سبد سوخت و تأثیر آن بر تأمین انرژی در ماههای سرد سال است.

عملکرد وزارت نفت در تأمین نیروگاه ها

با وجود افزایش بی سابقه مصرف گاز در دی و بمان امسال که در بعضی از روزها رکورد ۵ میلیون متر مکعب در روز را تعیین کرده بود ، شبکه تأمین گاز این کشور پایدار ماند و گاز مورد نیاز برای نیروگاه ها مطابق با تکالیف بالادست تحویل داده شد. علاوه بر این ، میانگین تحویل روغن به نیروگاه ها ۲ درصد بیشتر از اعلام سال بود.

همچنین ، طبق آمار رسمی ، میزان تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها در بدین ۲ میلیون لیتر در روز ، ۲ درصد بیشتر از سال گذشته بود. این افزایش در عرضه نشان دهنده تعهد وزارت نفت برای حمایت از تولید پایدار برق در کشور است.

مدیریت منبع تغذیه در کشور به تنظیم صحیح سبد سوخت نیروگاه ها بستگی دارد. اگر مصرف نفت در فصل گرم سال برنامه ریزی شده بود ، استفاده بهینه از منابع در ماه های سردتر سال امکان پذیر بود. با این حال ، تأمین سوخت مورد نیاز برای نیروگاه ها در دی و بمان حتی در بعضی از روزها فراتر از آن انجام شده است ، نشان می دهد که وزارت نفت به تأمین انرژی پایدار متعهد است.

پس از آن ، گزارش های دقیق و شفاف برای افکار عمومی منتشر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا