گاز روسیه را در آستارا تحویل میگیریم | وزارت نفت با جدیت پیگیر اجرایی شدن توافقها است
وزیر نفت گفت که مسیر زمین برای گاز روسیه به ایران در مذاکرات دو جانبه نهایی شده است و می گوید: “با درک ، ما گاز روسیه را در آستارا تحویل خواهیم داد.”
Mohsen Paknejad این اظهارات را در روز جمعه ، پنجم انجام داد اردیبهشت وی در پاسخ به سؤالی پس از حضور در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر انرژی روسیه ، سرگئی تسویلیف ، گفت: در پایان جلسه کمیسیون همکاری های مشترک اقتصادی ایران -روسیه.
خبرنگار IRNA از وزیر نفت خواسته بود كه پس از دیدار روز پنجشنبه با الكساندر نوواك ، معاون نخست وزیر روسیه ، مسكو اعلام كرد كه در مورد ادامه کار در پروژه های مشترک از روسیه به ایران مورد بحث قرار گرفته است. آخرین مذاکرات بین دو کشور چیست؟
در پاسخ ، وزیر نفت گفت: پیش از این ، ایران و روسیه تفاهم نامه ای را برای انتقال حجم مشخصی از گاز به کشور ما امضا کرده اند.
وی افزود: حجم گاز مورد توافق طرفین در تفاهم نامه ۲ میلیارد متر مکعب است که حدود ۲ تا ۵ میلیون متر مکعب در روز است.
مسیر زمین نهایی شد
در پاسخ به سؤالی از ایرنا ، کدام یک از مسیرهای دریایی یا زمینی برای انتقال گاز روسیه به ایران ، پاکخد گفت: “مسیرهای مختلفی در این رابطه مورد بررسی قرار گرفت و سرانجام فهمیده شد که این کار با استفاده از سرزمین جمهوری آذربایجان انجام می شود و بنابراین ما گاز روسی را در آستارا تحویل خواهیم داد.”
رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران -ایران در ایران و روسیه ادامه داد: مسکو و باکو در حال مشاوره و نیاز به اجرای مرحله اول پروژه هستند.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: این پروژه همچنین یک مرحله دوم دارد که با جزئیات نهایی و نهایی می شود.
وزارت نفت به طور جدی اجرای توافق نامه ها را دنبال می کند
در کنفرانس مطبوعاتی ، پس از برگزاری اجلاس هجدهم از کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران -روسیا ، وزیر نفت ، کنفرانس نفت ، مهمترین دستاوردهای جلسه هجدهم این کمیسیون را توضیح داد: “این توافق نامه ها چارچوب همکاری طولانی مدت بین دو کشور و وزارت نفت را به طور جدی دنبال می کنند.”
پاکخاد گفت: این جلسه با مشارکت کمیته های تخصصی در زمینه های بازرگانی ، اقتصادی ، مالی ، بانکی ، حمل و نقل ، گمرک ، صنعت ، معدن ، انرژی ، بهداشت ، بهداشت ، سلامت ، کشاورزی ، گردشگری و فناوری امضا شد و درک نهایی این اجلاس امضا شد.
با تشکر از طرف روسیه ، وی گفت: “تصمیمات ماه های گذشته در چارچوب کمیته های تخصصی و اسناد امضا شده در این اجلاس ، راه آهن خوبی برای توسعه همکاری های دو جانبه اقتصادی ، به ویژه در شرایط جدید بین المللی فراهم کرده است.”
وزیر نفت با اشاره به تمرکز دو طرف ، اظهار داشت: توسعه همکاری در زمینه نفت و گاز بالادست و دنبال کردن توافق نامه با شرکت گازپروم ، ایجاد یک مرکز گازی در ایران ، تجارت گاز ، زنجیره ارزش پتروشیمی و تعویض محصولات نفتی از جمله موضوعات اصلی در این قله بود.
پاکخاد به همکاری های استراتژیک در زمینه انرژی هسته ای اشاره کرد و گفت که پروژه های مشترک نیز در مورد استفاده مسالمت آمیز از انرژی هسته ای توافق شده است.
وی افزود: فعال کردن کریدور بین المللی شمال شمال ، با تأکید بر تکمیل راه آهن رشتاستارا به عنوان پیوند مفقود شده در این مسیر ترانزیت ، در دستور کار قرار دارد.
وزیر نفت همچنین بر گسترش همکاری های بانکی تأکید کرد و گفت که ایجاد سیستم عامل های بانکی پایدار برای تسهیل تجارت و سرمایه گذاری ، اجرای استانداردها با هدف توسعه تجارت دو جانبه ، تقویت مراکز تجاری و توسعه همکاری در زمینه های کشاورزی ، بهداشت و آداب و رسوم دیگر در این جمع مورد بحث قرار گرفته است.
پاکخاد افزود: “اگرچه مسیر همکاری های دیگر باز است ، اما تمرکز اصلی کمیسیون مشترک بر تحقق محورهای فوق خواهد بود و موفقیت در این مناطق معیار ارزیابی توسعه روابط اقتصادی ایران -روسیه خواهد بود.”
وی با اشاره به تصویب پیمان جامع مشارکت استراتژیک بین دو کشور در ایران و روسیه ، گفت: “با ورود به این پیمان ، فصل جدیدی با همکاری پایدار و متعادل آغاز می شود و وزارت نفت مسئولیت پیگیری این توافق نامه ها را بر عهده خواهد گرفت.”
وزیر نفت با تأکید بر لزوم نظارت بر اجرای توافق نامه ها ، رفع موانع داخلی و هماهنگی بین رشته ای و همچنین تعریف فعالیت های جدید متناسب با شرایط روز ، ابراز امیدواری کرد که همکاری های روسیس به یک سطح پایدار ، عملیاتی و مؤثر برسد.
پاكناجاد در پاسخ به سؤالی در مورد چشم انداز شركتهای دولتی و خصوصی روسیه در صنعت نفت ایران ، تأكید كرد: حجم فعلی تجارت بین دو كشور بسیار كمتر از ظرفیت واقعی است و مسیر افزایش سرمایه گذاری شركتهای روسی در صنعت نفت و گاز ایران ، به ویژه با اجرای توافق نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا ، آسان تر خواهد بود.
وی افزود: “من معتقدم که حجم فعلی تجارت بین ایران و روسیه ، که حدود ۵ میلیارد دلار است ، از تعامل اقتصادی واقعی و بالقوه بین دو کشور فاصله دارد.” این رقم با آنچه باید باشد قابل مقایسه نیست و مطمئناً نیاز به پرش جدی دارد.
وزیر نفت با اشاره به اراده جدی دولت روسیه برای مشارکت فعال در پروژه های انرژی ایران ، گفت: ریل های موجود در اظهارات مشترک نشان دهنده سطح همکاری و افزایش حجم معاملات است ، به خصوص در زمینه انرژی که در آن سابقه همکاری تاریخی بین دو کشور وجود دارد.
Paknejad گفت: در حال حاضر چهار قرارداد نفتی با شرکت های روسی در ایران وجود دارد که در توسعه هفت میدان نفتی فعال هستند. حجم سرمایه گذاری در این پروژه ها حدود ۴ میلیارد دلار است و به نظر ما ، این رقم می تواند و باید افزایش یابد.
وی ادامه داد: “با دستیابی به توافق نامه ها و همکاری های دو جانبه ، حضور شرکت های روسی در توسعه صنعت نفت و گاز ایران مطمئناً افزایش می یابد ، به خصوص از زمان امضای توافق نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا ، که تا ۱۵ مه توسط مجمع مشاوره اسلامی تصویب می شود.
وزیر نفت تأکید کرد: “ایران آماده همکاری با طرف روسیه در پروژه های مختلف انرژی است و ما امیدواریم که این همکاری ها به نتیجه ای منجر شود که منافع ملموس برای این دو کشور داشته باشد.”
کابینه دولت روسیه در بیانیه ای شامگاه پنجشنبه گفت: الكساندر نوواك ، معاون نخست وزیر روسیه و وزیر نفت اسلامی ایران ، محسن پاکخاد ، آمادگی خود را برای ادامه کار بر روی پروژه های مشترک از روسیه به ایران در طی مذاکرات در مسکو اعلام کردند.
Mohsen Paknejad ، وزیر نفت و رئیس حزب ایران کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه اردیبهشت ۱۳۹۴ با هدف حضور در هجدهمین جلسه کمیسیون و ملاقات با مقامات روسی وارد مسکو شد. جلسه اختتامیه این کمیسیون در روز جمعه پنجم ، اردیبههت برگزار شد.
مدیر شرکت ملی گاز ایران ، که با هدف همراهی وزیر نفت و رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران -ایران به مسکو سفر کرده است ، روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت که این پروژه برای تبدیل ایران به یک قطب گاز و پاسخگویی به نیازهای مناطق شمالی کشور به گاز طبیعی دنبال می شود.
سعید تاواكولی افزود: “خوشبختانه ، مذاكرات و اقدامات لازم آغاز شده است و ما بر اساس تفاهم نامه ای كه قبلاً با طرف روسی امضا شده بود ، به اقدامات خوبی رسیده ایم.”
وی افزود: “اگر یک یا دو نفر در مذاکرات در مورد این پروژه باقی بمانند ، کشور ما می تواند به ویژه در مناطق شمالی با کمترین تولید گاز ، به منابع گاز روسیه وصل شود و از مزایای آن بهره مند شود.”
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر ضرورت دستیابی به اهداف برنامه توسعه هفتم ، مذاکرات و اقدامات پیاده سازی برای اتصال به منابع گاز روسیه را در این زمینه توصیف کرد و گفت: همکاری با روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا گام مهمی در تبدیل ایران به قطب انرژی منطقه ای است.
تاواكولی خاطرنشان كرد: طبق اسناد بالادست ، شركت ملی گاز ایران موظف است زمینه های تبدیل ایران را به قطب انرژی در منطقه فراهم كند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اقدامات در این راستا همکاری با روسیه است که به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان و صاحبان ذخایر گاز طبیعی در جهان ، نقش اساسی در معادلات انرژی منطقه ای دارد.