ارزهای دیجیتال

چگونه پاپ فرانسیس بحران آب‌وهوا را به دغدغه‌ای مهم برای جهان تبدیل کرد؟

در دنیایی که بحران های زیست محیطی با سرعت نگران کننده در حال گسترش است ، کمتر رهبران مذهبی یا سیاسی مانند پاپ فرانسیس قادر به مقابله با چنین قدرت و نفوذ با تغییرات آب و هوایی بودند. پاپ فرانسیس ، رهبر كلیسای كاتولیك ، كه در سن هشت سالگی درگذشت ، نه تنها رهبری معنوی را رهبری كرد ، بلكه به یكی از مهمترین صداهای اخلاقی در جهان نیز برای محافظت از محیط زیست و مقابله با تغییرات آب و هوا تبدیل شد.

پاپ فرانسیس ، رهبر فقید کلیسای کاتولیک ، که در سن ۹ سالگی درگذشت ، نقش مهمی در ارتقاء آگاهی برای بحران تغییرات آب و هوا ، نه تنها در مناطق مذهبی و معنوی ، بلکه در صحنه بین المللی و بین المللی نیز ایفا کرد. وی به عنوان اولین پاپ آمریکای لاتین در آمریکای لاتین در سال پس از استعفای پاپ ۱۶ ، با نگاهی جدید و عمیق به سؤالات اجتماعی ، زیست محیطی و اخلاقی انتخاب شد. از ابتدا ، پاپ فرانسیس و بحران آب و هوا نه تنها محیط و بحران آب و هوا را یک مشکل فنی یا علمی می دانستند ، بلکه یک موضوع انسانی ، اخلاقی و جهانی نیز می دانستند و سعی کردند توجه یک و سیصد میلیون کاتولیک را در جهان جلب کنند.

نمای پاپ فرانسیس از محیط زیست

پاپ فرانسیس محیط زیست را گناه و تهدیدی برای بشریت با گسترش بی سابقه و بی سابقه توصیف کرد. وی با وضعیت معنوی خود با رهبران سیاسی ، اقتصادی و مذهبی صحبت کرد و مسئولیت آنها را برای تغییرات آب و هوایی خواستار شد. اسناد و اخبار پاپ ، به ویژه دو متن مهم او ، “Laudato بله” “ در ۲ و در ۲ و در “خدا ستایش” در سال دوم آنها نقش بی سابقه ای در طراحی مکالمات جهانی در مورد تغییرات آب و هوا داشتند.

در سند “Laudato Si” ، معروف به “ستایش در مورد شما ، پروردگار ، پاپ فرانسیس ، تخریب زمین” سیاره “را توصیف کرد و مصرف گرایی توهم و توهم پیشرفت نامحدود را به عنوان دلایل اصلی بحران محیط زیست توصیف کرد. این متن ۴ -Page نه تنها یکی از مهمترین اسناد دینی در منطقه مأموریت محیط زیست ، بلکه فقط شش ماه قبل از کپی است.

برای رسیدن به زمین ، همبستگی جهانی را شارژ کنید

پاپ فرانسیس همواره بر ارتباط بین بحران آب و هوا و بی عدالتی اجتماعی تأکید کرده است. وی در سخنان و پیام های خود بارها و بارها هشدار داد كه فقیرترین مردم جهان بیشترین آسیب را از تغییرات آب و هوا متحمل می شوند و در عین حال كوچكترین نقش را در ایجاد بازی می كنند. وی از کشورهای ثروتمند خواست که “بدهی زیست محیطی” خود را به اسلحه بپردازند و از تغییر قابل توجهی در سیستم های مالی جهانی مبتنی بر برابری ، عدالت و همبستگی خواست.

در نوشته های خود ، پاپ فرانسیس زندگی لوکس و غیرمسئولانه را در کشورهای ثروتمند زیر سوال برد. وی در پیام خود به COP28 در سال دوم ، دریافت که سرانه انتشار گازهای گلخانه ای گازهای گلخانه ای در ایالات متحده دو برابر چین و هفت برابر بیشتر از کشورهای فقیر است. این مقایسه های صریح پیام وی را به سطح طراحی سیاسی بین المللی از سطح خطبه های اخلاقی منتقل کرد.

واتیکان ؛ صدای عدالت آب و هوا در کنفرانس های جهانی

با وجود سن و بیماری ، پاپ فرانسیس قصد داشت اولین پاپی باشد که شخصاً در جلسه تغییرات آب و هوایی سازمان ملل صحبت کرد. اگرچه این بیماری مانع از حضور وی در COP28 در دبی شد ، پیام وی توسط وزیر امور خارجه واتیکان کاردینال پیترو پلورولین خوانده شد و تأثیر عمیقی بر شرکت کنندگان داشت.

واتیکان به طور جدی در کنفرانس تغییرات آب و هوایی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در طول رهبری پاپ فرانسیس درگیر بود. در بسیاری از کشورها که بیشتر آنها تحت تأثیر آموزه های پاپ کاتولیک هستند ، تعهدات جدی تر برای کاهش انتشار کربن پذیرفته است.

پاپی که رهبران را صدا می کند تا پاسخ دهد

پاپ فرانسیس نه تنها در سطح نظری و اخلاقی ، بلکه در عمل نیز تلاش های قابل توجهی برای تأثیرگذاری بر سیاست جهانی انجام داد. وی با مدیران سیاسی ، مدیران شرکتهای بزرگ نفتی ، روسای جمهور و نخست وزیران ملاقات کرد و از آنها خواست که مسئول این بحران باشند.

در سال سوم ، وی حتی تخریب محیط زیست را به عنوان گناه در سری نسل کشی و جنایات علیه بشریت اعلام کرد و خواستار پذیرش “öko-sayid” یا جنایات علیه محیط زیست در جنایات بین المللی شد. وی همچنین در همان سال در آب و هوای جهانی اعلام کرد و از جامعه بین المللی خواست که از “شکست” جلوگیری کند.

کنفرانس اقلیمی واتیکان را برگزار کنید

در اردیبهشت تنها چند ماه قبل از مرگ وی ، پاپ فرانسیس یک کنفرانس بین المللی در مورد مقاومت در برابر تغییرات آب و هوا در واتیکان برگزار کرد. این جلسه سه روزه با مشارکت شهرداران مشهور جهان ، از جمله سادگ خان (شهردار لندن) و آن هیدالگو (شهردار پاریس) برگزار شد.

“با تنها یک میلیارد جمعیت ، کشورهای ثروتمند بیش از نیمی از گازهای گلخانه ای را تولید می کنند.” در حالی که سه میلیارد نفر فقیر کمتر از ۲ درصد از آلودگی محیط زیست را دارند ، آنها ۲ درصد از خسارت ها را متحمل می شوند. “

صدای امید ، عدالت و آینده سبز

برخلاف بسیاری از رهبران مذهبی یا سیاسی ، که غالباً از اظهار نظر در مورد موضوعات پیچیده جهانی خودداری می کنند ، پاپ فرانسیس با شجاعت ، صداقت و بینش به یکی از تأثیرگذارترین صداهای در حوزه عدالت آب و هوا تبدیل شد. او نه تنها بحران آب و هوا را به عنوان یک چالش علمی ، بلکه تهدیدی برای کرامت انسانی ، اخلاق جهانی و همزیستی مسالمت آمیز مردم و طبیعت می دانست.

حتی در چند ماه گذشته زندگی خود ، پاپ فرانسیس با حضور شهرداران و رهبران سیاسی از سراسر جهان ، کنفرانسی در واتیکان برگزار کرد. وی دوباره تأکید کرد که نابرابری باید هنگام انتشار آلاینده ها و رنج فقرا در مرکز راه حل های آب و هوایی قرار داشته باشد. جمله معروف او “ما باید هر دو فریاد زمین و فریادهای فقیر را بشنویم” به یک شعار اخلاقی برای حرکات اقلیمی تبدیل شده است.

با مرگ وی ، جهان یکی از مدافعان خشن روی زمین و صدای اخلاقی را برای فقرا و محیط زیست از دست داد. اما پیام او زندگی می کند: “بشریت یک جامعه است ؛ و اگر یکی از جوامع رها شود ، تمام بشریت آسیب دیده است.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا