ارزهای دیجیتال

رشد ۴۳ درصدی صادرات لبنیات در سایه کاهش تقاضای داخلی / بازگشت ارز حاصل از صادرات بزرگ‌ترین مشکل صادر‌کنندگان است

با وجود افزایش در بنادر شیر ایران ۵ درصد ، تقاضا برای بازار داخلی به دلیل سقوط خرید مردم کاهش یافته است. در این میان ، بزرگترین چالش صادرکنندگان بازگرداندن ارز صادرات است. دولت با صدور همان قوانین برای بازگشت صادرات به کلیه واحدهای تولید ، چالش های بسیاری را برای تولید کنندگان و صادرکنندگان ایجاد کرده است.

براساس اخبار تجاری ، صنعت لبنیات ایران در سالهای اخیر تغییرات بی شماری را تجربه کرده است. نوسانات ارزی ، تغییر در سیاست دولت و رشد هزینه های تولید چالش هایی را ایجاد کرده است که هم تولید کنندگان و هم مصرف کنندگان را تحت فشار قرار داده است.

در این میان ، ورزش های شیر یکی از امکاناتی برای حفظ تولید و جبران برخی از ضررها در نظر گرفته شده است و این روند شکاف بین بازار داخلی و بیرونی را نشان می دهد.

ورزش های شیر در سال گذشته ۵ ٪ افزایش یافت

در یازده ماه سال ، صادرات محصولات لبنی ایران به طور قابل توجهی افزایش یافته است و طبق آمار گمرکی ، ارزش صادرات این محصولات ۵ ٪ و حجم آن ۵ ٪ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. در این مدت ، بیش از ۶۰۰۰ تن شیر به ارزش حدود ۵ میلیون دلار آمریکا به نه کشور کشور صادر شد ، در حالی که سرانه مصرف محصولات لبنی در ایران فقط میانگین جهانی یک چهارم است. قیمت جهانی پودر شیر نیز سال گذشته افزایش یافته است.

افزایش نرخ ارز عامل اصلی رشد صادرات در سال گذشته است

علی احمد زفاری ، رئیس هیئت مدیره اتحادیه لبنیات ، در مورد وضعیت صادرات محصولات لبنی در مصاحبه با اخبار تجاری وی توضیح داد: به دلیل کاهش عملکرد خرید مردم و افزایش نرخ ارز ، وضعیت صادرات بهبود یافته و صادرات برای افراد تجاری جذاب تر شده است.

استفاده از دستورالعمل های یکسان برای همه واحدهای تولید منطقی نیست

اتحادیه صنفی گفت: “دولت باید تفاوت بین واحدهای مختلف تولید را در سیاست سیاست صادرات داشته باشد.” از آنجا که استفاده از همان دستورالعمل برای همه صادرکنندگان معقول به نظر نمی رسد.

صنایع لبنی هیچ مؤسسه ای از دولت دریافت نمی کنند

وی افزود: برخی از واحدها مانند پتروشیمی ها مواد اولیه را با واحدهای تحت حمایت دولتی و بلند مدت دریافت می کنند ، و واحدهایی مانند صنایع لبنی امکانات دولتی را دریافت نمی کنند و مجبور هستند مواد اولیه را از بازار آزاد از بازار آزاد تحویل دهند. با این حال ، هر دو گروه باید ارز صادرات خود را به نوعی برگردانند.

وی افزود: دیدگاه یکنواخت دولت باعث ایجاد مشکلاتی در بازار صادرات و انگیزه تولید کنندگان با انگیزه کمتر شده است.

صادرات لبنیات به بازار عراق کاهش یافته است

این اتحادیه صنفی ، که به بازارهای صادرات ایران در بخش شیر مراجعه کرده است ، گفت: اگرچه وضعیت صادرات تا حدودی بهبود یافته است ، اما صادرات به بازار عراق کاهش یافته است. بازارهایی مانند اوراسیا ، ارمنستان ، آذربایجان ، ازبکستان و غیره نیز بازارهای صادراتی ایران هستند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه محصولات Molery برای کالاهای صادراتی ایران توضیح داد: تحت لبنیات صادرات ایران به سایر کشورها ، شیر ، کره ، خامه ، پنیر ، شیر و غیره.

کالا در آنجا کافی است ، اما مردم صلاحیت خرید را ندارند

در پاسخ به این سؤال که صادرات با توجه به تجربه قبلی باعث کمبود بازار داخلی نمی شود؟ او گفت: شما نباید آن را ببینید. از آنجا که کالاهای کافی در بازار وجود دارد ، اما مردم قدرت خرید کافی برای ارائه محصولات لبنی مورد نیاز ندارند.

تقاضا در بازار داخلی روند نزولی را کاهش می دهد

ظفر در مورد تقاضا در بازار داخلی گفت: تقاضا در بازار داخلی به دلیل قیمت بالای محصولات لبنی و کاهش خرید مردم به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. تاکنون هیچ اقدامی برای جلوگیری از خرید مردم انجام نشده است.

کشش بازار هزینه ندارد / دولت باید نرخ شیر خام را متوقف کند

رئیس هیئت مدیره اتحادیه محصولات لبنی در مورد وضعیت قیمت ها در سال ۲ گفت: اگر قیمت مواد اولیه تغییر نکرده باشد ، قیمت محصولات لبنی تغییر نمی کند. دولت باید افزایش نرخ شیر خام را متوقف کند زیرا خاصیت ارتجاعی بازار بسیار محدود است. با توجه به کاهش نرخ ارز ، دولت همچنین قیمت های قبلی را برای قیمت های قبلی فراهم می کند. اگر قیمت شیر ​​ثابت بماند ، قیمت شیر ​​تغییر نخواهد کرد.

این اتحادیه صنفی تأثیر کاهش مصرف شیر بر سلامت جامعه را توضیح داد: کاهش مصرف شیر به طور مستقیم بر سلامت جامعه تأثیر می گذارد. اگر به سرانه مصرف محصولات لبنی توجه نکنید ، دولت باید به بحث هایی مانند واردات مواد مخدر ، تختخواب های تقویت شده بیمارستان و غیره توجه کند. بنابراین بهتر است دولت از مشکلات اساسی در مدیریت مناسب در مصرف شیر استفاده کند.

بازار شیر به اندازه کافی پایدار نیست

وی اظهار داشت که یکی از مباحث موجود در بخش شیر ، ثبات بازار است که بازار شیر پایدار نیست. از طرف دیگر ، قوانین و مقررات اعمال شده در یک لحظه نیز تأثیرگذار هستند. علاوه بر این ، سیاست ارزی صادرات را دشوار کرده است. بنابراین دولت باید قوانین سیستماتیک را اجرا کند.

ظرفیت بالای صنعت لبنیات برای بازدید از بازارهای منطقه ای و بین المللی

براساس این گزارش ، افزایش صادرات محصولات لبنی نشان دهنده ظرفیت بالای صنعت به بازارهای منطقه ای و بین المللی است. ظرفیتی که علی رغم چالش های ارز و موانع ساختاری برای فعالان اقتصادی ، هنوز جذاب است. ادامه این روند می تواند بخش ایرانی در بازارهای جهانی را تقویت کند ، مشروط بر اینکه این دستورالعمل ها متناسب با ویژگی های خاص صنعت باشد.

در مقابل ، وضعیت بازار داخلی هنوز نگران کننده است. کاهش قدرت خرید مردم و کاهش مصرف شیر عواقب مستقیمی برای سلامت جامعه دارد. فقدان حمایت مؤثر و عدم مداخلات جدی دولت برای تثبیت قیمت ، باعث شده است تا خانواده ها به محدودیت دسترسی به محصولات لبنی بپردازند. مشکلی که می تواند منجر به هزینه های گسترده اجتماعی و بهداشتی در طولانی مدت شود.

مطالعات بیشتر را می توان در یک چهارم از میانگین جهانی در اخبار تجاری یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا