نگاهی به زندگی و خدمات «کاشف السلطنه» پدر چای ایران :: افق میهن
در اولین قانون پهلوی ، کاشف الصالتنا اولین رئیس سازمان چای کشور (۱۳۰۶ AH) شد و این صنعت مهم را گسترش داد و گسترش داد و اقتصاد شمالی را فعال کرد.
به گفته ناجوا نیوز ، محمد میرزا قاجار (نام مستعار کاشف الصالتنا) آخرین پسر اسد الله میرزا معاون ویس و جهاننارا خنوم ، در ابتدا فروردین وی در Torbat -e -heydariyeh متولد شد. کاشف الصالتانا یک دارالفونون تحصیل کرده بود و از دانشگاه سوربن در فرانسه در زمینه حقوق و حقوق فارغ التحصیل شد.
کاشف الصالتانا در سن هشت سالگی توسط وزارت امور خارجه استخدام شد و به مدت دو سال دبیر مشه الدالله (وزیر امور خارجه) بود و در سال دوم با وزیر دوم وزیر امور خارجه به پاریس رفت و توانست مدتی به معاون اول سجاد و مدتی انتخاب شود.
کاشف الصالتنا در سفر ناصر الدین شاه به پاریس به عنوان مترجم دکتر فوریه (تابیب شاه) انتخاب شد و پس از هشت سال اقامت و تحصیل در خارج از کشور به ایران بازگشت. کاشف الصالتنا سپس به مدت شش ماه قانون اساسی و وظایف دولت را با ناصر المولک ترجمه و تحمیل کرد.
در سال ۱۲۷۲ ، کاشف الصالتانا توسط موید السالتانا به معاون رئیس جمهور توربات حیدریه منصوب شد.
کاشف السالتنا با روحیه آزادی خود ، که از جهان بینی او آمده بود ، با استبداد ناصری مخالفت کرد و به نوشتن و افشای روی آورد و به عثمانی ها و سپس به پاریس گریخت. کاشیف آل -سلتانا پس از مرگ ناصر الدین شاه به کشور بازگشت و در سال ۱۲۷۶ وی توسط مشیر الدالله به کنسول های ژنرال ایران در هند انتخاب شد و به یک مأموریت رفت. آشنایی کاشف آل -سلتانا با صنعت چای در هندوستان باعث شد تا چندین جعبه چای و نهال های چای را توسط موضافار الدین شاه به ایران بدست آورد.
در سال ۱۲۸۰ ، کاشف الصالتنا توسط وزارت امور خارجه به عنوان شارژر ایران در پاریس انتخاب شد و پس از اتمام مأموریت وی در سال ۱۲۸۴ به ایران بازگشت. پس از بازگشت وی ، کاشف السالتنا توسط مجلس ملی دستور داد تا یک شهرداری به سبک مدرن را تشکیل دهد و به عنوان اولین کار رسمی امور رسمی تیران منصوب شد.
در سال ۱۲۸۸ ، کاشف الصالتانا رئیس محاکمات وزارت امور خارجه توسط وزارت سعد الدالله را به دست گرفت. سپس برای بار دوم ، آن را به عنوان Consolulture ژنرال ایران در هند انتخاب کرد. کاشف التاهتنا در برابر استبداد محمد علی شاهی بلند شد و به عنوان زیارت مکه تعقیب شد و در سال ۱۲۹۳ به آلمان رفت و به دلیل شروع جنگ جهانی اول به ایران بازگشت.
کاشف السالتانا در زمان سلطنت احمد شاه قاجار در سال ۱۲۹۵ به عنوان معاون نخست وزیر (معاون وزیر کشور) منصوب شد.
در اولین قانون پهلوی ، کاشف الصالتنا اولین رئیس سازمان چای کشور (۱۳۰۶ AH) شد و این صنعت مهم را گسترش داد و گسترش داد و اقتصاد شمالی را فعال کرد.
آثار و نوشته های یادآوری ماندگار Kashf al -Saltanah عبارتند از قانون Baladiyah ، فواید راه آهن ، دستورالعمل های کشاورزی چای و مجله Mamat and Life.
کاشف الصالته (پدر چای ایران) دلیل توسعه کشت چای و زیرساخت های علمی در ایران بوده و هنگام سفر به متخصصان چینی و همچنین واردات انواع جدید چای و در نتیجه سقوط خودرو و صنعت چای به چین بازگشت. جسد کاشف آل سلتتانا طبق وصیت نامه وی به لاهجان منتقل شد و در بالای تپه ای که خود زمین خریداری شده بود دفن شد ، تا اینکه مقبره ابدی آن کشته شد. ابهامات مربوط به کشته شدن آل -سلتانا و شایعات مبنی بر اینکه پشت وی ، پارتووا ، او را به قتل رسانده است (یک گلوله در بدن کاشف السالتانا در زمان دفن) و سپس پس از سالها تمسخر ماشین را پرتاب کرد.
مقبره Kashf al -Saltanah و موزه تاریخ چای ایران در سال ۱۳۳۵ توسط انجمن ملی مودارها با معماری غفور ساخته شد. آبان ماه سال ۲ به عنوان یکی از بناهای ملی ایران با شماره ثبت نام ثبت شده است.
روح مبارک ، نام ابدی او ، او را برای همیشه به یاد داشته باشید
دکتر ابراهیم آذارپور (نویسنده پایتخت لاهیان چای ایران)