پیشنهاد ارز ترجیحی ۳۱ هزار تومانی در سال ۱۴۰۳ برای واردات کالاهای اساسی
معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ارز ویژه باز هم به واردات حبوبات ترجیح داده شد تا نابسامانی ها در بازار آن برطرف شود.
افق میهن به نقل از تسنیم، احمد خانی نوذری معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: در ابتدای سال جاری تعداد جوجه های گوشتی در کشور جوجه ریزی شده بود. ۱۰۰ میلیون که اکنون به ۱۵۰ میلیون افزایش یافته است. بر این اساس برای واردات نهاده ها به ارز بیشتری نیاز داریم.
وی افزود: امسال نرخ ویژه واردات برخی کالاها از تالار اول به تالار دوم رسید تا شرایط واردات و تخصیص ارز آنها تسهیل شود.
ارز واردات حبوبات دوباره ارجح شد
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: تغییرات این نرخ ارز تاثیر چندانی بر سفره مردم نداشت، تنها تغییر نرخ حبوبات از ارز ترجیحی به تالار دوم باعث ایجاد اختلال در بازار شد، اما در حال حاضر باعث شده است. به ارز ترجیحی بازگشت.
خانی نوذری با بیان اینکه برای شفاف سازی واردات کالاهای اساسی به سمت نظام مند شدن آن رفته ایم، گفت: با حضور تشکل ها برنامه ریزی های لازم در این زمینه انجام شد و سهمیه واردات کالا به این سازمان اختصاص یافت. واردکنندگان بر اساس سابقه اعتباری گذشته آنها.
وی گفت: تمام پایه ما در نظام سازی ثبت سفارش، شفاف سازی است و روند ثبت سفارش و واردات به صورت سیستمی بررسی می شود.
سال آینده نیز تخصیص ارز ترجیحی به واردات کالاهای اساسی ادامه دارد
معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا واردات کالاهای اساسی در سال آینده مشمول ارز ترجیحی می شود یا خیر، افزود: در سال آینده نیز ارز ترجیحی خواهیم داشت و نرخ پیشنهادی در این زمینه است. توسط دولت در این خصوص در قانون بودجه ۳۱ هزار تومان تعیین شده است. اما این نرخ باید تایید شود تا بتوان در مورد آن به طور قطع صحبت کرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر عدم تخصیص ارز و ثبت سفارش واردات چای از کشورهایی غیر از سریلانکا گفت: با توجه به ارز حاصل از فروش روغن در سریلانکا اولویت واردات بوده است. به این کشور اختصاص داده شده است، اما این بدان معنا نیست که واردات فقط منحصر به این کشور است.
خانی نوذری افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده ۵۰ درصد چای از سریلانکا و ۵۰ درصد باقی مانده از طریق هند و کنیا وارد می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: ثبت سفارش و واردات چای از هند نیز برای شب عید انجام می شود و در بازه زمانی ده روز فجر تا عید سعید فطر شاهد واردات چای از هند خواهیم بود. .
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر علت کاهش زمان ثبت سفارش برای واردات کالاهای کشاورزی به ۴ ماه گفت: برای کنترل ثبت سفارش و واردات، فاصله زمانی ۴ ماهه اعلام شده است تا بتوانیم در این زمینه اقدام کنیم. می تواند بین ثبت سفارش و واردات رابطه معناداری برقرار کند و از واردات سینوسی در بازار جلوگیری کند. انجام دادن.
خانی نوذری تصریح کرد: طولانی بودن زمان ثبت سفارش باعث شد تا واردکنندگان کالاهای خود را با تاخیر وارد کشور کنند به طوری که در حوزه برنج بیشترین واردات در زمان افزایش تولید و کمترین میزان واردات انجام شد. در زمان کاهش تولید داخلی انجام می شود.