عقب نشینی ایرباس از پروژه هواپیمای هیدروژنی
وال استریت ژورنال با بیان این بیانیه مبنی بر اینکه شرکت اروپایی Airbus پس از قرار گرفتن در معرض حدود ۲ میلیارد دلار آمریکا ، استفاده از هواپیماهای هیدروژن خود را متوقف کرده است.
این شرکت در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد تا سال ۲۰۳۵ هواپیما را بدون آلودگی و سوخت هیدروژن (صاحبان H) راه اندازی کند و به عنوان پیشرفت بالقوه در صنعت حمل و نقل هوایی توصیف می شود.
با این حال ، برخی از شرکتهای هواپیمایی قبلاً در زمان خوب به این فناوری شک کرده بودند.
منابع اعلام کردند که ایرباس پیش از این بیش از ۱.۷ میلیارد دلار آمریکا برای این پروژه صادر کرده است ، اما سال گذشته به این نتیجه رسید که چالش های فنی و روند آهسته و نامطلوب فناوری هیدروژن در اقتصاد مانع از دستیابی به این شرکت خواهد شد.
به گفته منابع ، ایرباس در اوایل فوریه به کارمندان خود اطلاع داده بود که بودجه این پروژه کاهش یافته است و برنامه به تأخیر افتاده است حتی اگر زمان جدیدی اعلام نشده باشد.
مدیرعامل ایرباس Gumea Fauri ، که پیش از این پروژه را “لحظه تاریخی” توصیف می کرد ، در پایان ماه فوریه اعتراف کرد که این تلاش ها منجر به ساخت هواپیمای تجاری نشده است. وی گفت که مهندسان باید دوباره شروع کنند.
تلاش ایرباس ، دوازده شرکت هواپیمایی و بیش از ۲۰۰ فرودگاه برای بررسی احتمال ادغام فناوری هیدروژن باعث شک و تردید در مورد این پروژه شده است و شرکت های هواپیمایی و تأمین کنندگان در مورد هدف قرار دادن ۲۰۳۵ ابراز تردید کرده اند.
رقیب آمریکایی Airbus Boeing ، که مدت ها در مورد فناوری هیدروژن بدبین است ، همچنین ابراز نگرانی در مورد امنیت و تمایل این فناوری.
براساس این گزارش ، اتحادیه اروپا صنعت هوافضا را در قالب “معامله سبز” تحت فشار زیادی قرار داده است تا مسیر کاهش کربن را دنبال کند. یک برنامه با هدف تبدیل اتحادیه با انتشار صفر به یک منطقه به سال ۲۰۵۰.
ایرباس ، بخشی از سهام خود از دولت فرانسه ، مجبور شد بخشی از حمایت مالی ۱۵ میلیارد دلار (بیش از ۱۶ میلیارد دلار) را برای توسعه هواپیماهای سبز هزینه کند.
به گزارش وال استریت ژورنال ، برنامه هیدروژن به ایرباس کمک کرد تا بودجه بیشتری از دولت ها و موسسات خصوصی برای پروژه های سبز جذب کند.
این عقب نشینی شور و شوق جهانی برای فناوری هیدروژن کاهش یافته است. به طوری که شرکت های بزرگی مانند BP و تولید کنندگان فنلاندی از پروژه های هیدروژن خود دست کشیده اند. برخی از شرکت های برق اروپا به دلیل هزینه های بالای و مشکلات انتقال از سوخت های فسیلی ، برنامه های خود را بررسی می کنند.
پایان پیام/