متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در تهران به ۹۰ میلیون تومان رسید! :: افق میهن
یکی از اعضای هیئت مدیره مشاوران املاک و مستغلات گفت: “شهرداری عوارض ساخت و ساز را افزایش می دهد و به طور مستقیم قیمت مسکن را افزایش می دهد.”
سعید لوتفی گفت که این شرایط حاکی از آن است که نرخ اجاره در حال افزایش است و می گوید در دولت قبلی سازمان بازار مسکن راه اندازی و فعال شده است ، آنها باید به آنچه کارگروه انجام داده است پاسخ دهد که توانست مسکن را کاهش دهد و قیمت ها را اجاره کند یا فقط بودجه ای را برای دولت اختصاص دهد؟
با توجه به وضعیت بازار اجاره ، با توجه به مؤلفه های مؤثر مانند رشد نرخ ارز و افزایش تورم و قیمت مسکن ، وی گفت: قیمت اجاره تابعی از قیمت مسکن تمام شده است ، با افزایش نرخ ارز تا حدی که شاهد افزایش قیمت در بازار اسکان بوده ایم ، اما می دانیم که بازار مسکن ناجوانمردانه است و بیشتر از سایر بازارچه ها حرکت می کند. بانک مرکزی هنوز گزارشی از تورم مسکن منتشر نکرده است.
وی ادامه داد: با افزایش نرخ ارز ، قیمت ورودی های ساخت و ساز افزایش یافته است که مستقیماً بر قیمت مسکن تمام شده تأثیر می گذارد و این رشد قیمت در بازار مسکن مسری است. در آخرین گزارش خود ، مرکز آمار اعلام کرد که میانگین قیمت در هر متر مربع مسکن در تهران به ۵ میلیون تومن رسیده است و مطمئناً همین آمار تأثیر در بازار مسکن و نرخ اجاره دارد.
یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه مشورتی املاک و مستغلات تهران گفت که در این شرایط ما یک فصل اجاره مسکن را خواهیم دید و گفتند که متأسفانه دولت ها هیچ حمایتی از مستاجران نکرده اند. قانون نرخ اجاره بر اساس نرخ تورم به هیچ وجه در بازار نیست. متأسفانه ، نمایندگان مجلس طبق قانون تصویب می شوند ، اما پس از قانون ، اجرای آن اجرا نمی شود و هیچ کس در حال پیگیری نحوه اجرای مصوبات نیست.
لفی افزود: “قرار بود از معافیت مالیاتی با مستاجران قرارداد با مستاجران معاف شود ، اما همین قانون اجرا نشده و صاحبان تمایلی به اجرای قانون ندارند.”
وی تأکید کرد که بانک ها و شهرداری علت قیمت مسکن در کشور ما هستند و افزود که کمبود بانکها در پرداخت وام مسکن یا در تسهیلات مسکن و حتی تأمین وام به جنبش ملی مسکن مشهود است ، اما هیچ نهاد بالادست از این نامتعارف و نقض بانک ها مراقبت نکرده است.
یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه مشورتی املاک و مستغلات تهران ، با بیان اینکه مؤسسات بالا بر عملکرد بانکها در این منطقه نظارت نمی کنند و بانک ها به ضرر مردم کار می کنند ، گفتند: چرا موسسات نظارت بانکها در مورد عدم منابع خود وارد بخش مسکن نمی شوند؟ طبق قانون ، بانک ها باید ۵ ٪ از تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند ، اما چرا آنها طبق قانون عمل نکردند و چرا هیچ کس برای مقابله با بانک ها اقدامی نمی کند.
وی تأکید کرد: این قانون به صراحت بیان می کند که خانه های خالی باید وارد بازار مسکن یا مالیات شوند ، اما همان خانه های خالی در دسترس بانک ها است و بانک ها شرکت هایی دارند و در ساخت مسکن سرمایه گذاری می کنند ، اما همه آنها.
Lotfi ادامه داد: یکی از عاملان قیمت بالای مسکن در کشور ما ، شهرداری است ، تعداد ساخت و سازها افزایش می یابد و به طور مستقیم قیمت مسکن را افزایش می دهد. دولت می تواند برای کاهش هزینه مسکن وارد این مسائل شود.
یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه مشورتی املاک و مستغلات تهران گفت: “هر سال در فصل انتقال ، مستاجرین ادعا می کنند که مشاوران املاک و مستغلات مأمور مسکن هستند و به دنبال افزایش قیمت ها هستند و کمیسیون آنها ، اما سال گذشته اعلام شد که بخش قابل توجهی از قراردادها تمدید شده است و سیستم تنظیم شده است ، اما آنها وارد یک سیستم خودران شده شده اند.”
وی تأکید کرد: در دولت قبلی ، سازمان بازار مسکن راه اندازی و فعال شده است ، آنها باید پاسخ دهند که کارگروه برای کاهش قیمت مسکن و اجاره قیمت چیست ، یا آیا آنها فقط بودجه ای را برای دولت اختصاص داده اند؟