مطالعات جدید: دم کردن چای، فلزات سمی داخل آب را کاهش میدهد
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که چای آبجو علاوه بر طعم ، فواید دیگری نیز دارد. این نوشیدنی محبوب می تواند میزان فلزات سنگین موجود در آب را کاهش دهد.
محققان دانشگاه دانشگاه شمال غربی می گویند که چای دم کردن به طور طبیعی می تواند میزان فلزات سنگین مانند سرب و کادمیوم را در این نوشیدنی کاهش دهد. به گفته آنها ، یونهای این فلزات به سطح برگهای چای می چسبند و با خمیر از نوشیدنی خارج می شوند.
وینیاک دراید ، نویسنده ارشد این مطالعه می گوید: “ما پیشنهاد نمی کنیم که مردم از برگ چای به عنوان فیلترهای آب استفاده کنند.”
وی توضیح داد که هدف از این مطالعه اندازه گیری جذب فلزات سنگین توسط چای است و این مطالعه نشان می دهد که نوشیدن چای ممکن است بدون تحقق ، به کاهش تماس با فلزات سنگین در آب کمک کند.
بنیامین شیندل ، نویسنده دیگری از این مطالعه ، می گوید: “باتلاق های چای ویژگی منحصر به فردی ندارند که آنها را از سایر مواد جذب فلزی متمایز می کند. اما آنچه مهم است این است که چای بیشترین نوشیدنی در جهان است.”
وی گفت: “مواد مختلف می توانند چنین تاثیری داشته باشند ، اما استفاده از آنها عملی نیست.” “در حالی که مردم فقط با دم کردن چای می توانند فلزات سنگین را از آب از بین ببرند.”
انواع کیسه های چای و چای را با یکدیگر مقایسه کنید
برای بررسی این موضوع ، محققان آزمایش هایی را در مورد انواع مختلف چای از جمله سیاه ، سبز ، اوولونگ ، سفید ، بابونه و تریبوس انجام دادند. تفاوت بین کیسه کیسه های کیسه نیز مورد بررسی قرار گرفت.
محققان ابتدا راه حل هایی را با مقادیر خاصی از فلزات سنگین از جمله سرب ، کروم ، مس ، روی و کادمیوم تهیه کردند و آنها را در نزدیکی نقطه جوش گرم کردند. آنها سپس برگهای چای را در این محلول ها قرار دادند و میزان فلزات باقی مانده در آب را در فواصل مختلف اندازه گیری کردند.
کیسه های سلولز بهتر کار می کنند
محققان پس از آزمایش های مختلف ، دریافتند که کیسه چای در جذب این فلزات بسیار مهم است. کیسه های پنبه و نایلون تقریباً هیچ تاثیری در جذب فلزات نداشتند ، اما کیسه های سلولز عملکرد بسیار بهتری را نشان دادند.
شیندل توضیح می دهد که سلولز به دست آمده از چوب سطح بالاتری از جذب یون های فلزی دارد. در حالی که کیسه های نایلون نه تنها فلزات را جذب نمی کنند ، بلکه می توانند میکروپلاست ها را نیز به داخل آب بیاورند. وی گفت: “بیشتر چای های کیسه ای اکنون از مواد طبیعی مانند سلولز ساخته شده اند که ممکن است ذرات میکرو را در آب آزاد کنند ، اما این فیبر طبیعی است و بدن ما می تواند آن را دفع کند.”
هرچه چای بیشتر شود ، فلزات بیشتری برداشته می شوند
یکی از یافته های مهم این مطالعه این بود که مدت زمان دم کردن چای تأثیر عمده ای در جذب فلزات دارد. برگهای چای سیاه معمولی ، به ویژه هنگامی که کوچکتر هستند ، فلزات بیشتری را جذب می کنند. همچنین ، هرچه تولید چای طولانی تر باشد ، توانایی آن در از بین بردن فلزات سنگین افزایش یافته است.
شیندل می گوید: “کسانی که فقط چند ثانیه چای را تولید می کنند ، نباید انتظار حذف قابل توجهی از فلزات را داشته باشند.” “اما دم کردن چای برای مدت زمان طولانی می تواند بخش اعظم فلزات را جذب کند.”
چه مقدار چای فلزات سنگین را از بین می برد؟
براساس این مطالعه ، یک لیوان چای معمولی که با یک کیسه چای و یک لیوان آب تهیه شده و حدود ۲ تا ۵ دقیقه دم کرده می تواند حدود ۲ ٪ از سرب موجود در آب را کاهش دهد. اگر چای بیش از ۵ دقیقه تولید شود ، این افزایش می یابد. در مناطقی که آب آشامیدنی از کیفیت بالایی برخوردار است ، بعید است که غلظت فلزات سنگین خیلی زیاد باشد. اما در صورت بروز بحران آب ، چای را نمی توان یک راه حل اصلی در نظر گرفت. با این حال ، محققان می گویند این یافته ها می تواند به مطالعات بهداشتی کمک کند.
شیندل می گوید: “اگر مردم روزانه یک فنجان چای اضافی بنوشند ، ممکن است شاهد کاهش بیماری های مرتبط با فلزات سنگین باشیم.” “این ممکن است یکی از دلایلی باشد که در بعضی از کشورها که چای بیشتری مصرف می کنند ، میزان بیماری های قلبی و سکته مغزی نسبت به سایر کشورها است.”
منبع: Euronews