تحقق وعده وزیر نیرو به «امداد غیبی» نیاز دارد | «مدیریت مصرف» یعنی قطعی برق در سرمای شبانه زمستان؟!
رئیس اتحادیه انرژی: مشکل مانند زمین لرزه و ناگهانی نیست
چرا وزارت انرژی برای کاهش سوخت های فسیلی در سالهای اخیر و سالهای اخیر اقدامی نکرده است؟ چرا سوخت های جایگزین و تجدید پذیر حداقل پنج سال پیش پشتیبانی نشده و جایگزین نشده اند
تهران عصر و شب گذشته با خاموشی های گسترده ای روبرو شد که نه تنها منجر به کمبود آب در برخی از ساختمانها و سرماخوردگی ها به دلیل خاموش شدن و سیستم های گرما شد ، بلکه باعث ایجاد ترافیک و گره های شدید در مسیرهای مختلف شهری شد. ترافیکی که توسط چراغ راهنمایی مطرح شده است با خطر چراغ راهنمایی افزایش یافته است. اما چه کسی مقصر است؟ وزارتخانه های زور و نفت یکدیگر را متهم کرده اند.
وزارت انرژی دلیل قطع برق گسترده در تهران را به عنوان سوخت کافی در نیروگاه ذکر کرد و به نوعی توپ را به داخل وزارت نفت انداخت ، اما امروز صبح (۱ بهمن ماه) رسانه های رسمی وزارت نفت به ادعاهای وزارت انرژی پاسخ دادند و نوشتند: “برنامه ریزی مناسب برای مصرف سوخت توسط نیروگاه ها نقش اساسی در جلوگیری از مشکلات احتمالی در تولید برق دارد. نادانی از نقش مدیریت نامناسب سوخت سوخت فقط مشکل را حل نمی کند ، اما می تواند در آینده چالش های مشابهی ایجاد کند. ” خاموشی. “
همه این وقایع زمانی اتفاق می افتد که عباس علی آبادی ، وزیر انرژی ، اخیراً قول داده است که در زمستان امسال برق را از بین ببرد. با توجه به این شرایط ، سؤالاتی در مورد علت این شرایط وجود دارد ، از همه مهمتر ؛ سرانجام ، کدام موسسه و سازمان مقصر است یا به روشی بهتر ، آیا مسئولیت حل این مشکلات را بر عهده دارد؟ دکتر هاشم اوی ، استاد دانشگاه فناوری شریف و رئیس اتحادیه انرژی ، به سؤالات پاسخ داد:
نیروگاه های ایرانی تا ۵ ٪ وابسته به گاز هستند
“متأسفانه ، گربه و گربه در آژانس ها و آژانس های دولتی ما چیز جدیدی نیستند ، و در بسیاری از موارد ما شاهد حداقل صداقت و شجاعت در مقامات بوده ایم و به ندرت یکی از مقامات را در چنین شرایطی دیده ایم از این مشکل ، پیش از خاموشی ، شرکت پالایش و توزیع نفت گزارش داده بود که ما روزانه ۵ میلیون لیتر به نیروگاه ها داده ایم. اگر بنزین یا دیزل داشته باشیم ، می توان گفت که چه کسی در نهایت تقصیر است؟ ملت نمی تواند انتظار داشته باشد ، مقامات نفتی می توانند برنامه ریزی کنند و مقامات وزارت انرژی با فرمولی که سالهاست اشتباه کرده است یا برعکس. “
“اگر می خواهیم با وزارت نفت شروع کنیم ، می بینیم که بعد از خنک شدن آب و هوا ، که در مقایسه با سالهای گذشته خیلی سرد نبود ، ما به شدت از نظر گاز کمبود داشتیم ، به طوری که تولید ما ۵ میلیون متر مکعب است. و بخش خانه حدود ۲ درصد از این رقم را بلعید. نه آنقدر مازاد که ما می توانیم به نیروگاه ها جایگزین کنیم ، لجستیک آن کار دشواری است و با توجه به محدودیت های ناوگان جاده ما ، جابجایی این حجم دیزل دشوار خواهد بود. نیروگاه های کشور را تأمین نمی کند ، به طور طبیعی کار ساده ای برای بنزین و جایگزینی در نیروگاه ها نخواهد بود. گاز. تقریباً تمام برق ما به گاز بستگی دارد. متأسفانه ، در استانهای شمالی کشور و به ویژه در مازندران ، ما مشکل “فشار گاز” در بخش خانه را داریم و حتی در برخی از روستاها ، گاز قطع شده است. همه اینها برای رسیدن به یک بحران جمع شده اند. “با این تفسیرها ، وزارت نفت نمی تواند بیش از عملکرد فعلی انجام دهد.”
“مدیریت مصرف کننده” به معنای قطع برق در شب زمستان است؟!
استاد دانشگاه فناوری شریف گفت: “انتظار می رود وزارت انرژی بسیار عاقلانه فکر کند.” این وقایع ، مانند زمین لرزه ، نامشخص نبودند و در طی یک شب اتفاق نمی افتادند تا هیچ فکری صورت نگیرد. ما سالهاست که از این مشکلات آگاه بوده ایم ، سؤال این است که چرا وزارت انرژی هیچ اقدامی برای کاهش سوخت های فسیلی در سالهای اخیر و سالهای اخیر انجام نداده است. چرا حداقل پنج سال پیش از سوخت های جایگزین و تجدید پذیر پشتیبانی و جایگزین نشده است؟ کارشناسان این روزها به کارشناسان یادآوری می کنند ، اما برنامه ریزی مقامات برای افشای یا بهتر بگویند که جلوگیری از این بحران صفر و زیر صفر است. مقامات سخت کار کرده اند و کلمه ای به نام “مدیریت مصرف کننده” را اختراع کرده اند. در این کلمه همه چیز به جز مدیریت داده می شود. از قطع برق ملت تا برنامه ریزی علمی. مردانی که شبانه بسیاری از بخش های پایتخت را قطع کرده اند ، معتقدند که برای مدیریت مصرف برق را قطع کرده اند. دقیقاً جایی که کلمه مدیریت در شب سرد زمستان است؟ “در بخش صنعت ، اوضاع از بخش شهری بدتر است.”
وی گفت: “من یک برنامه ۱۰۰ روزه را برای تابستان آینده ارائه داده ام تا مقامات بتوانند بار را تقسیم کنند ، اما به نظر می رسد که این برنامه در حال حاضر و تابستان نیامده است.” مقامات باید به روش های مختلف با صنایع صحبت کنند و تا زمان زیاد مصرف خانه ، استفاده از مصرف را توزیع کنند. صنایع باید از طریق کمک های مالی ، از جمله کمک های مادی ، انگیزه داشته باشند. به عنوان مثال ، تغییر کارگران با مشوق های مالی برای کنترل مصرف ، به تغییر شب به صبح قابل تغییر است. این ایده هایی است که مدیریت می خواهد. متأسفانه ، در وزارت انرژی ، این ایده ها کمیاب و شاید کمیاب هستند. مشکل مهم دیگر این است که تجهیزات نیروگاه ما ، از جمله تجهیزات تولید ، انتقال و توزیع. بسیار فرسوده است و زندگی ۲ ٪ نیروگاه های ما بین ۱ تا ۲ و بخشی از ۵ سال است. این گیاهان به درستی نگهداری نمی شوند و به محض فشار دادن شبکه از شبکه خارج می شوند. “ما در وزارت انرژی و وزارت نفت با برنامه ریزی و مدیریت ضعیف روبرو هستیم.”
به قول وزیر انرژی به “عدم اعتماد” نیاز دارد
تحلیلگر ارشد انرژی این کشور در مورد وعده وزیر انرژی برای پایان دادن به برق در زمستان سال گفت: “آقای علی آبادی انواع وعده ها را انجام داده و انواع جهت گیری داشته است.” حدود یک ماه پیش ، آنها گفتند که ما تابستان سختی خواهیم داشت و خداوند به گرم نگه داشتن هوا بیش از حد کمک خواهد کرد و ما ۴۰۰۰ مگاوات ناشنوا داریم. به هر حال ، وی گفت که این یکی کاملاً درست است. اما اندکی بعد ، شاید به این دلیل که او یک مدیر سیاسی است ، نه مدیر انرژی ، به هر دلیلی که تصمیم گرفت سخنان خود را تغییر دهد. وی یک بار گفت که ناترازی تا سال ۲ برطرف می شود ، سپس او تا سال ۲ گفت. برای گفتن ناآگاهانه ، فقط یک راه برای چنین قول عجیب وجود دارد ، و این “نجات غایب” است. نه تنها آقای علی آبادی ، بلکه کل ملت ایرانی باید دعا کند و از خدا بخواهد که یک معجزه باشد ، و در بهار باران های شدید پر از سدها است و ظرفیت کل نیروگاه های هیدروالکتریک ما را تأمین می کند. سپس آب و هوا را در تابستان خنک کنید و اصلاً گرم نباشید و حتی خنک شوید به طوری که مانند سال گذشته ، ۶۰۰۰ مگاوات ۴۰۰۰ مگاوات برق را در تابستان صرف نمی کند. یعنی تقریباً نیمی از برق ما در مسیر خنک کننده نیست. نماز سوم ما باید این باشد که تمام برنامه های تعمیر و بازسازی نیروگاه ها به موقع و تمام نیروگاه های ما انجام شده است خرداد ماه در بالاترین سطح کارآیی است. طبق آمار خود وزارت انرژی ، اگر تعمیرات دوره ای ما به طور کامل انجام شود ، که معمولاً انجام نمی شود ، ما هنوز فقط ۵ مگاوات خواهیم داشت. “همه اینها ، ما می بینیم که این نوع وعده ها به هیچ وجه کاربردی نیست.”
وی گفت: “این واقعیت مهم که نباید در بخش سرمایه جذب یا سرمایه گذاری در زمینه قدرت فراموش کنیم این است که سرمایه گذاری نیز به مدیریت مناسب نیاز دارد.” مدیران انرژی ما به گونه ای رفتار کرده اند که سرمایه گذار نه شجاعت دارد و نه تمایل به سرمایه گذاری. کار از ریشه شکسته شده و نیاز به اصلاحات جدی دارد. اگر مدیریت صحیح باشد ، سرمایه گذار بدون نیاز به دعوت عمل می کند. شورای اقتصادی تجهیزات انرژی تجدید پذیر را برای واردات انرژی تجدید پذیر و بهره وری برق (SATABA) تصویب کرده است. این واردات از چین و کالاهای کم کیفیت آنها ساخته می شود. در همین حال ، مدیرعامل Sataba می گوید ما خودمان قادر به انجام این کار هستیم ، سریعتر ، با کیفیت بهتر و ارزان تر. سوال اینجاست که در پایان جهان چنین شرایطی است؟ “اوضاع نشان می دهد که وزارت انرژی اشتباه پیش می رود.”