ترندهای روز

تأثیر پنهان خورشید بر زلزله: تحقیقات جدید پیوند عجیب میان آن‌ها را کشف کرد

افق میهن پایگاه داده اخبار تحلیلی (ofoghmihan.ir):

چندین دهه است که دانشمندان سعی در مطالعه زمین لرزه دارند تا بتوانند زودتر آن را پیش بینی کنند. اگرچه آنها در این زمینه موفق نبوده اند ، بین فعالیت خورشید و زلزله در یک مطالعه جدید رابطه عجیبی وجود داشت.

در این مطالعه ، محققان با استفاده از مدل سازی پیشرفته ، دریافتند که نوسانات نور خورشید – تغییراتی در گرما که به زمین می رسد – بر دمای سطح زمین و حرکات صفحات تکتونیکی تأثیر می گذارد. این اثر ، اگرچه علت اصلی زمین لرزه نیست ، اما می تواند تأثیر غیرمستقیم بر روی زمین لرزه داشته باشد. دانشمندان امیدوارند که با کمک این مطالعه ، آنها بتوانند به پیش بینی زمین لرزه ها نزدیک شوند و جان خود را نجات دهند.

هنگامی که صفحات تکتونیکی زمین منتقل می شود ، انرژی کرنش تولید می شود. هنگامی که این انرژی آزاد می شود ، زمین لرزه رخ می دهد. پیش بینی زمین لرزه چیز مهمی است زیرا از مرگ هزاران نفر جلوگیری می کند – به عنوان مثال ، زمین لرزه ریشتر به توهوکو در سال ۲ منجر به سونامی ویرانگر و کشته شدن بیش از ۶۰۰۰ شد.

تحقیقات اخیر بررسی کرده است که آیا خورشید یا ماه ممکن است بر فعالیت لرزه ای زمین تأثیر بگذارد. برخی از مطالعات قبلاً نشان داده اند که نیروها یا اثرات مغناطیسی نیز می توانند با پوسته و گوشته زمین در تعامل باشند و به الگوهای زلزله کمک کنند.

در یک مطالعه جدید ، به رهبری محققان دانشگاه Tsukoba در انستیتوی ملی علوم و فناوری پیشرفته صنعتی ، دانشمندان بررسی کردند که آیا آب و هوای زمین – تغییرات دمای ناشی از گرمای خورشید – می تواند بر زلزله تأثیر بگذارد. پیش از این ، دانشمندان این گروه در مطالعه ای از سال ۶ رابطه بین فعالیت لکه های خورشیدی و الگوهای زلزله پیدا کردند.

در این مطالعه ، محققان با استفاده از روشهای ریاضی و محاسباتی ، داده های زلزله را به همراه سوابق فعالیت خورشیدی و دمای سطح زمین تجزیه و تحلیل کردند. در میان این یافته ها ، آنها مشاهده کردند که وقتی دمای سطح زمین در مدل های آنها گنجانده شده است ، زمین لرزه پیش بینی شده دقیق تر شد – به خصوص در زمین لرزه های کم عمق.

گرمای خورشید تغییرات جو را هدایت می کند ، که به نوبه خود می تواند بر خواص سنگ و حرکت آب های زیرزمینی تأثیر بگذارد. نوسانات دما می تواند سنگها را شکننده تر و مستعد شکستگی کند. تغییرات دما همچنین بر بارندگی و ذوب تأثیر می گذارد ، که می تواند فشار روی مرزهای صفحات تکتونیکی را تغییر دهد. در حالی که این عوامل ممکن است محرک اصلی زلزله نباشد ، ممکن است آنها تأثیر غیرمستقیم بر روی زمین لرزه داشته باشند.

این یک مسیر هیجان انگیز است و دانشمندان امیدوارند که با شبیه سازی دقیق تر به پیش بینی زلزله نزدیک شوند.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا