بخشی از مردم «مادون طبقه» شدهاند | گسستهای اقتصادی به افزایش جرائم اجتماعی منجر شد
مقامات باید کلاس را بسیار جدی بگیرند و هزینه های کشور را برای تأمین مالی کشور کاهش داده و منابع مختلفی را نسبت به منابع سنتی معمول انتخاب کنند. زیرا اولین قربانیان کسری بودجه و افزایش تورم مردم هستند.
نگاهی به بازارهای مختلف این سؤالات را می پرسد. آیا تفاوت طبقاتی در جامعه ایران واقعاً افزایش یافته است و برای کاهش اختلافات کلاس در اقتصاد کشور چه باید کرد؟ دکتر حسین راغفر ، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه الزاهرا ، به سؤالات پاسخ داد:
علائم تقسیمات طبقاتی در جامعه کاملاً ملموس است
حسین راغفر گفت: “متأسفانه ، علائم اختلاف طبقاتی بسیار آشکار است.” اگرچه سالهاست که اقتصاددانان بزرگ شده اند ، اما به نظر می رسد گوش شنوایی وجود ندارد. همان قتل اخیر (امیر محمد خلگی) و قربانی یک دانشجوی در دانشگاه تهران می توانند به عنوان نمونه یکی از قربانیان تقسیم کلاس در نظر گرفته شوند. افزایش سرقت ها و رفتارهایی مانند تحقیر در بزرگراه ها نیز می تواند به عنوان نشانه های افزایش شکاف کلاس تلقی شود.
این تقسیم کلاس بسیار واضح است و یکی از تهدیدهای اصلی برای سیستم اجتماعی کشور همان تقسیم کلاس از تورم و افزایش قیمت ارز است. “عامل اصلی تورم و تورم زیاد ، شوک قیمت ارز در کشور است و متأسفانه این شوک ها توسط دولت انجام شده است.”
وی گفت: “برای کنترل این شکاف باید چندین مرحله وجود داشته باشد.” اولین قدم کنترل تورم است. اما بدون کنترل شوکهای اصلی ارز که وارد اقتصاد کشور می شود ، تورم امکان پذیر نیست و آنچه در اقتصاد کشور می بینیم به ناچار اتفاق می افتد. بنابراین ، اولین اقدام باید این باشد که دولت باید به جای تأمین کسری بودجه خود با افزایش نرخ ارز و پرداخت هزینه ها ، تا زمانی که اتفاق نیفتد ، این کار را از طریق مالیات انجام دهد.
“مسئله واضح است ، اما هیچ عزم جدی برای مقابله با این مشکل وجود ندارد ، و دولت ها همیشه ساده ترین مسیر را برای تأمین کسری بودجه خود ، از جمله افزایش قیمت ارز و حامل های انرژی انتخاب کرده اند.”
پارگی اقتصادی منجر به افزایش جرم اجتماعی شده است
استاد اقتصاد گفت: “وضعیت فعلی فقط مربوط به افزایش فقرا نیست.” ما امروز اشکال مختلفی از گسترش فقر داریم که گروهی از فقرا را می توان “کلاس مادون قرمز” در نظر گرفت. یعنی افرادی که فرصت شغلی و “شغل” ندارند. علاوه بر این ، آنها با مشکلات روانی روبرو هستند و بسیاری برای فرار از واقعیت های تلخ زندگی خود به اعتیاد پناه بردند. بنابراین ، رشد جرم و جنایت و آسیب های اجتماعی محصول همان تقسیم طبقاتی است که پارگی های عمیق اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی ایجاد می کند و نوعی خصومت را در بخش هایی از جامعه ایجاد می کند که خود را در اشکال مختلف تجلی می بخشد. “تبدیل دو نفر به مجرمان که زندگی یک نفر را به دلیل تلفن همراه می گیرند ، علائم خطرناکی هستند که باید جدی بگیرند.”
“وقتی طبقه محروم افزایش می یابد ، تقاضا در جامعه کاهش می یابد ؛ زیرا کلاس محروم نمی تواند خرید و تقاضا محدود به نیازهای اساسی باشد. این نیازهای اساسی معمولاً تعداد کمی از کالاها را شامل می شود ؛ بنابراین ، تقاضا کاهش می یابد ، و این نیز علت است از افزایش رکود اقتصادی در کشور.
به نظر من ، مقامات باید این کلاس را بسیار جدی بگیرند و هزینه های کشور را برای تأمین بودجه و انتخاب منابع مختلف نسبت به منابع سنتی معمول کاهش دهند. زیرا اولین قربانیان کسری بودجه و افزایش تورم مردم هستند.
معمولاً سبد مصرف طبقات پایین جامعه به شدت تحت تأثیر تورم قرار می گیرد و این تأثیر تورم در طبقات بالای جامعه بسیار کمتر است. به همین دلیل ، من می گویم که قربانیان اصلی وضع موجود گروه هایی هستند که بیشترین آسیب و فشار را متحمل می شوند. متأسفانه ، برخی از پیامدهای این وضعیت همچنین نابرابری آموزشی را افزایش داده و تمایل دانشجویان برای ورود به دانشگاه را کاهش می دهد.
آمارهای رسمی می گویند که ۵ ٪ از جوانان ۵ تا ۵ ساله نه شغل دارند و نه مهارت های آموزش و نه آموزش را آموزش می دهند و این زنگ خطر برای کشور است. “از مقامات انتظار می رود که به این وقایع ، اطلاعات و مفاهیم فکر کنند ، اقداماتی برای کاهش این شرایط و سوق دادن کشور به سمت پایداری نرخ ارز و کاهش نابرابری دارند.”