ترامپ چارهای جز دیپلماسی ندارد – افق میهن
سید حسین موساویان ، دیپلمات سابق ایرانی ، به آل -جازرا گفت ، دونالد ترامپ اکنون تشخیص داده است که عقب نشینی تیپ در سال دوم چیزی جز پیشرفت هسته ای ایران ندارد و تنها راه حل بازگشت به دیپلماسی است. موساویان تأکید کرد که ایران به دنبال هیچ سلاح هسته ای نیست و آماده پذیرش بالاترین بازرسی بین المللی است ، به شرط آنکه ایالات متحده نیز حقوق هسته ای ایران را بشناسد.
سید حسین در گفتگو با الجزیره گفت: “ترامپ سعی می کند راه حلی برای مشکل هسته ای ایران از طریق دیپلماسی پیدا کند ، زیرا اکنون این موضوع متوجه می شود که وقتی او در سال دوم ، برنجام را ترک کرد ، علی رغم فشار فشرده و تحریم های شما که او را به وجود می آورد. سلاح ها ، و سپس ایران سلاح هسته ای خواهد داشت.
واضح است که ترامپ ترجیح می دهد دیپلماسی را پشت سر بگذارد ، اما آیا این دیپلماسی موفقیت آمیز خواهد بود؟ این یک سؤال بزرگ است زیرا موقعیت ایران کاملاً واضح است: شما می گویید که به دنبال بمب اتمی نیستید و آماده پذیرش مکانیسم شفاف و شفاف هستید و تضمین می کنید که برنامه هسته ای شما اسلحه نخواهد بود ، اما حق استفاده از فناوری هسته ای مانند هر کشور دیگر (ژاپن ، آلمان) را دارید. این کشورها سلاح هسته ای ندارند ، اما آنها غنی می شوند و این حق آنهاست.
اگر ایالات متحده توافق نامه ای با ایران امضا کند و بخواهد اطمینان حاصل کند که برنامه هسته ای ایران مسالمت آمیز باقی می ماند و ایران همچنان یک کشور اتمی بدون سلاح هسته ای خواهد بود ، این توافق نامه امکان پذیر است و ایران آماده است. اما اگر ایالات متحده نسبت به ایران تبعیض قائل شود و بخواهیم حق ایران را در مورد ممنوعیت سلاح های هسته ای نادیده بگیریم ، مطمئناً به جایی نخواهیم رسید.
مشکل اعتماد بین تهران و واشنگتن هنوز واضح است ، اما ایران با قدرت ، اراده و تمایل وارد مذاکرات شده است. اقدام اصلی علیه ایران مربوط به غنی سازی به ۲ ٪ است و ادعا می شود که ایران سعی دارد یک بمب اتمی بسازد که این یک ادعای گمراه کننده است. در توافق هسته ای سال ۲ ، ایران موافقت کرد که غنی سازی را کمتر از ۲ ٪ نگه دارد و ایران کاملاً به این تعهد متعهد بود. اما ایالات متحده از این معامله آمد و خود ایالات متحده نبود که او را نقض کرده بود. هنگامی که ایالات متحده نقض می کند ، باعث افزایش تحریم ها و مذاکرات در مورد بازگشت ایالات متحده به جدول مذاکره می شود. ایران همچنین ۵ ٪ غنی سازی را افزایش داد تا ایالات متحده را به جدول مذاکره برساند و اکنون آماده بازگشت به کمتر از ۲ ٪ است. بنابراین ، استفاده از مسئله غنی سازی ۲ ٪ و مسئله بمب اتمی در رسانه های ایالات متحده گمراه کننده است و هدف اصلی ایالات متحده پنهان کردن این واقعیت است که ایالات متحده خود این توافق را نقض کرده است.
از طرف دیگر ، هیچ کس انکار نمی کند که اقتصاد ایران ضعیف است و تورم بیش از ۲ ٪ است و ارزش ارز ملی در ماه های اخیر به شدت کاهش یافته است ، اما ایرانیان مایل به فروش عزت ، استقلال و حاکمیت خود برای مشکلات اقتصادی نیستند. آنها ثابت کرده اند که به مدت پنج سال در برابر تحریم ها مقاوم بوده اند و به عنوان بخشی از توافق نامه بر حقوق آنها اصرار دارند و به دنبال سلاح های هسته ای نیستند.
گفته می شود که موقعیت ایران تضعیف می شود. اما حقیقت این است که موضع ایالات متحده نیز تضعیف شده است. اکنون اوضاع ایالات متحده با سال ۳ بسیار متفاوت است ، زیرا ایالات متحده در حال حاضر در جنگ اقتصادی با چین ، روسیه ، اروپا و کانادا در جنگ اقتصادی است و قادر به ایجاد اجماع جهانی و داخلی برای رویارویی نظامی با ایران نیست. مشکل اصلی ایالات متحده اکنون بیش از مشکلات ایالات متحده با ایران است.
پس از سه دهه تحریم های ایالات متحده ، ایران سرانجام در صورت حمله به سرعت آماده تولید سلاح است و مجبور است به سرعت اسلحه تولید کند. در چنین شرایطی ، دولت فعلی ایالات متحده یا دولت های بعدی با ایران باید به عنوان سلاح هسته ای مذاکره کنند.
ما باید در تهدیدهای حمله نظامی به ایران واقع بین باشیم.
اول ، ایالات متحده در جنگهای نظامی در خاورمیانه ، حتی در افغانستان پس از پنج سال خدمه شکست خورد و طالبان را از دست داد و حتی ایالات متحده نتوانست طالبان را شکست دهد. چگونه آمریکا می تواند ایران را شکست دهد؟ ایالات متحده در همه جنگهای خاورمیانه از جمله عراق و افغانستان شکست خورد و حتی حوثی ها را در یمن از دست نداد.
ثانیا ، اسرائیل نتوانست مهارت های نظامی ایران را نابود کند و ادعاهای اسرائیل کاملاً اشتباه است.
سوم ، اگر توافق بین ایران و ایالات متحده وجود داشته باشد ، هر دو طرف باید در سؤال هسته ای به قوانین و آداب و رسوم بین المللی احترام بگذارند. معیار ممنوعیت سلاح های هسته ای است. ایالات متحده می خواهد عضو این قرارداد باشد. اگر بخواهد ، او باید به سناریوی مشابهی که در طول سالها از این قرارداد ناشی شده است فکر کند و سلاح های هسته ای را ایجاد کرده است ، و ایالات متحده آمریکا نمی تواند به آن حمله کند.
اگر ایالات متحده بخواهد عضو قرارداد باشد ، این باید به حقوق و تعهدات ایران احترام بگذارد. توافق منطقی فقط در این چارچوب امکان پذیر است. با تهدید حملات نظامی ، نهادهای هسته ای ایران از بین نمی روند و تحت این شرایط توافق نمی شوند.
رئیس جمهور ایالات متحده دونالد ترامپ و راهنمای عالی ایران اختلافات زیادی دارند ، اما آنها در مورد یک چیز موافق هستند و این فقدان بمب اتمی است. پنج سال قبل از ریاست جمهوری ترامپ ، رهبر ایران فاتوا را برای ممنوعیت سلاح های هسته ای منتشر کرد. همه کشورهای جهان نیز موافق هستند که ایران هیچ بمبی اتمی ندارد.
من معتقدم که راه حل نظامی به نفع ایران و ایالات متحده نیست و ما باید این مسئله را هنگام صحبت از جنگ یا حملات متقابل درک کنیم. تنها کشوری که به پایگاه های آمریکایی در منطقه حمله کرد ، ایران است. هنگامی که ترامپ قسیم سلیمانی را به قتل رساند ، ایرانیان ده ها موشک را به یک پایگاه نظامی آمریکایی در عراق شلیک کردند. تنها کشوری که در سه تا چهار دهه گذشته به اسرائیل حمله کرده است ، ایران است.
جنگ گزینه خوبی نیست و من از آن متنفرم. بهتر است واقع بینانه باشید و در این فرمول موافقت کنید:
الف) ایران بالاترین سطح تأیید ، شفافیت و بازرسی های بین المللی را می پذیرد تا اطمینان حاصل شود که به دنبال ساخت بمب اتمی نیست.
(ب) ایالات متحده حقوق مشروع هسته ای ایران را می پذیرد و تحریم ها را جمع می کند.
منبع: پیام های آنلاین